جنگ افغانستان در ۷ اکتبر ۲۰۰۱ توسط آمریکا با نام رسمی عملیات بلندمدت آزادی و در پی حمله القاعده به رهبری اسامه بن لادن به نیویورک و واشنگتن در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ و هشدار جورج دبلیو بوش رئیس جمهور آمریکا به گروه طالبان مبنی بر اخراج گروه تروریستی القاعده از افغانستان و نپذیرفتن طالبان از این درخواست؛ آغاز شد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ویکیپدیا به دنبال خودداری طالبان از پذیرش خواست ایالات متحده آمریکا فرمان حمله به افغانستان در روز 7 اکتبر سال 2001 صادر شد.

این درحالی است که طالبان بیشتر از سه بار به آمریکا پیشنهاد داد که اسامه بن لادن در افغانستان، پاکستان و یا یک کشور سوم بیطرف به طور عادلانه محاکمه شود. امریکا هیچ یک از این پیشنهادات را نپذیرفت. 

  تقریبا یک ماه بعد از آغاز جنگ رژیم طالبان سقوط کرد و با برگزاری کنفرانس بُن حامد کرزی به قدرت رسید و در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به مقام ریاست جمهوری برگزیده شد.
حکومت جرج بوش هیچ‌گاه مجوزی از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای حمله به افغانستان دریافت نکرد. آنها حتی  بیانیه‌ای برای شروع جنگ و علت آن مطرح نکردند و دولت طالبان را حامیان تروریست معرفی کرده و به نقض قوانین و حقوق بشر محکوم کردند.

تنها در 20 دسامبر 2001 بود که شورای امنیت سازمان ملل متحد به آمریکا اجازه تشکیل آیساف را در شرایطی صادر کرد که آیساف موظف به سنجیدن تمام تدابیر ممکن و یاری کردن به دولت موقتی افغانستان شود. نقش آیساف بعدها در تاریخ 11 اوت 2003 به ناتو واگذار شد.

این جنگ که طولانی‌ترین نبرد معاصر آمریکا و کشورهای هم‌پیمان خوانده می‌شود در هفتم اکتبر سال 2001 پس از آن آغاز شد که اعضای شبکه القاعده مستقر در افغانستان اهدافی را در نیویورک و واشنگتن با هواپیما‌های مسافربری مورد حمله قرار دادند.

در این جنگ بین ده تا 50 هزار افغان کشته شدند که عمده آنها غیرنظامی برآورد شده اند.

 آمریکا که با بیشترین نیرو، فرماندهی نظامیان چندملیتی را برعهده دارد با دو هزار و 114 کشته، بیشترین تلفات را در میان نظامیان حاضر در این جنگ داشته است.

 این نبرد سخت که تاکنون بیش از 500 میلیارد دلار هزینه برداشته، باعث زخمی شدن 16 هزار نظامی این کشور نیز شده است.

آمار ارائه شده از سوی وزارت دفاع افغانستان نشان می‌دهد که طی این مدت حدود سه هزار و 400 سرباز ارتش افغانستان کشته و بیش از 10هزار سرباز نیز زخمی شده‌اند

پس از آمریکا، بریتانیا با 427 تن، کانادا با 158 تن، فرانسه با 86 تن و آلمان با 53 تن بیشترین تلفات را داشته‌اند.

 برپایه اطلاعات وزارت کشور افغانستان، از سال 2007 تاکنون نیز حدود هشت هزار پلیس کشته و 13 هزار تن نیز مجروح شده‌اند.

 این نبرد اما بیشترین تلفات را به غیرنظامیان وارد ساخته است.

 سازمان ملل متحد گفته است که تنها در فاصله بین سال 2006 تا 2012، بیش از 14 هزار غیرنظامی که شمار زیادی از آنان زنان و کودکان هستند، قربانی حمله‌ها و یا بمب‌های طرفین درگیر به‌ویژه طالبان شده‌اند.

 برپایه توافق دولت افغانستان و ناتو، انتظار می‌رود نیروهای بین‌المللی کمک به تأمین امنیت افغانستان (آیساف) تحت رهبری آمریکا که شمار آنان در حال حاضر بیش از 100 هزار تن برآورد شده است، تا پایان سال 2014 افغانستان را ترک کنند.

عوامل و عناصر حاضر دخیل در جنگ افغانستان

 

 

 

 

49261

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =