باوجود اینکه دیروز از وقوع سیل در مناطق زلزله زده خبر رسیده بود، اما معاون وزیر کشور چنین چیزی را تکذیب می کند.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه کانکس از نیازهای مناطق زلزله زده است گفت: بارندگیها در مناطق زلزله زده آذربایجان ادامه دارد ولی تا کنون سیلی گزارش نشده است.
حسن قدمی درباره اقداماتی که در مناطق زلزله زده با توجه به بارندگیهای اخیر صورت گرفته است به فارس گفت: سه تیم به همراه چند تن از معاونان سازمان مدیریت بحران کشور به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی منتقل شدهاند.
قدمی با اشاره به اینکه وقوع سیل در مناطق زلزله زده صحت ندارد بیان داشت: بارندگیهایی در این مناطق داشتهایم ولی تا کنون سیلی گزارش نشده است بلکه در صورت تشدید بارندگیها امکان جاری شدن سیل در این مناطق وجود دارد.
وی با بیان اینکه با وضعیت موجود استقرار کانکس در مناطق زلزله زده باید زودتر انجام شود گفت: در حال حاضر تعداد کانکس مورد نیاز در مناطق زلزله زده برآورد میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره ساخت مسکن در مناطق زلزله زده اظهار داشت: اقدامات خوبی در ساخت مسکن در این مناطق شده است و پیشرفت خوبی داشتهایم.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه مسئولیت ساخت خانههای آسیب دیده با بنیاد مسکن است بیان داشت: حدود 46 روستا در مناطق زلزله زده به صورت کامل تخریب شده و تا کنون 3 هزار و 200 اسکلت خانه برپا شده، 4 هزار واحد پیکنی و فندانسیون 700 خانه ریخته شده است.
اسکان موقت زلزله زده ها در دستور کار قرار گرفت
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی، از ایجاد محل هایی برای اسکان موقت زلزله زده های این استان در صورت آماده نشدن واحدهای دایمی در زمان تعیین شده خبر داد.
خلیل ساعی به ایرنا گفت: با توجه به سرد شدن هوا و شروع بارندگی های پاییزه در مناطق زلزله زده از محل هایی که برای نگهداری علوفه در دست احداث است می توان برای اسکان موقت زلزله زده ها استفاده کرد. این واحدهای 12 متری که به صورت ˈساندویچ پنلˈ(پیش ساخته) در سریعترین زمان قابل نصب است، دارای عایق حرارتی بوده و با حداقل گرمایش، گرم می شود. ساعی اظهار کرد: در روستای ˈولیلیوˈ، از توابع هریس تاکنون 50 واحد از این واحدهای اسکان موقت نصب شده است.
مشکلات مناطق زلزله زده در طرحی دو فوریتی در مجلس بررسی می شود
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکلات مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی در قالب یک طرح دو فوریتی در صحن علنی مجلس بررسی می شود.ˈ
عباس فلاحˈ، در بازدید از روستاهای ˈقشلاق بالاˈ و ˈقشلاق پایینˈ، از روستاهای دور افتاده و سردسیر منطقه، به ایرنا گفت: این طرح در 20 بند تهیه شده است. در پرداخت وام احداث واحدهای مسکونی شهری در مناطق زلزله زده مانعی مبنی بر اینکه با انجام 20 درصد کار ، تسهیلات پرداخت می شود وجود دارد که این مشکل در بند یک طرح مزبور قرار دارد.
فلاح اظهار کرد: خواسته هایی نظیر بحث بیمه، تسهیلات، افزایش محدوده روستاها، سربازی فرزندان مناطق زلزله زده، عوارض شهرداری ها و مالیات این مناطق مواردی هستند که می توانند جزو تبصره های قانونی باشند.
وی گفت: این موارد برای مناطق زلزله زده می توانند منشاء خیر و برکت بوده و دست مسوولان را برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر باز نگه دارند.
باران به زلزله زده های آذربایجان شرقی خسارت زد
بارش باران در چند روز گذشته در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی، اسکان اضطراری زلزله زده ها در چادرها را با مشکل مواجه کرده و موجب وارد آمدن خسارت مجدد شده است.
فرماندار ورزقان با اشاره به اینکه باران بیشترین خسارت را به چادرهای زلزله زده های سه روستای ˈلزگی بلاغˈ، ˈزغن آبادˈ و ˈلجینˈ، از توابع این شهرستان زده است به ایرنا گفت: چادرهای خیس تعویض و تعدادی پتو هم به صورت مجدد بین زلزله زده ها توزیع شد.
محرم فروغی شجاعی با اشاره به اینکه در جریان آبرسانی و برق رسانی به زلزله زده ها مشکل خاصی وجود ندارد، اظهار کرد: برای استفاده از وسایل گرمایشی برقی نیاز به تعویض کابل های برق است چرا که کابل های کنونی جوابگو نیست.
داریوش مرادی فرماندار شهرستان هریس هم با اشاره به اینکه باران موجب کند شدن روند بازسازی شده است گفت: اگر شرایط جوی به همین نحو پیش برود باید فکری به حال اسکان موقت زلزله زده ها کرد.
همچنین رضا صدیقی فرماندار اهر، امکانات توزیع شده را ناکافی دانست و با توجه به سرمای منطقه خواستار نصب کانکس یا چادرهای مناسب و مقاوم در برابر سرما در مناطق زلزله زده شد.
وی کیسه خواب، پتو و سرویس های بهداشتی را از عمده نیازهای زلزله زده ها عنوان کرد و از خیران خواست در خصوص احداث مسجد، مدرسه و خانه های بهداشت در روستاهای زلزله زده مشارکت کنند.
به گزارش اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی هوای منطقه ارسباران ابری تا نیمه ابری همراه با مه رقیق بوده و احتمال بارش باران وجود دارد.
عکسها: فارس
47282
نظر شما