آر.اف.آی.دی (Radio Frequency Identification) سامانهٔ شناسایی بی‌سیمی است که قادر به تبادل دیتا به‌وسیلهٔ برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا، شی، کارت و... متّصل شده‌ و یک بازخوان (Reader) است.

 

تصوّر کنید که وارد یک فروشگاه زنجیره‌ای شده‌اید و اقلام مورد نیاز خود را داخل چرخ دستی قرار داده‌اید. صندوق دار با استفاده از بار کد باید تک تک اقلام داخل سبد را برداشته و اطلاعات آن را توسط بارکد خوان (Barcode Reader) یکی یکی به داخل رایانه وارد کند تا فاکتور اقلام انتخابی شما صادر گردد. بسیاری از اوقات بدلیل آنکه تعداد کالاهای خریداری شده بسیار زیاد می‌باشند؛ صفهای طولانی ای در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تشکیل می‌شود. گاهی اوقات نیز مخدوش شدن علائم بار کد، از خواندن اطلاعات جلوگیری می‌کند، که این خود موجب مشکلات بیشتری می‌شود. با این فناوری جدید یعنی RFID شما سبد کالای خود را برمی دارید و بدون اینکه مجبور به ایستادن در صفهای طولانی شوید و یا حتی بدون اینکه مجبور باشید اقلام خریداری شده را به صندوقدار یا نگهبان نشان دهید، از در خارج می‌شوید. چرا؟ چون شناسه روی کالا دیگر بارکد نیست بلکه از نوع RFID می‌باشد و خودش با فرستان علائم رادیویی کلیه اطلاعات جاری خود از قبیل تعداد، قیمت، وزن، ... را به کامپیوترهای موجود در درهای خروجی مخابره می‌کند. 
این شناسه ها دارای دو بخش تراشه و آنتن هستند و دارای عملکرد بسیار ساده‌ای می‌باشند؛ تراشه اطلاعات را از طریق آنتن منتشر می‌کند و حسگرهایی که در اطراف قرار دارند، این اطلاعات را دریافت می‌کنند. از جمله مهمترین محاسن این کاربرد‏‏‎ کاهش سرقت یا دزدی و محاسبه سریعتر تعداد کالاهای موجود در انبار بدون نیاز و کمک به نیروهای انسانی است. شناسه‌ها (Tag) وسیله شناسایی متصل شده به کالایی است که ما می‌خواهیم آن را رد یابی کنیم وبازخوان‌ها (Reader)ها وسایلی هستند که حضور شناسه‌ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی می‌کنند. با توجه به اینکه این سیستم‌ها بر مبنای تغییرات امواج مغناطیسی و یا فرکانس‌های رادیویی کار می‌کنند، جهت تقویت سیگنال‌های موجود در محیط گاهی اوقات از آنتن (تقویت کننده سیگنال) نیز استفاده می‌شود. بطور کلی فن آوری RFID از تجهیزاتی مانند:  شناسه یا Tag،  بازخوان بر چسب یا Reader،  آنتن و  نرم‌افزار مدیریت اطلاعات خود استفاده می‌کند.

از سولوشن جدید NXP‌ برای اینترفیس دوبل روی آر.اف.آی.دی تا عرضه کتاب بین اجتماعات به صورت رایگان، این فناوری هر روزه به سوی جلو می رود. بررسی آر.اف.آی.دی و اینکه چه بوده و چه خواهد شد را می توانید در این اینفوگرافیک ببینید.

 

 برای دیدن اینفوگرافیک در ابعاد بزرگتر اینجا را کلیک کنید.

 

 

منبع: تینک مجیک

5656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    6 0
    چه جالب! ( با لحن خاص)
  • بدون نام IR ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    10 3
    مقالۀ خوبی بود ولی چرا آینده . همین حالا حتی در کشور خود ما این تکنولوژی کابردهای زیادی مثل انبار داری و کنترل ورود خروج خودروها از پارکینگ و حتی کارتهای غیر تماسی هوشمند را حمایت میکند. در کشورهای اروپایی هم پاسپورتهایی موجود است که بدون آنکه توسط افراد کنترل شود حتی بدون آنکه پاسپورت از جیب شخص خارج شود کنترل میشود و در نهایت اینکه این تکنولوژی 60 سال پیش آلمان است.
    • بدون نام DE ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
      17 7
      باز یه ایرانی جو گیر. من تو المانم. کجا 60 ساله ار اف ای دی اینجا هست؟ به ما هم بگین
    • سامان AU ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
      2 0
      دقیقش 70 سال پیش شوروی و آلمان شرقی است که به عنوان یه ابزار جاسوسی اختراع شد. استفاده عمومی آنها هنوز با چالشهای مالی و حقوقی زیادی روبه رو ست. به ویژه اینکه هنوز می توانند کاربرد جاسوسی داشته باشند
  • بدون نام DE ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    11 0
    تشکر. جالب بود . فقط یک نکته اینکه ار اف ای دی حریم خصوصی رو مورد تعرض قرار می ده و در المان دارند روی اون کار می کنند که کجاها رو نقض می کنه
  • حمیدرضا IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    7 0
    متأسفانه همواره دید ما در مورد تکنولوژی تک بعدی بوده و تنها به ورود آن به چرخه زندگی نظر شده که برای تسهیل امور روزمره بکارگرفته شود. اما غفلت ما در فرهنگ استفاده، فرهنگ ورودی، فرهنگ سازی و ریشه کردن فرهنگ وابسته به استفاده از این تکنولوژیها کاملا از انظار مخفی است؛ ناگهان به هوش می آییم و میبینیم در ترافیکی بی انتها، کور، کلافه کننده و معضلی مزید بر کاستیهای دیگر گرفتار شده ایم. با دیدن یک تکنولوژی نباید دستپاچه شد که از دنیا عقب افتادیم، چه بسا با ورود یک تکنولوژی بدون مطالعات لازم، در چاه گرفتاری لغزیدیم و اثرات منفی آن تا سالیان سال گریبانگیر ما شود.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    6 0
    8 سال قبل پیشنهاد استفاده گسترده از این تکنولوژی را به صاحبان تصمیم دادیم اما دریغ از درک درست از آن!
    • بدون نام US ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
      3 0
      درک غلط هم مگر داریم؟1
  • بدون نام IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    3 0
    در كشور ما ابتدا به ساكن خوب ورود كرد. اما ناگهان مرد و فروكش كرد. نمي دانم چرا
    • بدون نام IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۶
      2 0
      بومی نشد تو ایران متاسفانه
  • بدون نام IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    3 0
    به سخت افزار كه مي رسيم چوت نمي توانيم حرافي كنيم و دانش آنرا نداريم كوتاه مي اييم
  • احمد FI ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    2 0
    جامع بود و كامل. گوود
  • بهروز IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    4 0
    با سلام، یک سوأل برای من پیش امده که درخواست دارم دوستانی که اطلاعاتی دارند کمک کنند. بطور مثال در یک فروشگاه همزمان دو نفر در حال خرید و انتخاب اجناس هستند،این تکنولوژِی چگونه تشخیص می ده که مثلا فلان کالا و فلان کالا رو من خریدم و اون چند کالای دیگه رو افراد دیگه؟ مرسی
    • بدون نام DE ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۴
      4 5
      هر کالا اگر از یک نوع هم باشه جداگانه تگ مخصوص داره. پس چیزی رو دیتابیس قاطی نمی کنه. و به ازای nام کالا، nام تگ وجود داره.
    • فاطمه IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۲
      0 0
      سلام،خوب این تکنولوژی به شکلیه که هر تگ یه شناسه منحصر به فرد داره و به راحتی قابل شناساییه