برنارد دویل رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تهران در مراسمی که به مناسبت روز جهانی پناهنده برگزار شده بود گفت: این روز به رسمیت شناختن مجموعه فعالیتهایی است که برای ۴۲ میلیون نفر پناهنده در سراسر جهان انجام میشود.
دویل در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا تحریمهای اعمال شده علیه ایران روند کمک به پناهندگان را با مشکل مواجه کرده است؟ گفت: نحوه کار و فعالیتها در رابطه با پناهندگان با وجود تحریمها تغییر عمدهای نکرده است و مشکل اصلی انتقال بانکی وجوه از ژنو به تهران است.وی بار دیگر تأکید کرد که علیرغم مجموعه مشکلات نحوه حمایت و کمک به پناهندگان تغییری نداشته است.
رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تهران تأکید کرد: مسائل و مشکلات پناهندگان بشردوستانه است و نباید سیاسی تلقی شود.
دویل ادامه داد: علیرغم مشکلاتی که به واسطه تحریمها علیه ایران وجود داشته کمکها به جامعه پناهندگان به ویژه در یکسال اخیر افزایش نیز داشته است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا کمیساریا برای کشورهای کمک کننده به پناهندگان قوانینی وضع میکند که این کمکها افزایش یابد؟ گفت: بله، ما دائما مشغول ترغیب کشورهای اهداکننده هستیم تا این کمکها را افزایش دهند اما مجموعه کمک کشورهای اهدا کننده در مقایسه با هزینهها بسیار ناچیز است.
رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تهران در خصوص مزایا و معایب تعداد کثیر پناهندگان در ایران گفت مشکل تعداد کثیر پناهندگان در ایران نیست بلکه در عراق و افغانستان است. این دو کشور مبداء پناهندگان هستند که از مشکلات امنیتی رنج میبرند و اگر این مشکلات علی الخصوص در افغانستان حل شود، مشکلات پناهندگان در ایران نیز برطرف خواهد شد و این افراد سریعتر به کشور خود باز میگردند.
ایران، در هر شرایطی حتی در سخت ترین شرایط از پناهندگان حمایت کرده است
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور هم در مراسم روز جهانی پناهنده با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای مهم در حوزه حمایت از پناهندگان است، گفت: جمهوری اسلامی ایران، در هر شرایطی حتی در سخت ترین شرایط از پناهندگان حمایت کرده است.
کاظمی گفت: این یکی از افتخارات ایران است که توانسته با وجود مشکلات و مصائب ناشی از جنگ و تحریم اقتصادی از پناهندگان حمایت همه جانبه داشته باشد.
کاظمی در پاسخ به سوالی درباره عدم ثبتنام اتباع افغان در مدارس ایرانی بر اساس بخشنامه وزارت آموزش و پرورش گفت: تحصیل اتباع قانونی افغانی در ایران محدودیتی ندارد و بنا بر دستور وزیر آموزش و پرورش، این افراد به هر مدرسهای که مراجعه کنند از آنها ثبت نام به عمل میآید. اما این ثبت نام به شرطی انجام میشود که اتباع بیگانه کارت پناهندگی و یا پاسپورت داشته باشند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با بیان اینکه برای ثبت نام پناهندگان در مدرسه هزینهای دریافت نمیشود، گفت: اگر مدرسهای راسا اقدام کند و دانش آموزان خاصی را برای تحصیل دعوت کند که خارج از ضوابط آموزش و پرورش باشد با آن برخورد میشود و وزارت کشور هم این بیقانونی را نمیپذیرد.
وی درادامه با اشاره به پوشش بیمه 207 هزار نفر از اقشار آسیب پذیر پناهندگان در ایران به صورت رایگان طی سال گذشته خاطر نشان کرد : امسال هم باکمک کمیسیاریای عالی پناهندگان این طرح اجرایی خواهد شد ضمن اینکه سایر اتباع بیگانه که جزو اقشار آسیب پذیر نیستند ،می توانند با پرداخت 90 هزار تومان سرانه تحت پوشش بیمه قرار بگیرند .
کاظمی در پاسخ به سوالی درباره اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی توضیح داد: این فرزندان تا سن 18 سالگی نمیتوانند تابعیت ایران را دریافت کنند و تا این زمان تابع شرایط پدر خود هستند. به این معنا که اگر پدر پاسپورت و یا کارت پناهندگی داشته باشد به فرزند او هم این مدرک اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: این فرزندان از سن 18 تا 19 سالگی به مدت یک سال فرصت دارند که تشکیل پرونده داده و تقاضای تابعیت ایرانی کنند تا به درخواست آنها رسیدگی شود.
وی درباره جایگاه جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین کشور میزبان پناهندگان در دنیا و مخصوصا آسیبها و مزایای ناشی از این موضوع اظهار کرد: هیچ کشوری حضور میلیونی مهاجران در داخل خاک خود را نمی پسندد. چرا که آسیبهای اجتماعی، فرهنگی و مسائل امنیتی و اقتصادی به دنبال دارد.
کاظمی خاطرنشان کرد: بیشماری از اقدامات غیر قانونی که در داخل کشور انجام میشود و توجه محافل اجتماعی فرهنگی و امنیتی را به خود جلب میکند توسط اتباع غیرقانونی صورت میگیرد.
وی توصیه کرد که اتباع افغان به صورت قانونمند در داخل خاک کشورمان حضور داشته باشند تا ضمن برخورداری از حمایتهای ایران، از سایر منافع این حضور قانونی برخوردار شوند.
عکس ها:جوان آنلاین
4545
نظر شما