کدام کشورهای اروپایی بدهی کمتری دارند؟ کدام کشورها مازاد بودجه دارند؟

از سال 2009 کسر بودجۀ دولتهای اروپایی از مرزی که "بستۀ ثبات و رشد اقتصادی" آن را تعیین کرده بود (3% تولید ناخالص داخلی) و همۀ اعضاء اتحادیه اروپا موظف به رعایت آن بودند، عبور کرده و در واقع می‌توان گفت مدتهاست که منفجر شده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بدهی دولتی اروپا به شکل افسارگسیخته‌ای افزایش یافته و در بسیاری از کشورها از مرز 60% تولید ناخالص داخلی نیز عبور کرده است. اما هنوز هستند کشورهایی که کمترین میزان بدهی را در مقایسه با تولید ناخالص داخلی دارند؛ استونی، بلغارستان و لوکوزامبورگ از جمله آنهاست. این در حالی است که بدهی 14 کشور عضو اتحادیه اروپا رقم بیش از 60% تولید ناخالص داخلی را نشان می‌دهد: یونان(با بدهی 156.9% تولید ناخالص داخلی)، ایتالیا(127%)، پرتغال(123.6%)، ایرلند (117.6%)، بلژیک(99.6%) و فرانسه(90%)
در این میان هزینه‌های دولتی در منطقۀ یورو معادل 49.3% تولید ناخالص داخلی و دریافتی‌های دولتی است. کسر بودجۀ دولتی اتحادیه اروپا در سال 2012 به 4% تولید ناخالص داخلی می‌رسید (این رقم در منطقۀ یورو 3.7% است) و میزان بدهی آنها نیز رقم 80.2% تولید ناخالص داخلی را نشان می‌داد(این رقم در منطقه یورو 85.4% است)
در سال 2012، کشورهایی که کمترین کسر بودجه را در مقایسه با تولید ناخالص داخلی داشتند عبارت بودند از: استونی(0.3-%)، سوئد(0.5-%)، بلغارستان و لوکوزامبورگ(0.8-%) و لتونی(1.2-%) بود. آلمان در این میان شاهد مازاد بودجه بود.
در مجموع کسر بودجۀ 17 عضو منطقۀ یورو بیش از 3% تولید ناخالص داخلی آنهاست و در این میان وضعیت اسپانیا و یونان بسیار نگران‌کننده است. 13 عضو منطقه در حال نشان دادن علایم مثبتی در وضعیت‌شان هستند. 12 کشور در وضعیت بدی به سر می‌برند و و دو کشور نیز وضعیت ثابتی دارند.
نقشه‌های ذیل وضعیت بدهی و کسر بودجۀ دولتها را به تصویر کشیده است:


در میان کشورهای اروپایی تنها آلمان دارای مازاد بودجه است، در حالیکه سایرین با کمبود آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برای مشاهدۀ نقشه در ابعاد بزرگتر اینجا کلیک کنید

برای مشاهدۀ نقشه در ابعاد بزرگتر اینجا کلیک کنید

 

3152

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =