کامران ندری، کارشناس اقتصادی به روزنامه شرق می‌گوید: اگر به توصیه‌ها و الزامات اف‌‌ای‌تی‌اف عمل نکنیم، روابط مالی با کشورهای حتی دوست مانند روسیه و چین نیز، کار بسیار سختی خواهد بود. روابط بانکی ایران نه‌فقط با اروپا که با کشورهایی که در گذشته نیز با آنها ارتباط مالی داشتیم و در تحریم‌ها با ایران همکاری می‌کردند نیز به‌طور محسوسی با کاهش روبه‌رو می‌شود.

ندری با تأکید بر اینکه اگر ایران به این کنوانسیون نپیوندد، به نوعی خود را تحریم کرده است، تصریح می‌کند: کشورهایی مانند روسیه، چین و اتحادیه اروپا (1+4) هم اگر بخواهند با ایران همکاری داشته باشند، اگر به CFT نپیوندیم، از همکاری سر باز می‌زنند و به نوعی خودتحریمی خواهیم کرد. 

کامران ندری

او با اشاره به اینکه پذیرش کلیت الحاق ایران به این کنوانسیون، همه مشکل را حل نمی‌کند، ادامه می‌دهد: الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم، گام اول است و ممکن است حتی پس از تصویب این قوانین و تأیید آن از سوی شورای نگهبان نیز، ایران را در لیست سیاه نگه دارد. 

به گفته او، واقعیت این است که قبل از تصویب این قوانین در مجلس، اقدامات متقابل را برای ایران معلق کرده بودند. اکنون ممکن است ما را از بیانیه خارج نکنند، اما احتمال اینکه این تعلیق اقدامات متقابل ادامه پیدا کند، وجود دارد. 

او با بیان اینکه از این مرحله عبور خواهیم کرد، ادامه می‌دهد: البته باید ببینیم که اف‌‌ای‌تی‌اف در مقابل از ایران چه خواهد خواست. قطعا FATF به تصویب این قوانین اکتفا نمی‌کند، اما طبق تعهداتی که همه کشورهای عضو این کنوانسیون می‌دهند، ایران باید گزارشگری مالی خود را با کیفیتی که آنها می‌خواهند ارائه دهد. 

‌چاره‌ای نداشتیم
ندری در ادامه با تأکید بر اینکه جز پیوستن به این کنوانسیون چاره‌ای نداشتیم، می‌گوید: در این بازی، در هر حال بازنده هستیم، اما بحث بر سر این است که چهار گل بخوریم ببازیم یا اینکه یک گل بخوریم و ببازیم. به‌هرحال اف‌ای‌تی‌اف، ایران را به سمتی خواهد کشاند که تأمین مالی گروه‌های جهادی و مقاومت برای ایران را سخت می‌کند. نگرانی مخالفان را هم باید درک کنیم، اما باید به آنها بقبولانیم که چاره‌ای جز این نداریم. اگر قوانین را نمی‌پذیرفتیم، مانند این بود که با چهار گل ببازیم، اما با پذیرفتن این قوانین، با تعداد گل کمتری خواهیم باخت. 

او در ادامه با اشاره به دیپلماسی عمومی ایران، می‌افزاید: امیدواریم که دیپلماسی ایران به نوعی حرکت کند که بتواند از حقوق مشروع جمهوری اسلامی ایران در جوامع بین‌المللی دفاع کند. اینکه در جوامع بین‌المللی به دلیل روابط سیاسی حاکم در جهان، گروه‌های مقاومت، گروه‌های تروریستی شناخته شده‌اند، مسئله‌ای است که در آینده باید پیگیری شود تا این گروه‌ها را از لیست تروریسم خارج کنند. اگر چنین شود، مشکل ایران حل خواهد شد، اما کار بسیار سختی است. 

به گفته او، تصویب این قوانین به‌ویژه CFT که باقی مانده بود به‌نفع اقتصاد ایران است، هرچند مسئله ایران با جهان، مسئله جدی است و حتی اتحادیه اروپا که با ایران همکاری می‌کنند، رسما اعلام کرده‌اند در اهداف با آمریکا چندان مخالفتی ندارند و معتقد هستند که ایران باید از فعالیت‌های منطقه‌ای خود کم کرده و فعالیت‌های موشکی خود را به کنترل درآورد، اما آنها معتقدند که شیوه برخورد با ایران باید به‌گونه دیگری باشد و اختلاف‌نظر صرفا در این سطح است. 

او تأکید می‌کند: چالش ایران با جهان به قوه خود باقی است و حالا از تحریم‌های یک‌طرفه آمریکا که بگذریم به این مفهوم نیست که با بلوک غرب، هیچ چالشی نخواهیم داشت.

1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 716483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
    0 0
    امان از این تحلیل های آبدوغ خیاری