اهم اظهارات محمد مهدی مفتح" سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنجم توسعه در گفت و گو با خانه ملت،را در ادامه بخوانید.
- کمیسیون تلفیق بعد از وقفهای حدودا یک ماهه، از سه شنبه 13مهرماه کار خود را برای بررسی برنامه پنجم از سر گرفته است.
- وقفه بوجود آمده در جریان کار کمیسیون تلفیق برای بررسی مواد مورد اختلاف میان مجلس و دولت بوده است.
- وقفه پیش آمده در کار کمیسیون به دلیل بازنگری مصوبات قبلی کمیسیون بود که قرار شد این مصوبات بر مبنای سه شاخص بازنگری شود تا در نهایت قانونی جامع و کامل برای اجرا به دولت ابلاغ شود.
شاخصهای بازنگری در مصوبات قبلی کمیسیون تلفیق
- در بازنگری سعی شده است که اولا مصوبات کمیسیون، تکلیفی که بیشتر از توان دولت است برایش نداشته باشد، دوم اینکه بار مالی که ایجاد کرده سنگین نبوده و قابل اجرا باشد و سوم اینکه انسجام برنامه و شاکله اصلی آن حفظ شود، بر مبنای این سه شاخص قرار شد یک گروه شش نفره که سه نفر از مجلس و سه نفر از دولت بودند، این موضوع را بررسی کنند.
- کمیسیون شش نفره شامل سه نفر از مجلس بودند که نمایندگان مجلس را رییس کمیسیون تلفیق و دو نایب رییس وی تشکیل می دادند و سه نفر هم از دولت باید در این گروه شرکت میکردند که کار این گروه شش نفره تا روزهای قبل ادامه پیدا کرد وگزارش آن به کمیسیون تلفیق داده شد.
- دستور کار آینده این کمیسیون را، تصمیم گیری بر مبنای تقسیم بندی مواد به سه گروه عنوان کرد .
- موادی که پس از این در کمیسیون تلفیق بررسی خواهند شد به سه گروه تقسیم کرده ایم که گروه (الف) مواد باقیمانده از برنامه پنجم توسعه، گروه (ب) مواد الحاقی ارائه شده توسط کمیسیونها یا نمایندگان و گروه (ج) موارد مورد اختلاف میان مجلس و دولت را تشکیل میدهند.
مواد مورد اختلاف میان دولت و مجلس،
- گزارش گروه شش نفره ناظر بر بررسی 100ماده است که البته در برخی از این مواد اصلاحات جزئی را خواستار شدهاند، مثل جایگزینی کلمه مجاز است به جای مکلف است و در برخی مواد هم اختلاف نظر اساسی وجود دارد که در کمیسیون بررسی خواهد شد.
نظر شما