در حالیکه کارشناسان رشد اقتصادی 0.1% را برای منطقۀ یورو پیش بینی کرده بودند، رشد منطقۀ یورو همه را غافلگیر کرد.
خبر پایان بحران اقتصادی اروپا طی روزهای اخیر بازارهای جهان را غافلگیر کرد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ فیگارو، برای اولین بار از چهارمین سه ماهۀ سال 2011 منطقۀ یورو با رشد اقتصادی پیوند خورد. تولید ناخالص داخلی منطقۀ یورو در دومین سه ماهۀ سال 2013 در مقایسه با سه ماهۀ قبل 0.3% افزایش یافته است. این در حالیست که بسیاری از کارشناسان بلومبرگ برای این سه ماهۀ رشد اقتصادی 0.1% را پیش بینی کرده بودند.
اما اخبار خوشحالکننده بیش از همه برای 4 اقتصاد مهم اروپا بود: فرانسه و آلمان که در کنار هم نزدیک به 45% از تولید ناخالص داخلی منطقۀ یورو را تشکیل میدهند و پس از آنها فنلاند و پرتغال. گروه آمار انسی رشد 0.2% برای اقتصاد فرانسه و گروه آلمانی باندس بانگ نیز رشد 0.5% را برای اقتصاد آلمان و همچنین اعتماد صاحبان شرکتها نشان داده است.
رشد اقتصادی فنلاند نیز در این مدت رقم 0.7% بوده است. برای این کشور کوچک 5.3 میلیونی که هم اکنون با چالشهایی در بازسازی مهمترین صنایع خود اعم از برق، چوب و کاغذ روبروست، این خبر بسیار خوبی بود.
خبر خوب بعدی برای پرتغالیها بود. در حالیکه فضای سیاسی این کشور طی ماههای اخیر نگرانیهای زیادی را برانگیخته بود، آمار گویای آنست که رشد اقتصادی این کشور در سه ماهۀ دوم سال جاری پس از 2 سال متوالی کاهش فعالیت اقتصادی 1.1% رشد داشته است.
در مقابل یونان و قبرس با کاهش رشد اقتصادی، همچنان تحت برنامۀ کمکهای صندوق بین المللی پول هستند. تولید ناخالص داخلی این دو کشور به ترتیب 4.6% و 1.4 کاهش یافته است. ایرلند، کشور دیگری که تحت کمکهای بین المللی قرار دارد، تنها کشوری است که آماری دربارۀ رشدش ارائه نکرده است.
در اروپای جنوبی نیز اسپانیا و ایتالیا همچنان در وضعیت قرمز قرار دارند؛ دو کشور پیشتر با انتشار گزارشی کاهش رشد اقتصادی خود را به ترتیب 0.2% و 0.1% اعلام کرده بودند. البته این ارقام گویای آنست که تغییر جهت مهمی در ابعاد و حجم بحران در این کشورها پدید آمده است. اقتصادهای دوم و سوم منطقۀ یورو(ایتالیا و اسپانیا) با این اوصاف باید در سه ماهۀ بعدی منتظر رشد اقتصادی باشند.
اما نکتۀ قابل توجه در آمار منتشره مربوط به کشورهایی است که به "ماهوارههای آلمان" شهرت دارند؛
مثلاً هلند برای چهارمین سه ماهۀ متوالی شاهد کاهش رشد اقتصادی 0.2% تولید ناخالص داخلی بود. پنجمین اقتصاد منطقۀ یورو به رغم داشتن سیستم باز و طبیعتاً تأثیرپذیری از سایر اقتصادهای منطقۀ یورو مدتی است که نگرانیهای زیادی را برانگیخته است و یا بلژیک که غالباً به عنوان شاخص مهم وضعیت یورو در نظر گرفته میشد رشد اقتصادی پائینتر از 0.1% داشته است.
در مقابل اسلواکی که به عنوان حیات خلوت صنعت آلمان در نظر گرفته میشود؛ رشد 0.3% و چک نیز رشد 0.7% را به ثبت رسانده است؛ کشورهایی که جزء پول واحد یورو نیستند.
در اینفوگرافیک ذیل وضعیت رشد اقتصادی کشورهای منطقۀ یورو را میبینید:
3152
نظر شما