-
سومین تراشه نورالینک در مغز انسان قرار گرفت/ بیمار با کمک هوش مصنوعی گراک توانست دوباره حرف بزند!
پزشکیمردی اهل آریزونای آمریکا که سومین دریافتکننده تراشه نورالینک است، توانسته با استفاده از این تراشه دوباره با صدای خودش صحبت کند و قدرت سخن گفتن را به دست بیاورد.
-
کوچکترین قلب مصنوعی جهان، جان پسر ۷ ساله چینی را نجات داد
پزشکیبا موفقیت ایمپلنت کوچکترین قلب مصنوعی در چین، امیدی تازه برای درمان نارسایی قلبی کودکان ایجاد شد.
-
کوچکترین قلب مصنوعی جهان / شاهکار ۴۵ گرمی در بدن پسربچه ۷ ساله جای گرفت
پزشکیپزشکان در ایالت ووهان چین به طورموفقیت آمیز یک قلب مصنوعی ۴۵ گرمی معلق مغناطیسی را دربدن یک پسربچه هفت ساله پیوند زدند و به این ترتیب گزینه ای جدید برای درمان نارسایی قلب کودکان ارائه کردند.
-
موشهای کور به لطف طلا، دوباره دیدند؛ آیا نوبت انسانها رسیده؟
بازگشت بینایی با استفاده از طلا
پزشکیاینطور به نظر میرسد که فاصله کمی با خداحافظی با ایمپلنت و جراحیهای سخت چشمی داریم و انقلابیترین درمان بینایی، نوید روزهای زیبایی را به نابینایان میدهد.
-
هوش مصنوعی یک علت جدید برای ابتلا آلزایمر کشف کرد
پزشکیبررسی جدید پژوهشگران آمریکایی با استفاده از هوش مصنوعی نشان میدهد ژنی که به عنوان نشانگر زیستی بیماری آلزایمر شناخته شده، به دلیل عملکرد ثانویهای که پیشتر ناشناخته بود، در واقع علت بروز این بیماری است.
-
این عینک هوشمند نابینایان را از کمک دیگران بینیاز میکند
پزشکیعینکهای هوشمندی که به کمک هوش مصنوعی طراحی شدهاند، حالا به افراد نابینا این امکان را میدهند که بدون نیاز به عصا، سگ راهنما یا کمک دیگران، مسیر خود را پیدا کنند.
-
دیگر نمیتوانید احساسات خود را پنهان کنید/ وقتی چهره چیزی نمیگوید، فناوری حرف میزند
پزشکیپژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا موفق به طراحی ابزاری پوشیدنی شدهاند که قادر است با بررسی دادههای فیزیولوژیکی بدن، احساسات درونی افراد را با دقتی بالا شناسایی کند؛ حتی در مواردی که فرد هیچ حالت چهرهای از خود بروز نمیدهد. این فناوری نوین که به اندازهی یک چسب زخم است، میتواند انقلابی در پایش روانی بیماران غیربیانگر یا کسانی که احساسات خود را پنهان میکنند، ایجاد کند.
-
درمان تومور مغزی با یک دانه برنج
پزشکیاستارتاپ فرانسوی Robeauté درحال کار روی توسعه ریزرباتی بهاندازه یکدانه برنج است که میتواند برای درمان تومورها وارد مغز انسان شود. این ربات بهاندازهای هوشمند است که میتواند از نواحی پر خطر در مغز دوری کند و ایمنترین مسیر را بیابد.
-
هوش مصنوعی به کمک درمان آبمروارید آمد
هوش مصنوعی در جهانآبمروارید، یکی از شایعترین بیماریهای چشمی در جهان، عامل بیش از نیمی از موارد نابینایی است و سالانه هزینههای چند میلیارد دلاری به نظامهای سلامت تحمیل میکند.
-
معمای مسری بودن خمیازه حل شد
پزشکیدانشمندان برخی از دلایل تازهای را مبنی بر اینکه چرا خمیازه از فردی به فرد دیگر سرایت میکند، شناسایی کردهاند.
-
هک شدن اطلاعات DNA انسان/ کابوس جدید دنیای جرائم سایبری
پزشکیتحقیقی جدید که در نشریه علمی IEEE Access منتشر شده، زنگ خطری جدی درباره امنیت اطلاعات ژنتیکی انسان به صدا درآورده است. براساس گزارشها، این مطالعه نشان میدهد فناوری توالییابی DNA نسل جدید (NGS) که از مهمترین ابزارها در پزشکی دقیق، تحقیقات سرطان و کنترل بیماریهای واگیردار است، در برابر حملات سایبری آسیبپذیر است.
-
دانشمندان چشم انسان را هک کردند/ یک رنگ کاملاً جدید دیده شد
پزشکیدر یکی از خیرهکنندهترین پژوهشهای علمی سالهای اخیر، دانشمندان توانستهاند با بهرهگیری از فناوریهای نوری و تصویربرداری پیشرفته، ساختار چشم انسان را بهگونهای تغییر بدهند که تجربهی دیداری جدیدی برای شرکتکنندگان خلق شود.
-
نقشه ویروس خطرناک لو رفت / لولههای نانویی مسیر ورود مهمان ناخوانده
پزشکیپژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و کالج پزشکی بیلور کشف کردهاند که ویروس زیکا با ساخت تونلهای نانویی از طریق سلولهای جفت، بدون تحریک سیستم ایمنی به جنین منتقل میشود. این کشف میتواند مسیر تازهای برای مقابله با این ویروس خطرناک هموار کند.
-
اولین نوزاد با لقاح آزمایشگاهی کاملاً خودکار به دنیا آمد/ درمان ناباروری با هوش مصنوعی
هوش مصنوعی در جهاننوزادی که تمامی مراحل لقاح مصنوعی او بهطور کاملاً خودکار با دستگاه انجام شده بود، به دنیا آمد. متخصصان پزشکی تنها بر روند لقاح نظارت داشتند.
-
رابطه غیرفعال کردن اینترنت موبایل و پیر شدن مغز
پزشکیمطالعه جدیدی از دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان میدهد که قطع دسترسی به اینترنت موبایل، حتی بهطور موقت، میتواند ساعت شناختی مغز شما را ۱۰ سال به عقب برگرداند و بهطور قابلتوجهی سلامت مغز شما را بهبود بخشد.
-
برندگان «اسکار علم» معرفی شدند / اماس دیگر بیدرمان نیست؟
پزشکیدو دانشمند با کشفهایی انقلابی درباره اماس، برنده معتبرترین جایزه علمی جهان شدند.
-
حذف پلاستیک از آب آشامیدنی با یک ابتکار ساده!
پزشکیتصور کنید که با یک راهکار خیلی ساده بتوانید تا ۹۰ درصد میکروپلاستیکهای موجود در آب را حذف کنید. این یک معجزه در دنیایی پر از ذرات پنهان است که به راحتی می توانید در خانه آن را انجام دهید.
-
آیا تجربههای نزدیک به مرگ یک توهم عصبی است؟
راز دیدن نور سفید در تجربه مرگ و خروج از بدن فاش شد
پزشکیدانشمندان معتقدند که این تجربیات ممکن است یک پاسخ تکاملی به خطرات مرگبار باشند.
-
راز متابولیسم که شاید ندانید!
چرا با وجود ورزش، وزن کم نمیکنیم؟
پزشکیطبق یافته های دانشمندان، مولکول PGC-۱⍺ نقش مهمی در تنظیم متابولیسم دارد. بدن این پروتئین را در سه شکل مختلف تولید میکند: نوع a، b و c .
-
تابستانهای سوزان، زنگ خطر جدی
چقدر گرما برای بدن انسان کشنده است؟
پزشکیتحقیقات نشان داده که اگر دمای بدن انسان به ۴۳ درجه سانتیگراد برسد، احتمال مرگ ۹۹.۹ درصد خواهد بود. گرمازدگی به مرور بدن را ضعیف کرده و حتی بیماریهای قلبی و کلیوی را تشدید میکند
-
شناسایی سرطان در اعماق بدن با «ربات غلطان»
پزشکیمحققان یک روبات مغناطیسی کوچک ابداع کرده اند که شناسایی زودهنگام سرطان را متحول می کند.
-
هوش مصنوعی جلوی زوال عقل را میگیرد
هوش مصنوعی در جهانبرخلاف تصور کلیشهای رایج که زوال عقل را با استفاده از فناوریهای مدرن ناسازگار میداند، تحقیقات جدید دانشگاه بَث در انگلیس نشان داد که افراد مبتلا به زوال عقل میتوانند زندگی کاری پربارتری در عصر دیجیتال داشته باشند.
-
مغز انسان چند ترابایت داده ذخیره میکند؟
ظرفیت شگفتانگیز مغز انسان: ۱۰ برابر بیشتر از تصورات پیشین
پزشکیرقم محاسبه شده برای ظرفیت مغر انسان در تحقیقات اخیر، تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از برآوردهای پیشین است و میتواند دیدگاه ما را نسبت به عملکرد حافظه و یادگیری در انسان تغییر دهد.
-
ماهانه چه مقدار پلاستیک میخوریم؟
پزشکیافزایش میزان زبالههای پلاستیکی رهاشده در طبیعت و پراکنده شدن آنها در محیطزیست باعث شده تا در سالهای اخیر میزان ورود میکروپلاستیکها به بدن انسان افزایش بیابد.
-
باورش سخت است اما
رنگی وجود ندارد؛ مغز ما جهان را رنگی میبیند!
پزشکیمطالعات انجامشده روی مدارهای سلولهای مغزی مگس میوه، اطلاعاتی را برای درک هرچه بهتر این موضوع در اختیار پژوهشگران قرار داده که چگونه موجودات، طولموجهای نور را بهعنوان رنگهای غنی از اطلاعات میبینند.
-
بهترین ورزش برای بدن کدام ورزش است؟
پزشکیشنا همچنین بر مغز و روابط فرد نیز تأثیرگذار است. مطالعات نشان میدهد که حرکت در آب باعث افزایش جریان خون به مغز و ترشح هورمونهای سروتونین و دوپامین میشود و شنا کردن باعث بهبود اختلالات خلقی و حتی عملکرد حافظه خواهد شد.
-
پاسخ علم در حال ظهور به سؤالی پرتکرار
آیا واقعاً مغز مرد و زن با هم متفاوت است؟
پزشکیمغز مردان در بدو تولد ۶ درصد بزرگتر از مغز زنان است و تا بزرگسالی ۱۱ درصد بزرگتر میشود
-
تا چه حد میتوان به پیشرفت تکنولوژی در زمینه پزشکی اعتماد داشت
ساعت هوشمند چگونه ضربان قلب شما را اندازهگیری میکند؟
پزشکیگرچه ردیابهای تناسباندام PPG بدون محدودیت نیستند ولی در نظارت بر ضربان قلب در افراد مبتلابه بیماریهای قلبی عروقی خاص مفید خواهند بود؛ چراکه پایش مداوم ضربان قلب و فشارخون در پیشگیری از اتفاقهای آتی مثل حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی حاد قلبی بهویژه در بیماران قلبی حیاتی و سرنوشتساز است.
-
دانشمندان «ژن زبان انسانی» را به موش منتقل کردند؛ نتیجه شگفتانگیز بود
پزشکیپژوهشگران در جستوجوی درک ریشههای گفتار و ارتباطات پیچیده، آزمایشی بیسابقه انجام دادند: آنها یک ژن انسانی مرتبط با زبان را به موشها منتقل کردند تا بررسی کنند که این تغییر ژنتیکی چه تأثیری بر نحوه تولید صدا در این جانوران خواهد داشت.
-
«کرم گوش» چیست؟ / چرا بعضی آهنگها مدام در ذهن تکرار میشوند؟
پزشکیهمه ما تجربه کردهایم که یک موسیقی یا ترانه خاص بارها و بارها در ذهنمان تکرار میشود، حتی زمانی که نمیخواهیم به آن فکر کنیم. این پدیده که به آن «کرم گوش» (Earworm) میگویند، میتواند ساعتها یا حتی روزها در ذهنمان باقی بماند. اما چرا بعضی آهنگها بیشتر از بقیه در ذهنمان گیر میکنند؟