رییس دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه طی نامه‌ای رسمی خطاب به وزیر خارجه آمریکا، ضمن اعلام زمان رسیدگی به شکایت دولت ایران در خصوص بازگشت یک‌جانبه تحریم‌ها دولت آمریکا، تأکید کرد: از هرگونه اقدام جدید، اجتناب کنید و شرائط را تغییر ندهید.

به گزارش خبرآنلاین، رییس مرکز حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد که بدنبال شکایت دولت جمهوری اسلامی ایران علیه دولت آمریکا، ساعتی قبل رییس دیوان بین المللی دادگستری طی نامه ای رسمی خطاب به پمپیو وزیر خارجه امریکا، به دولت آن کشور هشدار داد که طوری رفتار کند که آثار تصمیمات آتی دیوان در مورد درخواستهای ایران را خدشه دار نکند.

دکتر محسن محبی افزود: موضوع دادخواست ایران این است که اقدام آمریکا در برگرداندن تحریمهای یکجانبه برخلاف تعهدات بین المللی امریکا در عهدنامه سال ۱۳۳۴ است. بموجب این عهدنامه آمریکا متعهد شده بود با اتباع ایرانی رفتار منصفانه داشته باشد، و مانع از مراودات پولی و بانکی نشود.

وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران به علت فوریت امر و آثار سوء ناشی از برگرداندن تحریمهای یکجانبه امریکا بویژه در حوزه سلامت و درمان و دارو و خصوصا امنیت هوایی ، همزمان با طرح دعوی رسمی از دیوان خواسته بود که دیوان تا زمانی که در مرحله رسیدگی و صدور رای در دعوای اصلی قرار دارد، بعنوان یک امر فوری و طی دستور جداگانه ای برگرداندن تحریمها را ممنوع سازد و از دولت امریکا بخواهد که این اقدامات را متوقف کند.

رییس مرکز حقوقی بین المللی ریاست جمهوری ادامه داد: رییس دیوان با توجه به اهمیت و فوریت امر با استفاده از ماده ۷۴ (۴) قواعد دیوان بین المللی دادگستری عصر سه شنبه و ساعتی قبل طی نامه ای رسمی خطاب به وزیر خارجه امریکا، به دولت امریکا هشدار داد از هر گونه اقدام جدید در این زمینه اجتناب کند، و "توجه دولت آمریکا را به این ضرورت جلب میکند که باید در زمینه مورد دعوا (بازگشت تحریمها) طوری عمل نماید که آرای آتی دیوان که بعد از جلسه ۲۷ اگوست صادر خواهد کرد، بلا اثر نشود."

به گفته کارشناسان ، این دستور ، نظیر حکم موقت به توقف هرگونه اقدام متصرفانه در پرونده های مالی است و نشاندهنده حساسیت و اهمیت موضوع شکایت ایران برای دیوان بین المللی دادگستری است.

6464

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 792195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
    9 0
    ترامپ حکم دادگاههای خودشونو قبول نداره و از طرف دیگر از تمام تعهدات بین المللی هم خارج شده پس چطور فکر میکنید حتی در صورت صدور حکم علیه آمریکا ،ترامپ به حکم تمکین کنه؟
  • علی A1 ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
    5 0
    حرکت خوبی اما خیلی دیر بود. وانگهی ایالات متحده امریکا در سال ۱۹۸۳ از معاهده دیوان بینالمللی لاهه خارج شد و آنرا به رسمیت نمیشناسد. «معاهده مودت» ۱۹۵۴ بین ایران و امریکا هنوز معتبر است اما قانون اجازه اضطرار اقتصادی ملی امریکا ۱۹۷۹ که به دلیل گروگانگیری در سفارت امریکا در تهران تصویب شد به رییس جمهور اجازه میدهد که هر معاهده ای را موقتا به حالت تعلیق در بیاورد. از آن سال، و هر سال، رییس جمهور امریکا فرمانی صادر میکند که در آن این «اضطرار» را تمدید میکند.... هر چند که تصنعی است و خودشان این «اضطرار» را درست میکنند. این مانور در لاهه واجب بود اما استدلال قانونی امریکایی ها این خواهد بود.
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۳
    3 1
    احتمالا کمی وقت میخره همین ...
  • بی نام A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    البته يادتون باشه خود ايران هم در مواردي حكم اين دادگاه رو قبول نداشت و اجرا نكرد .اين دادگاه و ديوان ها بيشتر جنبه تشريفاتي داره و خاصيتي نداره .خود سازمان ملل هم هيچي نيست وقتي قدرت هاي بزرگ نخوان اينا كه هيچي ديگه