مراسم تنفیذ روسای جمهور در 24 سال گذشته و مرور اظهارات رهبر معظم انقلاب در این مراسم ها نشان دهنده راهبردهایی است که جهت حرکت دولت ها را تعیین کرده است.

محمود عزیزی: اگر در سالهای بعد از جنگ تحمیلی رهبر انقلاب  ضمن حمایت از مدیر اجرایی کشور تاکید می کنند که نباید وعده جدید داد، با گذشت چهارسال و مشاهده کردن برخی از روشهای غلط در پایان دور نخست ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، لزوم توجه به اسلامی بودن نظام را در برنامه ریزی ها مورد تاکید قرار می دهند.

حتی میزان آراء دور دوم انتخابات ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی که با کاهش مواجه می شود، این تاکید را افزون می کند که «چیزى که امروز، در دوران بازسازى، مسئولین کشور، همکاران دولت، مدیران درجه‌ى 2 و 3 در دستگاه‌هاى دولتى، تا پایین‌ترین رده‌ها، باید با دقّت مراقب باشند، این است که در این دوران بدانند خطر رسوخ و نفوذ فساد، جدّى و فلج کننده است.»

فضای سیاسی جدید کشور در دوران اصلاحات رونقی به عرصه سیاسی می دهد و و در این فضا است که موج هایی هر از چند گاهی کشور را فرا می گیرد.
با این حال رهبر انقلاب تاکید بر برخوداری همه آحاد مردم از امکانات کشور را در مراسم تنفیذ یاد آور می شوند و تاکید می کنند که«نظام اسلامى، نظام سرمایه‌دارى نیست. براى ما تضمین قسط و عدل در جامعه، اصل است و جهت تمامى تلاشها باید بر این باشد که همه مردم بتوانند به اندازه همت، استعداد و تلاش خود، از امکانات و ثروت عمومى برخوردار شوند.»

انتخاب مجدد رئیس جمهور اصلاح طلب توسط مردم در سال 80 در کنار گلایه های بخشی از بدنه متدین جامعه  نسبت به سیاستهای فرهنگی و اجتماعی دولت وقت موضوعی است که آیت الله خامنه ای، توجه دولت را به آن در مراسم تنفیذ یاد آور شده و خاطر نشان کردند:«مسؤولان‌ باید با قدرت‌ جلوی‌ جریان‌ فساد و منکرات‌ را بگیرند و اجازه‌ ندهند عده‌ای‌ بنام‌ آزادی‌، بی‌بندوباری‌ را در جامعه‌ ترویج‌ کنند.»
در شرایطی که هیچ یک از اضلاع سیاسی قدرت به روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال 84 باور ندارند او با شعار دولت اسلامی رای مردم را کسب می کند.
توصیه های رهبری انقلاب به دولت جدید تلاش برای جلوگیری از قربانی شدن مفهومی است که دولت با آن، پیروز انتخابات شده است.« عده‌ای سعی می‌کنند عدالت را به عنوان تندروی، متهم و محکوم کنند اما عدالت تندروی نیست بلکه حق‌گرایی، توجه به حقوق آحاد مردم، جلوگیری از ویژه خواری و مقابله با تجاوز به حقوق مظلومان است.»
پایان دولت نهم و برخی از شیوه های خاص دولت که با انتقادات کارشناسان مواجه می شود، موجب می شود رهبری انقلاب تذکراتی را به دولت دهم یاد آور شوند. «ولی به موازات علاقه مندان فراوان رئیس جمهور 2 دسته دیگر هستند که باید مورد توجه و محاسبه قرار گیرند مخالفان عصبانی و زخم خورده که در 4 سال آینده به معارضه با دولت ادامه می دهند و منتقدانی که با نظام و رئیس جمهور دشمنی ندارند و باید دیدگاهها و نظرات آنان را مورد توجه قرار داد و من امیدوارم اینگونه عمل شود.»

در جدول های زیر خلاصه ای از مهمترین قول های روسای جمهور و توصیه های رهبر انقلاب را به دولتهای جدید را می توانید ملاحظه کنید.


 تنفیذ حکم ریاست جمهوری  حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی

 تاریخ

اظهارات رئیس جمهور منتخب

اظهارات رهبر معظم انقلاب

12 مرداد 68

* من شک ندارم که مردم به ادامه راه انقلاب و امام رای داده‌اند، نه به شخص من. شخص من در گذشته به عنوان یکی از مسئولان جدی این نظام بودم. اگر بنا باشد در آینده مثلاً ۵ نفر از افراد این کشور را به عنوان مسئول کشور مورد سوال قرار دهند،

*تحقیقاً یکی از آنها من هستم. بنابراین این مردمی که رأی دادند، به کسی رأی نداده‌اند که از جای دیگری آمده و بنای جدیدی دارد. و تحقیقاً اگر غیر از این بود هیچ کس نمی‌توانست رأی مردم را با این وسعت به دست آورد.

*برخلاف تبلیغات مسموم امپریالیسم خبری که دارد القاء می‌کند که ملت ایران به امید عصر جدیدی نشسته و راه تازه‌ای را انتخاب کرده، من مطمئن هستم که مردم ما و ما هیچ چیزی را جز راه حضرت امام که همان راه قرآن و اسلام است نخواهد پذیرفت و ما اگر ذره‌ای چیزی غیر از اسلام و قرآن در راه گذشته می دیدیم،

*ممکن نبود که با این وسعت همکاری کنیم و مردم ما نیزهمچنین. ملت ما چیزی جز این راه را نخواهد پذیرفت و کسی هم نباید خود را برای غیر از این آماده کند. مفسران این راه هم خوشبختانه در مملکت حضور دارند و این راه هم راهی نیست که ما تفسیرش را از این و آن بخواهیم.

*من، حقیقتاً به مدیریت جدید کشور، از اعماق دل اعتقاد و اطمینان و امید دارم. من، آن روزى را مى‌بینم که این مدیریت صالح و سالم و کارآمد و انقلابى، بتواند ان‌شاءاللَّه به کمک مردم - که شرط اصلى است - همه‌ى این گرههایى را که وجود دارد، باز کند و راهها را هموار نماید. البته، همان‌طور که بارها گفته شده‌است و باز هم تکرار و تأکید مى‌کنیم، مبادا مردم انتظار معجزه داشته باشند.

*این کشور، هشت سال در جنگ بود و اگر درست نگاه کنیم، ده سال جنگ مى‌کرد. مسؤولان دلسوز و عزیز و خدمتگزارى که در این هشت سال، براى مردم کار کردند، با انواع مشکلات دست و پنجه نرم نمودند تا توانستند کشور را در یک شرایط قابل قبول و بالنّسبه خوب - که مبالغه هم نمى‌کنیم - نگه دارند و حفظ کنند. در عین حال، مشکلات جنگ از بین نرفته و تمام نشده است.

*بعضى خیال مى‌کنند تا جنگ تمام شد، همه‌ى مشکلاتِ جنگ از بین خواهد رفت. نه، مشکلات جنگ، باید بعد از جنگ برطرف بشود.

*نباید عجله بخرج داد و زیاد طلبکارى کرد. این فکر را نباید القا کرد که به مجرد آن‌که دولت تشکیل بشود، با فاصله‌ى کوتاهى همه‌ى مشکلات برطرف خواهد شد. البته مشکلات، در زمان معقول و مناسب برطرف خواهد شد. برنامه‌ریزى و تلاش و گرفتن همکارى از مردم و ابتکارات گوناگون لازم است تا ان‌شاءاللَّه مشکلات برطرف بشود.‌



.



اظهارات در مراسم تنفیذ دور دوم ریاست جمهوری حجت الاسلام علی اکبر هاشمی رفسنجانی

تاریخ

اظهارات رئیس جمهور منتخب

اظهارات رهبر معظم انقلاب

12 مرداد 72

*ما فرصت‌های‌ بسیاری‌ را از دست‌ داده‌ایم‌ و فرصت‌های‌ آینده‌ نیز بسیار کم‌ است‌ و باید رشته‌های‌ وابستگی‌ را قطع‌ کنیم‌ و به‌ بازار و تولید دیگران‌ وابسته‌ نباشیم‌ و این‌ امر مستلزم‌ حرکتهای‌ اساسی‌ و زیربنایی‌ در کشور است‌.

*رأی‌ مردم‌ در انتخابات‌ اخیر ریاست‌ جمهوری‌  به‌ رغم‌ بمباران‌ تبلیغاتی‌ و عوامفریبی‌ در داخل‌ و خارج‌ از کشور یک‌ سند زنده‌ای‌ از هوشیاری‌ و آگاهی‌ مردم‌  بوده است.

* امیدوارم‌ با این‌ اعتماد ارزشمندی‌ که‌ از ملتمان‌ و رهبر بزرگوارمان‌ دریافت‌ کرده‌ایم‌ بتوانیم‌ به‌ تلاش‌ خود در صراط مستقیم‌ عدالت‌ اجتماعی‌، تحکیم‌ مبانی‌ انقلاب‌ و اسلام‌ و قطع‌ وابستگی‌های‌ ایران‌ عزیز از خارج‌ که‌ مهمترین‌ شعار و آرمان‌ انقلاب‌ بوده‌ است‌ ادامه‌ دهیم‌.

*کسانی‌ که‌ مسئولیتی‌ را در هر بخشی‌ از کشور پذیرفته‌اند باید دقیقا مجری‌ سیاست‌های‌ مشخص‌ نظام‌ باشند و مسئولیت‌ خود را در جهت‌ همان‌ سیاست‌ها به‌ پیش‌ برند

*چیزى که امروز، در دوران بازسازى، مسئولین کشور، همکاران دولت، مدیران درجه‌ى 2 و 3 در دستگاه‌هاى دولتى، تا پایین‌ترین رده‌ها، باید با دقّت مراقب باشند، این است که در این دوران بدانند خطر رسوخ و نفوذ فساد، جدّى و فلج کننده است.

*فرد مفسدى که دیگران را به وادى فساد مى‌کشاند، فساد مالى، فساد کارى، قرارهاى نامشروع و ناموجّه در زمینه‌هاى مسائل کارى کسى که انسان را تشویق مى‌کند و مى‌لغزاند به این سمت، از اول نمى‌گوید "من آمدم که شما را فاسد کنم." اوّل با یک عنوان موجّه؛ با یک چیز کوچک وارد میدان مى‌شود.»،


* «... من فقط یک جمله در باب سیاست‌هاى اقتصادى عرض کنم که بحمداللَّه، دولت عزیزمان برنامه‌ى اوّل را به اواخرش رساند و به زودى برنامه‌ى دوم را بعد از یک‌سال یا کمتر، شروع خواهد کرد. اساس در نظام اسلامى، عبارت است از رفاه عمومى و عدالت اجتماعى. فرق عمده‌ى ما با نظام‌هاى سرمایه‌دارى همین است...»





.

مراسم تنفیذ دور نخست ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی

تاریخ

اظهارات رئیس جمهور منتخب

اظهارات رهبر معظم انقلاب

12 مرداد 76

خبری از اظهارات رئیس جمهور منتخب در سایت پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای موجود نیست

* نظام اسلامى، نظام سرمایه‌دارى نیست. براى ما تضمین قسط و عدل در جامعه، اصل است و جهت تمامى تلاشها باید بر این باشد که همه مردم بتوانند به اندازه همت، استعداد و تلاش خود، از امکانات و ثروت عمومى برخوردار شوند و کسى مظلوم، محروم و سرکوب شده نماند...بى‌عدالتى و تبعیض از این کشور که میراث حکومتهاى طواغیت گذشته است، باید تلاش شود.




.

مراسم تنفیذ دوردوم ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی

تاریخ

اظهارات رئیس جمهور منتخب

اظهارات رهبر معظم انقلاب

12 مرداد 80

*رئیس جمهور در درجه اول در مقابل رهبری نظام، سپس مجلس شورای اسلامی بعنوان نماینده حاکمیت ملی و در مقابل مردم بعنوان صاحبان اصلی انقلاب اسلامی و نظام مسؤول است.

*پرسشگری، انتقاد، نظارت و مطالبه حقوق خود بر اساس استقلال و آزادی بعنوان دو پایه نظام اسلامی ، حق مردم است. ازآنجا که رئیس جمهور، رای خود را مستقیما ازمردم می‌گیرد، مظهر مطالبات مردم و مظهر اراده ملی است.

*رئیس جمهور بعنوان رئیس قوه مجریه برای انجام این مسؤولیت سنگین نیازمند هدایت رهبری، همکاری و پشتیبانی دیگر قوای کشور و همدلی و همراهی همه جناحها و گروهها است.

*فوری‌ترین‌ کاری‌ که‌ در این‌ دوره‌ جدید باید به‌ آن‌ پرداخته‌ شود توجه‌ به‌ مسائل‌ اقتصادی‌ و معیشتی‌ مردم‌ و در رأس‌ همه‌، ایجاد اشتغال‌ است‌.

*مسؤولان‌ باید با قدرت‌ جلوی‌ جریان‌ فساد و منکرات‌ را بگیرند و اجازه‌ ندهند عده‌ای‌ بنام‌ آزادی‌، بی‌بندوباری‌ را در جامعه‌ ترویج‌ کنند.

*مسؤولان‌ باید بگونه‌ای‌ عمل‌ کنند که‌ اعتماد مردم‌ مؤمن‌ سلب‌ نشود. البته‌ سلب‌ اعتماد به‌ هیچ‌ وجه‌ مجوز قانون‌ شکنی‌ نیست‌ چرا که‌ قانون‌ شکنی‌ جرم‌ است‌ و بجز در نهی‌ از منکر بصورت‌ زبانی‌ که‌ در همه‌ احوال‌ واجب‌ است‌ در برخورد با منکرات‌ دیگر باید همه‌ تابع‌ قانون‌ باشند چرا که‌ اگر روزی‌ لازم‌ شد مردم‌ وارد عمل‌ شوند رهبری‌ به‌ مردم‌ خواهد گفت‌.



.

مراسم تنفیذ دورنخست ریاست جمهوری  دکتر محمود احمدی نژاد

تاریخ

اظهارات رئیس جمهور منتخب

اظهارات رهبر معظم انقلاب

12 مرداد 84

*عدالت‌گستری، مهرورزی با بندگان خدا، خدمتگزاری به آحاد ملت، و تعالی و پیشرفت مادی و معنوی کشور سرلوحه‌ی کار دولت اسلامی برآمده از رای مردم قرار داد.

*رفع فقر و گسترش عدالت در همه‌ی مناطق و مبارزه با فساد و تبعیض در سازمان اداری کشور از اولویت‌های اساسی دولت است،در عرصه‌ی بین‌المللی نیز عدالت، محور روابط و همکاری با کشورها خواهد بود و هرگونه تبعیض در روابط بین‌الملل غیر قابل پذیرش است.

*دولت آینده تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا «خدمتگزاری بی‌منت» به یک فرهنگ عمومی در سطح مدیران و خدمتگزاران تبدیل شود.

*وظیفه‌ی اساسی دولت عدالت‌مدار، توجه ویژه به قشرهای محروم است و اهداف والایی که مطرح شده است باید با تلاش و کار مستمر، بکارگیری همه نیروهای بانشاط و مستعد کشور و استفاده از همه امکانات برای خدمت به مردم، دنبال شود.

*تحقق عدالت مغایر استفاده از شیوه‌های علمی نیست بلکه باید با استفاده از همه شیوه‌های پیشرفته و نوین علمی و با تکیه بر فهم و درک و نیاز ایرانی، به تلاش برای تحقق آرمان‌های انقلاب ادامه داد.

*رئیس جمهور منتخب از شتاب‌زدگی پرهیز کنند.مردم عزیز نیز در مطرح کردن و پیگیری خواسته‌های خود از شتاب‌زدگی خودداری کنند و دولت جدید و خدمتگزار با برنامه‌ریزی صحیح و با همان کیفیتی که در سند چشم‌انداز 20 ساله مقرر شده است اهداف مهمی هم‌چون عدالت، رفاه عمومی و توسعه همه جانبه را پیگیری کند. 



.

مراسم تنفیذ دور دوم ریاست جمهوری  دکتر محمود احمدی نژاد

تاریخ

اظهارات رئیس جمهور منتخب

اظهارات رهبر معظم انقلاب

12 مرداد 88

*ساختار رایج آموزشی کشور باید متناسب با افق حرکت ملت مورد تجدید نظر قرار گیرد و فارغ‌التحصیلان نباید احساس بطالت کنند. از همه برای مشارکت فعال و برنامه‌ریزی در این زمینه دعوت می‌کنم.

‌*میراث فرهنگی کشورمان باید بیشتر از گذشته حفظ شود و گردشگری نیز عاملی به عنوان تبادل مناسبات ملت‌ها بوده و باید مورد توجه و گسترش قرار گیرد.

*در بخش اقتصادی نیز اقدامات مهمی باید انجام شود و توجه به تولید ثروت ملی بویژه در بخش کشاورزی مورد توجه ویژه خواهد بود، چرا که اگر به درستی از آب و زمین استفاده کنیم محصول تا دو و نیم برابر خواهد شد و موجب آبادانی همه ایران و توقف مهاجرت می‌شود.

*باید آحاد مردم صداقت، شادابی و حفظ کرامت را در جامعه احساس کرده و نباید فاصله‌ای بین خود و دولتمردان احساس کنند. حضور فعال در عرصه جهانی یک وظیفه ملی است و بدون حضور قدرتمند در عرصه جهانی، ‌ساختن ایران ممکن نیست و از سوی دیگر اگر ایران ساخته نشود اثرگذاری کافی در جهان محال است.

*باید ملت ایران در مدیریت جهانی مشارکت فعال داشته باشند. دیگر آن دوران گذشته است که عده‌ای از قدرت‌های زورگو قواعد و رفتارهای ملت‌ها را به آنها دیکته کنند.

*رئیس جمهور محترم که از جانب ملت با رأی بالا و نصابی بی نظیر به این مسئولیت مهم گماشته شده است و همکاران او در دولت آینده باید با قدرشناسی از اسلام و ایمان ملت همه توان و تلاش خود را برای خدمت به مردم و پیشبرد اهداف انقلابی بکار گیرند.
* دولتی که تشکیل خواهد شد باید با برنامه ریزی و تکیه بر قانون، این سرفصلها را عملیاتی و اجرا کند.
تکیه بر برنامه قانون مداری و همکاری قوای سه گانه از ضروریات شکرگذاری نعمت حضور مردم مؤمن ایران در عرصه انتخابات است.
*به موازات علاقه مندان فراوان رئیس جمهور 2 دسته دیگر هستند که باید مورد توجه و محاسبه قرار گیرند مخالفان عصبانی و زخم خورده که در 4 سال آینده به معارضه با دولت ادامه می دهند و منتقدانی که با نظام و رئیس جمهور دشمنی ندارند و باید دیدگاهها و نظرات آنان را مورد توجه قرار داد و من امیدوارم اینگونه عمل شود.



/27212

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =