ابوالحسن نواب

در فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع مردم قم دو نکته برجسته وجود دارد. از انجا که قم پایگاه و جایگاه روحانیت در ایران است مقام معظم رهبری در سخنان خود به این موضوع اشاره کردند که نهضت و انقلاب اسلامی دو بار یعنی 1342 و 1356 از این پایگاه علم و جهاد شروع شد.

انقلاب اسلامی که آثار و برکات آن در جهان روشن است مولود شهر مقدس قم و حوزه علمیه قم است. بنابراین مسایل مختلف این شهر را همواره مورد تهدید قرار داده و می دهد.

امروز آفتی در وهله اول به جان کشور و بعد به جان حوزه های علمیه افتاده است که از آن می توان به دنبال کردن اسلام منهای روحانیت نام برد.

این روایت پیامبر عظیم شان اسلام است که «العلما امناء الرسل» یعنی علما و خلفای پیامبران هستند، بنابراین جایگاه روحانیت جایگاهی نیست که روحانیت به خودی خود اشغال کرده باشد. این منصب و جایگاه از سوی پیامبر(ص) و ائمه(ع) به روحانیت اصیل واگذار شده است. در طول تاریخ این علمای بزرگوار اسلام بودند که دین را از خطرات مختلف حفظ کردند. طی دوازده قرن گذشته و در مقاطع مختلف علما برای تبیین، تاثیر و توضیح دین جان، مال، آبروی خود را فدا کردند.

علما چه هجرت ها و تبعیدها نکشیدند تا امروز دین حفظ شود. یکی از مصادیق این جانفشانی ها را در تلاش های امام خمینی (ره) مشاهده کردیم. امام(ره) در راه حفظ اسلام فرزند خود را داد، تبعید، آوارگی و زندان را به جان خرید تا دین و آیین خدا پابرجا بماند. بنابراین علما حافظان دین بوده و از تحریف، تغییر و به غارت بردن سرمایه معنوی دین جلوگیری کردند. علما در طول تاریخ مانع تهاجم مثلث «زر، زور و تزویر» قدرتمندان، پادشاهان، دولت ها به دین شدند. یعنی آنان به دین طمع داشتند و علما مقابلشان ایستادند.

همچنین در صد سال اخیر در کشور روشنفکران سعی کردند روحانیت را در حاشیه قرار دهند و متاسفانه از این هجمه و تهاجم هیچ گاه دست بر نداشتند.

یکی از مقاطع بسیار حساس و پنهان مقطع فعلی است. در مقطع دوره کنونی برخی به اسم دین گام های بلندی برای حذف روحانیت از صحنه برداشته و نقش حوزه علمیه و توصیه علما و روحانیت را نادیده می گیرند. حتی گاهی اوقات سعی دارند تشکلهای دست ساز، بی محتوا، بی اصل و ریشه ای در روحانیت خلق کرده تا روحانیت اصیل را از میدان به در کنند. یعنی با یک بدنه قلابی روحانیت اصیل و ریشه دار را از میدان حذف کنند.

این خطر آنقدر جدی شده که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود در قم به صورت اساسی به آن پرداختند. مخاطب این پیام کسانی هستند که قصد دارند روحانیت را حذف کنند.

در این میان وظیفه روحانیت نیز کاملا مشخص است. امام خمینی(ره) در وصیت خود به این قشر فرمودند روحانیت باید با تمام قوا در صحنه حاضر باشند. امام می فرمود نباید هیچ گاه روحانیت تسلیم این خواست ها شود. روحانیت باید با تمام قوا در صحنه بماند و انقلاب را از خود بداند و هیچ گاه کوتاه نیامده و تحت تاثیر القائات و شبهات قرار نگیرد. این خواسته امام(ره) است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند.

تهدید دوم مربوط به حوزه علمیه نگاه اسلام منهای سیاست است. هم اکنون کودتای خزنده «اسلام منهای سیاست» و «اسلام غیر انقلابی» حوزه علمیه را تهدید می کند که هشدار مقام معظم رهبری در این راستا بود.

این نگاه به اسم استقلال حوزه از حکومت مطرح می شود. در اینجا آیت الله جوادی آملی تعبیر زیبایی دارند. ایشان فرمودند:«ما حوزه دولتی نمی خواهیم ولی دولت حوزوی می خواهیم». به عبارت دیگر نمی خواهیم حوزه در اختیار قدرت و دولت قرار گیرد ولی می خواهیم قدرت و دولت منبعث از تفکر حوزوی، اسلام ناب، اسلام امام خمینی و اسلام مقام معظم رهبری باشد.

همواره در طول تاریخ حوزه های علمیه مستقل بودند ولی به این معنا نیست که حوزه از انقلاب اسلامی و سیاست کنار بکشد و در سیاست دخالت نداشته باشد. امروز حوزه باید پشتوانه تئوریک نظام و مرکز تولید فکر نظام اسلامی باشد. حوزه نباید از نظام جدا شده و این جایگاه در ارتباط با نظام اسلامی را از دست دهد.

از آنجا که قم پایگاه و جایگاه روحانیت است بنابراین سعی دارند در قم این تفکر را همه گیر کنند تا به نفع اسلام غیرانقلابی و اسلام سازشکار بهره برداری کنند. اگر دشمنان در تاثیرگذاری بر حوزه علمیه قم موفق شوند می توانند بر دنیا تاثیر بگذارند. 

بدنه اصلی حوزه علمیه و علمای قم در خط اسلام امام و رهبری هستند ولی این خطر جدی است. همچنین برخی روحانیون سیاسی و تندروی معترض و روحانیون مرتجع در این جا به هم پیوند خورده اند. این دو قشر که هیچ اشتراکی با هم نداشتند بر این مسئله پیوند خورده و سعی می کنند بر این مسئله توافق کنند تا حوزه را از سیاست و از این حالت انقلابی و سیاسی جدا کنند.

معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز

کد خبر 101817

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین