-
ببینید| یک اثر کمتر گفته شده ویتامین D برای زنان
بیماری هاپژوهشهای علمی تازه نشان میدهند که سطح ویتامین D در بدن زنان میتواند نقشی کلیدی در حفظ سلامت مغز و تقویت حافظه آنان داشته باشد
-
روایت تکاندهنده دکتر سعیده مکارم از حمله به زندان اوین/ «چه کسانی نجاتم دادند؟ زندانیان؛ همانهایی که روزی درمانشان کرده بودم»
اصناف پزشکیدکتر سعیده مکارم، متخصص بیماریهای عفونی و پزشک داوطلب زندان اوین از نحوه نجاتش در روز حمله اسرائیل به زندان اوین نوشت.
-
در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح شد:
استرس دارید یا اضطراب؟/ تفاوت استرس و اضطراب در چیست؟
سلامت روانبه گفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استرس معمولاً پس از رفع عامل بیرونی فروکش میکند. اما اضطراب اغلب حتی پس از رفع عامل استرسزا باقی میماند.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
تاریخچه اختراع میکروسکوپ/ از لنزهای ساده تا کاوش دنیای نادیدنی
دارو و تجهیزات پزشکیمیکروسکوپ، یکی از مهمترین اختراعات علمی، امکان مشاهده دنیای نامرئی را فراهم کرد. از اولین لنزهای قرن شانزدهم گرفته تا میکروسکوپهای الکترونی امروزی، زیستشناسی و فناوری را دگرگون کردهاتد.
-
تقویت ذهن با سرگرمی:
آیا بازی شطرنج در پیشگیری از آلزایمر نقش دارد؟/ چگونگی عملکرد بازیهای فکری در تقویت حافظه
سلامت کودک و خانوادهبازیهای فکری مانند شطرنج با تحریک حافظه فعال و بلندمدت، ارتباطات عصبی را تقویت کرده و ظرفیت شناختی را ارتقا میدهند. این اثرات، از طریق افزایش ذخیره شناختی، پتانسیل پیشگیری از آلزایمر را تا حدی فراهم میکنند، اگرچه بهعنوان راهکار مکمل عمل میکنند.
-
قدرت سبزیجات تازه در آبرسانی پوست و مو/ کدام سبزیجات از پوست و مو محافظت میکنند؟
مد و زیباییبه گفته یک دکترای صلاحیت حرفه ای پوست و مو، مصرف منظم سبزیجات تازه باعث افزایش انعطاف پذیری پوست، تقویت ساختار موها و حفظ آبرسانی و محافظت در برابر آسیب های محیطی میشود که نتیجه آن پوستی شفافتر و موهایی سالمتر است.
-
وقتی رنگ چشمها متفاوت است/ عکس
بیماری هابرخی از افراد به هیتروکرومی مبتلا هستند. هیتروکرومی، که به آن ناهمرنگی عنبیه هم گفته میشود، حالتی است که در آن رنگ عنبیههای چشمهای فردی از هم متفاوت هستند. اما علت این تفاوت رنگ چیست؟
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
تفاوت نقاشی کودکان شاد و غمگین در چیست؟/ نشانههای مورد بررسی در نقاشی کودک
سلامت روانبه گفته یک روانشناس تربیتی، در دهههای اخیر، روانشناسی نقاشی کودکان به عنوان ابزاری تشخیصی در روان درمانی کودک، مشاوره و آموزش مورد توجه قرار گرفته است.
-
معرفی شربتی شادیآور برای روزهای گرم و پراسترس
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک متخصص طب سنتی، برای کاهش و کنترل استرس در این روزها حتما شربت جلاب تهیه و همراه با خانواده مصرف کنید. شربت جلاب لیمویی نیز برای فصول گرم سال یا بیماریهای با مزاج گرم و سردرد و تهوع ناشی از آفتاب مناسب است.
-
جلوگیری از کمآبی بدن در تابستان/ ۴ نوشیدنی برای هیدراتاسیون
تغذیه و تناسب انداممدیریت چالشهای هیدراتاسیون در تابستان با مصرف منظم آب و حتی آبهای طعمدار، تعادل مایعات بدن را حفظ کرده و از عوارض کمآبی جلوگیری میکند.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان؛ از تونر تا سرمهای آنتی اکسیدان و اسکراب پوست/ بهترین ورزشها برای سلامت پوست
مد و زیباییبه گفته یک پزشک پوست و مو، همچون سایر فصول، در فصل تابستان هم پوست برای حفظ سلامت و شادابی نیاز به مراقبت دارد و افراد باید به یک روتین پوستی سبک پایبند باشند.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
چرا اینروزها تمرکز نداریم؟/ راههایی برای بهبود تمرکز پس از تنشهای جنگی
سلامت روانشرایط بحرانی، مانند جنگ اخیر، با فعالسازی پاسخ استرسی و اختلال در خواب، تمرکز ذهنی را بهطور قابلتوجهی تحت تأثیر قرار میدهد. این کاهش میتواند به مشکلات شناختی و افزایش خطا منجر شود.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
چگونه تعریق در تابستان را کاهش دهیم؟ راهکارهای تغذیهای و کاربردی مؤثر
سلامت کودک و خانوادهبا آمدن فصل تابستان و افزایش دمای هوا، بسیاری از مردم با مشکل تعریق بیش از حد مواجه میشوند که فراتر از یک پدیده فصلی است.
-
اگر این شبها خواب باکیفیتی ندارید، بخوانید:
دوران پساجنگ چطور بر سلامت مغز و روان ما اثر میگذارد؟/ احتمال زوال ۲۵ درصدی حافظه کوتاهمدت/ راهکارهای عبور از این بحران
سلامت روانگزارشهای متعدد نشان میدهند که علیرغم توقف حملات، بسیاری از افراد با مشکلاتی نظیر بیداریهای شبانه، کابوسهای مکرر و دشواری در بهخوابرفتن مواجه هستند.
-
تصویربرداری پزشکی، پنجرهای به بدن:
وقتی علم، بدن را شفاف کرد؛ از اشعهای مرموز تا نگاهی به درون بدن/ سیر تکامل تصویربرداری پزشکی
دارو و تجهیزات پزشکیتصویربرداری پزشکی، یکی از بزرگترین انقلابهای علم پزشکی، راهی طولانی از کشف تصادفی اشعه ایکس تا فناوریهای پیشرفته امروزی مثل MRI را طی کرده است. این ابزارها نهتنها تشخیص بیماریها را متحول کردهاند، بلکه به پزشکان اجازه دادهاند بدون تیغ جراحی، درون بدن انسان را ببینند.
-
اضطراب واقعی چه نشانههایی دارد؟/ راهکارهای تغذیهای برای کاهش اضطراب
تغذیه و تناسب اندامبه گفته یک کارشناس تغذیه، اضطراب به خصوص در این روزهای پرتنش، فقط یک احساس نیست. گاهی خودش را با نشانههای بدنی و رفتاری نشان میدهد که ممکن است حتی متوجه آن نشویم.
-
تقویت بدن و ذهن با ویتامینها:
نقش مؤثر ویتامینها در کاهش استرس/ در شرایط بحرانی از مصرف این ویتامینها غافل نشوید
سلامت رواندر شرایط بحرانی، ویتامینها و مواد مغذی مانند D، B کمپلکس، C، منیزیم، و امگا-۳ میتوانند به کاهش استرس و حمایت از سیستم عصبی کمک کنند. استفاده از منابع طبیعی موجود و مکملها میتواند به حفظ سلامت روان و جسم کمک کند.
-
وقتی بیرون رفتن از خانه برای مغز سختتر از ماراتن است!
بیماری هابرای بسیاری از ما، بیرون رفتن از خانه یک کار ساده و روزمره است، اما برای افرادی که دچار نقص توجه و تمرکز (ADD)هستند، همین کار میتواند به یک چالش طاقتفرسا تبدیل شود.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
چطور بیماریهای مزمن را در شرایط بحرانی مدیریت کنیم؟
بیماری هامدیریت بیماریهای مزمن در شرایط بحرانی، بهویژه در زمانهای جنگ، یکی از چالشهای بزرگ در حوزه سلامت است که برای کنترل آن باید ترفند و استراتژیهای کارآمدی در نظر گرفت.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
کودکان و جنگ؛ چگونه به آنها احساس امنیت بدهیم؟
سلامت کودک و خانوادهحمایت از کودکان در شرایط جنگی، نیازمند توجه به نیازهای عاطفی، جسمی و روانی آنهاست.
-
چرا در زمان بروز ترس دچار تکرر ادرار میشویم؟/ دمنوشهای ضداسترس
سلامت کودک و خانوادهبه گفته یک متخصص طب سنتی ترس زیاد باعث ضعیف شدن کلیهها میشود و شاید تجربه کرده باشید که در مواقع ترس و استرس دچار تکرر ادرار میشویم. اما چکار کنیم تا اثرات ترس بر کلیه کاهش پیدا کند؟
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
در شرایط بحرانی چطور روحیه خود را حفظ کنیم؟/ راهکارهایی برای حفظ امید و انگیزه
سلامت روانحفظ امید و انگیزه در شرایط جنگی با تمرکز بر فعالیتهای کوچک، تقویت ارتباطات، یادآوری خاطرات مثبت، استفاده از راهکارهای معنوی و خلاقیت امکانپذیر است. این راهکارها به افراد کمک میکنند تا در میان سختیها، روحیه خود را حفظ کرده و به زندگی با هدف ادامه دهند.
-
خبرآنلاین گزارش میدهد:
حمایت از سالمندان در شرایط جنگی؛ نیازها و راهکارها/ چگونه از سالمندان در زمان جنگ مراقبت کنیم؟
سالمندیحمایت از سالمندان در شرایط جنگی نیازمند توجه به نیازهای جسمی، عاطفی و اجتماعی آنهاست. با تأمین نیازهای اولیه، ایجاد ارتباط عاطفی و فراهم کردن فرصتهای مشارکت، میتوان از سالمندان در برابر آسیبهای بحران محافظت کرد.
-
بهبود کیفیت خواب در شرایط ناامن:
مدیریت اختلال خواب شبانه در شرایط جنگ و بحران/ بررسی علل، اثرات و راهکارها
سلامت کودک و خانوادهیکی از شایعترین چالشها در شرایط بحرانی، اختلال خواب شبانه است که به دلیل استرس مداوم، ناامنی و شرایط غیراستاندارد زندگی ایجاد میشود.
-
راهنمای سلامت روان بزرگسالان:
خودمراقبتی در بحران/ چگونه در شرایط جنگی سلامت روان خود را حفظ کنیم؟
سلامت روانحفظ سلامت روان در شرایط جنگی نیازمند توجه به خودمراقبتی، ارتباطات اجتماعی و سلامت جسمی است. با بهکارگیری تکنیکهای ساده مانند تنفس عمیق، حفظ روالهای روزمره و حمایت از یکدیگر، افراد میتوانند نهتنها از خود، بلکه از خانواده و جامعهشان محافظت کنند. این اقدامات به ایجاد تابآوری روانی کمک میکند و امیدی برای آیندهای بهتر میسازد.
-
کشف جدید و مهم دانشمندان درباره مشکل فشارخون بالا
بیماری هادانشمندان داروی جدیدی ساختند که با دو بار تزریق در سال، فشارخون بالا را مدیریت و از رویدادهای قلبی عروقی پیشگیری میکند.
-
راهکارهایی برای تقویت تابآوری روانی/ ابعاد روانی این حوادث این روزها مانند کوه یخ، تنها بخشی از آن نمایان است
سلامت روانیک روانشناس و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، به ارائه راهکارهایی برای تقویت تابآوری روانی در شرایط بحرانی پرداخت.
-
ترس کودکان؛ چه باید کرد؟
سلامت کودک و خانوادهبسیاری از والدین هنگام مواجهه با ترسهای کودکان خود، بهطور غریزی سعی میکنند آنها را از موقعیتهای اضطرابزا دور نگه دارند. اما متخصصان هشدار میدهند که این نحوه «محافظت والدین»، تنها بهطور موقت کودک را آرام میکند و در عوض، ترس را تقویت میکند بهجای اینکه به کودک کمک کند آن را پشت سر بگذارد.
-
لوازم حیاتی برای ایمنی در شرایط جنگی/ محتویات کیت اضطراری شامل چیست؟
سلامت کودک و خانوادهتهیه کیت اضطراری گامی اساسی برای افزایش تابآوری در برابر بحرانهاست. با تأمین آب، غذا، دارو، ابزارها و لوازم بهداشتی، افراد میتوانند با اطمینان بیشتری با شرایط غیرمنتظره مواجه شوند. بررسی دورهای کیت و بهروزرسانی اقلام منقضیشده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
چطور از چشمها در برابر موج انفجار مراقبت کنیم؟
بیماری هاعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: افراد باید از مناطق پرخطر مانند محل انفجارها دوری کنند، زیرا موج انفجار میتواند آسیبهای جدی به چشم وارد کند.