-
گلزاری: دولت، اینترنت را حق همه مردم میداند
اینترنتدبیر شورای اطلاع رسانی دولت گفت: اینترنت طبقاتی ربطی به دولت فعلی و مصوبه اخیر شورای عالی مجازی ندارد؛ مصوبهای از پنج سال پیش در کمیته مصادیق جرایم است که بعد از تصویب قانون جرایم رایانهای در مجلس دیده شد.
-
معاون وزیر ارتباطات: شبکه ملی اطلاعات ابزار فیلترینگ نیست
اینترنتمعاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه شبکه ملی اطلاعات برنامه های توسعه شبکه ملی اطلاعات را باتوجه به بحرانهای اجتماعی آینده اعلام کرد و گفت: این شبکه «گاوصندوق دیجیتال ملت» است.
-
پژوهشگر حوزه رسانه و فضای مجازی در گفت و گو با «خبرآنلاین» بررسی کرد:
پشتپرده واژگانی مانند «اینترنت ملی» و «اینترنت طبقاتی» چیست؟ / دسترسی آزاد به اینترنت حق مسلم شهروندی است
اینترنتمرضیه ادهم، پژوهشگر رسانه، با نقد واژههایی چون «اینترنت ملی» و «شبکه پاک» تأکید میکند که این اصطلاحات اغلب واقعیت محدودیت و تبعیض در دسترسی به اینترنت را پنهان میکنند؛ او هشدار میدهد که طبقاتیسازی اینترنت نهتنها کنش جمعی را تضعیف میکند، بلکه بدون گفتوگوی واقعی میان حاکمیت و جامعه، شکافهای ارتباطی و اجتماعی عمیقتر خواهد شد.
-
کاربران خبرآنلاین:
«تجربه اینترنت ملی در جنگ ترسناکترین اتفاق بود» / «خواهان اینترنت بدون فیلتر هستیم»
اینترنتاصطلاحاتی مانند «اینترنت ملی» و «اینترنت طبقاتی» در ایران موجب پنهانسازی واقعیت محدودیتها شده و نگرانیهای زیادی درباره نابرابری و تبعیض اینترنتی ایجاد کرده است. نظرسنجی خبرآنلاین نشان میدهد کاربران خواهان اینترنت آزاد، عادلانه و بدون فیلتر هستند و به تغییرات جدی در سیاستهای ارتباطی امید دارند.
-
وزیر ارتباطات در دیدار با سفیر عراق
ضرورت افزایش همکاریهای ارتباطی ایران و عراق در ایام اربعین حسینی
اینترنتوزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر لزوم گسترش همکاریهای ایران و عراق در تأمین شبکه ارتباطی با کیفیت برای زائران اربعین حسینی (ع) تأکید کرد و از اعزام هیأتی ایرانی به عراق برای هماهنگیهای بیشتر خبر داد.
-
اکانتهای جعلی بنام ورزشکاران معروف در توییتر را چه کسانی مدیریت می کنند؟
اینترنتدر روزهای اخیر واکنشها به حضور علیرضا فغانی در فینال جام جهانی باشگاه ها و اتفاقات بعد از آن مسابقه، بازتاب زیادی در فضای رسانه ای و مجازی داشته است. بخش مهمی از این ماجرا به واکنشهایی که از سوی اکانت های جعلی چهره هایی سرشناس مثل علیرضا دبیر و وحید شمسایی نسبت به این ماجرا منتشر شد، ربط داشت و حساسیت زیادی نیز ایجاد کرد تا جایی که با تکذیب این چهره ها همراه شد،
-
روزنامه اصولگرا: جریان ظاهرا مذهبی و انقلابی، با نفوذ در حلقه تصمیمگیری برای فضای مجازی، آن را نابود کرد
اینترنتدر قریب به دو دهه گذشته، جریانی مشخص و بهلحاظ گفتمانی منتسب به جریان مذهبی و انقلابی، در بسیاری از گلوگاههای تصمیمگیری و سیاستگذاری فضای مجازی ایران نفوذ کرده و نقش ایفا کرده است.
-
جزئیات مصوبه جدید شورای عالی فضای مجازی / حمایت از اقتصاد دیجیتال یا اینترنت طبقاتی؟
اینترنتاین مصوبه به طور خاص بر ایجاد کمیتهای جدید با عنوان «کمیته تسهیل کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال» تأکید دارد.
-
آرین اقبال، پژوهشگر شبکه: فیلترینگ واتساپ امنیت نمیآورد؛ فقط اعتماد را میسوزاند
آیا واتساپ همانقدر که ادعا میکند، امن است؟ / فیلتر کردن واتساپ؛ راهحلی اشتباه برای تهدیدی واقعی
اینترنتآرین اقبال، کارشناس امنیت شبکه، در گفتوگویی صریح و بیپرده از بینظمی در سیاستگذاری فیلترینگ، خطرات معماری متمرکز اینترنت در ایران و اشتباههای پرهزینه در مواجهه با پلتفرمهای خارجی انتقاد میکند.
-
آذری جهرمی: بدون انتشار متن مصوبه نمیتوان درباره «اینترنت طبقاتی» قضاوت کرد
اینترنتوزیر پیشین ارتباطات، گفت: «عملکرد و رویکرد دولت در یک سال گذشته، از جمله در موضوعاتی مثل رجیستری و گام اول رفع فیلتر، با طرح اینترنت طبقاتی همراستا نیست و به نظر نمیرسد رئیسجمهور یا دولت اعتقادی به چنین سیاستی داشته باشند.»
-
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال جلوی اعمال سلیقه برخی دستگاهها را میگیرد
اینترنتسخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال در راستای جلوگیری از اخلال در فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال و حفظ حقوق اشخاص تشکیل شده و جلوی اعمال سلیقه برخی دستگاهها را میگیرد.
-
اظهارنظر جدید وزیر ارتباطات درباره اینترنت طبقاتی
اینترنتوزیر ارتباطات تاکید کرد که موضع صریح رئیس جمهور در مخالفت با اینترنت طبقاتی و حق دسترسی همه به اینترنت، در تریبون عمومی و جلسات کاری مبین نظر و شیوه عمل دولت چهاردهم و وزارت ارتباطات در اینخصوص است.
-
وزارت ارتباطات از استارلینک شکایت کرد
اینترنتفعالیت بدون مجوز اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران با شکایت رسمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به اتحادیه بینالمللی مخابرات روبهرو شد.
-
مسعود پزشکیان: دسترسی آزاد به اینترنت حق همه مردم است
اینترنترئیس جمهور تاکید کرد که اینترنت آزاد، باکیفیت و فراگیر باید در اختیار همه مردم قرار گیرد و دولت به این هدف متعهد است.
-
شما نظر بدهید / از «اینترنت آزادتر» تا «اینترنت طبقاتی» درباره این اصطلاحات تازه اینترنت، چه فکر میکنید؟
اینترنتنظرتان را درباره اصطلاحات مختلفی که این روزها درباره اینترنت شنیده میشود، با ما در میان بگذارید.
-
تکذیب اینترنت طبقاتی از سوی سخنگوی دولت
اینترنتسخنگوی دولت اعلام کرد: دولت بر ارائه اینترنت آزاد، فراگیر و باکیفیت برای همه مردم تأکید دارد و آنچه در شورایعالی فضای مجازی تصویب شده، ارتباطی با محدودسازی اینترنت ندارد.
-
حکمرانی سایبری در ایران فاقد مدل مشخص است
مدیرکل مرکز ملی فضای مجازی: مخالف تصمیمگیری پنهانی و در پستو هستیم/ فقط روی کنترل فنی ایستادهایم
اینترنتدر پنلی که با هدف بررسی آینده حکمرانی اینترنت در ایران برگزار شد، آرش وکیلیان با نگاهی ساختاری و تطبیقی، از ضعف مدل کنترلی کشور گفت و نسبت به تمرکز صرف بر فیلترینگ هشدار داد: «هیچیک از الگوهای موفق جهانی را نداریم؛ فقط روی کنترل فنی ایستادهایم، آنهم بدترین نوعش.»
-
مرکز ملی فضای مجازی اجرای «اینترنت طبقاتی» را کلید زد
اینترنتدر نشست عصر سهشنبه شورایعالی فضای مجازی که با حضور سران قوا برگزار شد، آییننامه اجرایی کمیته «تسهیل فعالیت کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال» به تصویب رسید.
-
وحید فرید، کارشناس فناوری در گفت و گو با خبرآنلاین:
منشأ ناامنی، فیلترینگ است / شورای عالی فضای مجازی بهجای تمرکز بر آموزش عمومی«امنیت دیجیتال»، صرفاً روی مسدودسازی تمرکز کرده
اینترنتوحید فرید، کارشناس فناوری بر این باور است که نبود دسترسی آزاد به اینترنت، خود بهنوعی یک راه برای ناامنشدن فضای کاربری باز میکند و کاربران هم از آنچه در حال وقوع است آگاه نیستند.
-
محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، در پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران»:
راهکار راهاندازی سیستمعامل بومی، یعنی تعلیق به محال / نمیشود در شرایط فعلی، اینترنت کشور را مستقل از گوگل یا اندروید کرد
اینترنت«مشکلی که ما در حوزه فیلترینگ و امنیت سایبری میبینیم، خاص این حوزه نیست؛ این جنس از گرهخوردگیِ سیاستگذاری را در موضوعات دیگر هم داریم، از انرژی و بنزین گرفته تا حتی ارز و اقتصاد. همهجا میدانیم مسئله چیست، اعداد و شواهد روشناند، ولی مواجهه با آنها پیچیده و گاهی ناممکن میشود، چون جنس مسئلهها فقط فنی نیست، بلکه با مسائل اجتماعی و فرهنگی گره خوردهاند.»
-
بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت:
برای تأمین امنیت پایدار نباید رویکردی بسته، واکنشی و یکطرفه داشت
اینترنتبهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران» گفت:«منشأ بسیاری از تهدیدات در لایههایی است که فراتر از فیلترینگ یا بستن پلتفرمها قرار دارد. برای تأمین امنیت پایدار، باید نگاهی ساختاری، متوازن، مشارکتی و شفاف داشت، نه رویکردی بسته، واکنشی و یکطرفه.»
-
آرین اقبال، پژوهشگر شبکه و برنامهنویس در پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران»:
قطع اینترنت، همانقدر فاجعهبار است که خاموشی برق / قطع اینترنت یعنی از بین رفتن اعتماد، داده و سرمایه
اینترنتآرین اقبال، پژوهشگر شبکه و برنامهنویس در پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران» گفت:«از دهه ۷۰ تاکنون، تخریب تدریجی اکوسیستم فناوری اطلاعات کشور مشهود است.»
-
محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف:
با فیلترینگ نمیتوان امنیت خرید؛ مواجهه ما با تهدیدات، نیازمند یک پارادایم جدید است
اینترنتدر بخش دیگری از پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران»، محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، با تأکید بر ناکارآمدی رویکردهای قدیمی در مواجهه با تهدیدات سایبری، از نیاز به پارادایم جدید امنیتی در کشور سخن گفت.
-
افشاگری مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از منشأ بالقوهی آلودگی و نفوذ به فضای سایبری کشور
اینترنتدر ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران» که در جریان نشست «اینترنت و آینده ایران» برگزار شد، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با تأکید بر ضرورت آسیبشناسی دقیق وضعیت فعلی کشور در حوزه امنیت سایبری، به مجموعهای از چالشهای ساختاری اشاره کرد که مانع شکلگیری یک سیاست امنیتی کارآمد در ایران شدهاند.
-
آرین اقبال، پژوهشگر شبکه و برنامهنویس در پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران»:
مقابله با فیلترشکنها سیاستی شکستخورده است / پافشاری بر فیلترینگ، باعث زامبی شدن کاربران و آلودگی شبکه میشود
اینترنتآرین اقبال، پژوهشگر شبکه و برنامهنویس در پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران» گفت:«مقابله با فیلترشکنها سیاستی شکستخورده است. پافشاری بر آن، تنها باعث زامبی شدن کاربران، آلودگی شبکه و تضعیف امنیت ملی میشود. راهحل، بازبینی در سیاستها و بازگشت به حکمرانی علمی و مبتنی بر تخصص است، نه تداوم محدودسازی و پاککردن صورتمسئله.»
-
محمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف:
به بهانه سیاستگذاری یا ملاحظات امنیتی، با دست خودمان امنیت شبکه را پایین نیاوریم
اینترنتمحمد کشوری، مدیر اندیشکده طیف، در ادامه پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران، گفت:« سیاستهای فیلترینگ و محدودیت، شبکه را در برابر حملات سایبری آسیبپذیرتر کردهاند.»
-
مدیرعامل شرکت زیرساخت در نشست «اینترنت و آینده ایران»:
ایران، یکی از آلودهترین شبکههای جهان را دارد / موج حملات سایبری از دو روز پیش از آغاز جنگ شروع شد
اینترنتدر پنل «فناوری، امنیت و آینده ایران» از مجموعه نشستهای «اینترنت و آینده ایران»، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، از وضعیت نگرانکننده امنیت سایبری کشور و شدت حملات سازمانیافته دیجیتال علیه زیرساختهای ارتباطی کشور سخن گفت.
-
رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی: نمیدانیم کت اینترنت در کشور تن کیست
اینترنترضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی میگوید: بسیاری از کسبوکارها به فروش ۵۰ درصد قبل از جنگشان هم نرسیدهاند.
-
در حاشیه همایش اینترنت و آینده ایران در وزارت ارتباطات عنوان شد:
چیتساز: سیاست فیلترینگ موفقیتآمیز نبوده است / بیدی: حاکمیت به اینترنت به چشم یک تهدید نگاه میکند
اینترنتدر همایش اینترنت و آینده ایران که در وزارت ارتباطات در حال برگزاری است، احسان چیتساز، معاون وزیر ارتباطات؛ رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی؛ امیر سیاح، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی؛ حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار و کتایون سپهری، موسس شتابدهنده منش، به «اقتصاد دیجیتال و آینده ایران» پرداختند.
-
«ایرنیک» دوباره در دسترس قرار گرفت
اینترنتسایت مرکز ثبت دامنه کشوری «ایرنیک» که روز گذشته از دسترس خارج شده بود، به مدار فعالیت بازگشت.