کیوان عبدی در گفتوگو با خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، اظهار کرد: رستورانها جزو اماکن خاص هستند و در تقسیم بندی اماکن تهیه و توزیع و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی در دسته اماکن حساس قرار گرفته که در تواتر و فواصل زمانی کوتاه تری مورد بازرسی قرار میگیرند.
وی افزود: در اماکن حساس فرآوری در ماده غذایی صورت میگیرد و دخالت مستقیم دست وجود دارد، نانواییها، رستورانها، کبابیهاو آش و حلیم، قنادیها و کارگاههای قنادی از جمله اماکن حساس هستند که حداقل یک بار و بعضا ۲ بار و حتی بیشتر در ماه بازدید بر آنها صورت میگیرد و در سامانهای نتایج این بازدید ثبت میشود.
مسئول واحد سلامت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: در ۶ ماهه نخست سال یک هزار و ۵۷۰ مورد اخطار کتبی صادر شده و ۱۱۸ مورد پلمپ اماکن تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی (آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی) و اماکن عمومی در شهرستان کرمانشاه صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: بر اساس نوع نقصی که در یک مکان وجود دارد نواقص به دو دسته نواقص بحرانی و غیر بحرانی تقسیم میشوند.
وی ادامه داد: نواقص بحرانی مستقیم سلامت فرد را تهدید میکند، مواد غذایی ناسالم و عدم نگهداری صحیح مواد غذایی به عنوان نواقص بحرانی مطرح هستند.
عبدی عنوان کرد: چنانچه یک مکان نقص بحرانی داشته باشد، یک اخطار بحرانی برای آن مکان صادر میشود و تا ۴۸ ساعت فرصت دارد که نقص را برطرف کند و اگر نقص برطرف نشود، پلمپ مکان صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: یک تفاهمنامه با اداره تعزیرات صورت گرفته و مکانهایی که بحرانی هستند و مشکل بهداشتی شدید دارند علاوه بر اقدام مستقیم توسط این مرکز به اداره تعزیرات معرفی شده و به دستور قاضی، اداره اماکن اقدام به پلمپ مکان با نصب پلاکارد کرده و از ادامه فعالیت مکان تا رفع کامل نواقص جلوگیری خواهد شد.
در پایان خاطرنشان کرد: اماکن پلمپ شده و اماکنی که تکرار تخلف دارند بمنظور اعمال مقررات و جریمه بر اساس تعداد نواقص به تعزیرات حکومتی معرفی میشوند و در مواردی که کارشناسان تشخیص تهدید سلامت عمومی بدهند و یا نواقص خاص و دارای ریسک بالا علاوه بر تعزیرات معرفی برای تشکیل پرونده به دادگاه معرفی شده و مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
46
نظر شما