به گزارش خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، محمدخیاط زنجانی با اشاره به آغاز به کار فرآیند بیستوششمین جشنواره قصهگویی در کرمانشاه، اظهار کرد: میدانیم که با توجه به اهمیت موضوع، اجرای جشنواره قصهگویی؛ سختیها، حساسیتها و دشواریهای مختص به خود را به همراه دارد و در سالهای گذشته شاهد زحمات همکاران کانون استان بودیم که حاصل آن اتفاقات بسیار خوبی در حوزه قصهگویی بود و با توجه به پیشینهای که داشتیم شاید بتوان گفت که استان کرمانشاه یکی از سرآمدان قصهگویی کشور محسوب میشود و این پیشتازی مرهون زحمات، پیگیریها و تلاشهایی است که در این مدت در حوزه قصهگویی داشتیم.
وی افزود: همواره یکی از سیاستهای مهم در زمینه قصهگویی عمومیسازی بوده و تلاش ما هم پیگیری این قضیه است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: قصهگویی بهعنوان یک فرهنگ و اتفاق مهم در هر خانوادهای نهادینه شده و هر کسی قصه خود را دارد و فرهنگ ما عظمت و بزرگی خود را دارا است و تلاش در زمینه و زنده نگهداشتن فرهنگها یک وظیفه است و ما نباید اجازه به تاراج بردن سرمایههای فرهنگی خود را توسط بیگانگان بدهیم و باید در حفظ و اشاعه آن کوشا بوده و سعی کنیم کودکان و نوجوانان خود را با این قضیه مهم آشنا کنیم و بحران هویت، مسالهایاست که باید به آن توجه داشته باشیم.
زنجانی بیان کرد: اگر ما با بسترسازی شرایط را فراهم کنیم میتوانیم عناصر هویتی را در جامعه خود تقویت کنیم و یکی از موارد مهم در این زمینه همین مساله قصهگویی و توجه به آن است زیرا قصهگویی ابزاری مهم برای تربیت کودک و نوجوان است.
وی ادامه داد: قصهگویی میتواند در بخشهای مختلف علمی، فلسفی، فرهنگی، ادبی، هنری ورود پیدا کرده و با بیان مفاهیم، کودک و نوجوان را حتی به درک زمینههای تخصصی نیز سوق دهد.
وی با توجه ویژه به بحث عمومیسازی در قصهگویی تاکید کرد: ما باید به طور خاص عمومیسازی در قصهگویی را ببینیم و نسبت به این قضیه نگاه فرا کانونی داشته باشیم و همه افراد جامعه باید در این زمینه نقش داشته باشند که خوشبختانه در سال گذشته با برگزاری دورههای ضمن خدمت برای دیگر سازمانها توانستیم اتفاقات خوبی را در این زمینه رقم بزنیم و عملکرد ما در زمینه عمومیسازی باید امسال باید دقیقتر، پر رنگتر و جامعتر باشد.
وی ادامه داد: همچنین مساله مهم و حائز اهمیت امسال که ما باید به سمت و سوی آن حرکت کنیم این است که ما باید قصهگوییهایمان از صورت یک هنر ظاهری به یک هنر محتوایی تبدیل کنیم به همان دلیلی که قرآن خود را قصهگو میداند و همان هدفی که قصهگویی دارد و باید عمیق، دقیق، کیفی و محتوایی و فراتر از جشنواره باشد و در واقع قصه برای انتقال محتوا است و در این زمینهها هم توجه و تلاش کافی داشته باشیم.
مدیرکل کانون استان خاطرنشان کرد: باید مخاطب ما با توجه به قصه، محتوا را درک کند و بفهمد که چه نکاتی را دریافت میکند آنوقت است که ما کمک کردیم که قصهگویی را به ابزاری برای انتقال مفاهیم، نگرشها و ارزشها پیوست دهیم.
وی عنوان کرد: حوزه پژوهش در قصهگویی نیز بخش مهمیاست که با قوت بیشتری باید در این زمینه ورود پیدا کنیم.
زنجانی افزود: ما تنها استانی هستیم که چندین شاهنامه بومی و محلی داریم و در کشور رتبه اول در تعداد شاهنامههای بومی را داریم و باید تلاش کنیم روی این داستانها کار و تحلیل صورت بگیرد که این امر با پژوهش محقق میشود و با رایزنی، پای اساتید و دانشگاهها هم به این قضیه باز کنیم.
وی با توجه به اشاعه فرا مرزی فرهنگ قصهگویی، ادامه داد: باید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کشور و در استان کرمانشاه، بخش بینالمللی قصهگویی را پر رنگ کند، و ما به عنوان معرف خواستگاه قصهگویی در دنیا باشیم و خوانش بینالمللی به این امر بدهیم و حرف اول و محور قصهگویی باشیم و با رایزنی و ارتباطاتی که داریم قصهگویی را به خارج از مرزهای ایران ببریم و این مساله را جدی بگیریم.
وی بیان کرد: بحث آموزشهای عمومی هم باید پر رنگ ببینیم و عمومیسازی و تقویت لازم در این مورد را هم داشته باشیم که همه بتوانند در قصهگویی با قدرت و توان بیشتری ورود پیدا کنند و ما مثالهای موفق بسیاری در این زمینه داریم و میتوانیم از ظرفیت موجود در سطح استان هم بهرههای لازم را ببریم و معرف بسیاری از قصهگوهای گمنام توانمند در این زمینه باشیم.
46
نظر شما