نیشکر گیاهی قندی با ساقه‌های بلند و بندبند است و عمدتا در مناطق معتدل گرم تا حاره‌ای رشد می کند. قسمت داخلی ساقه این گیاه ضخیم،حاوی مقدار زیادی عصاره شکر است.

 

به گزارش مهر، کاشت نیشکر از جمله دشوارترین انواع کاشت است. در فصل بهار با ایجاد شیارهای منظم در زمین قطعات ۳۰- ۴۰ سانتی‌متری نیشکر را به شکل افقی در خاک دفن می‌کنند و پس از جوانه زدن، در دو مرحله وجین و آبیاری انجام می‌شود.

پس از برداشت محصول اصلی، آب نیشکر در دستگاه آبگیری گرفته می شود و پس از آن، در دمای ۳۰۰- ۴۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲ ساعت آن را می جوشانند. در طی این فرآیند ۴۰ لیتر آن تبخیر شده و این عمل تا تبخیر کامل آب نی‌ها ادامه پیدا می‌کند.

در تمام مراحل، دیگ حاوی نیکشر باید به شکل منظم هم زده شود و تفاله‌ها نیز از دیگ‌ها خارج شود. در انتها محصول به دست آمده، شکر قهوه‌ای یا سرخ نامیده می‌شود که جایگزین مناسبی برای شکر سفید است.

از مهمترین فواید نیشکر می‌توان به درمان یبوست، ثابت نگه داشتن سطح قندخون افراد دیابتی، کاهش وزن، پاکسازی کلیه‌ها و مبارزه با سرطان اشاره کرد. همچنین آب نیشکر منبعی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم، کروم، کبالت، مس، منیزیم و منگنز است و از تفاله نیشکر نیز، به عنوان منبع غذایی پر خاصیت دام استفاده می‌شود.
61282 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مازیار از قائمشهر A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
    2 0
    شهر زیبای ما قائمشهر از قدیم الایام یکی از قطب های کشت و تولید نیشکر بود و بخاطر همین من خودم و پدر و مادرم و حتی پدربزرگ و مادربزرگم بجای قند که خیلی ضرر داره همیشه نیشکر استفاده کردیم و همچنان استفاد میکنیم نیشکر اصل قائمشهر خیلی خیلی خیلی خاصیت داره بسیار خوشمزه است