یکی از بزرگترین رمان‌نویسان ادبیات انگلیسی پیش از انتشار، آثارش را به ویراستاری می‌سپرد تا غلط‌های بسیار دیکته‌ای و نگارشی آنها را تصحیح کند.

به گزارش خبرآنلاین، پروفسور کاترین ساترلند پس از مطالعه بیش از یک هزار و 100 نسخه از دستنویس‌های نوشته‌های منتشرنشده آستین نتیجه گرفته نوشته‌های او پیش از انتشار نیازمند ویرایش اساسی بوده‌اند.

استاد ادبیات انگلیسی دانشگاه آکسفورد گفت: «اغلب تصور می‌شود که آستین نویسنده صاحب سبکی است. هنری، برادر او در سال 1818 گفته بود هرچه از قلم آستین جاری می‌شود در حد کمال است و مفسران ادبی نیز این رویه را ادامه دادند.»

وی ادامه داد: «وجهه هیچ نویسنده دیگری در زبان انگلیسی به اندازه آستین متکی بر سبک، تاکید بر جمله و عبارت و همچنین نقطه‌گذاری دقیق نیست.»

ساترلند افزود: «اما با خواندن دست‌نوشته‌های او خیلی سریع متوجه شدم خبری از دقت و ظرافت آستین نیست. آثار منتشرنشده او تا حد زیادی بر کمال نثر او خدشه وارد می‌کند.»

او مشکلات نثر آستین را چنین توضیح داد: «در این نوشته‌ها خط خوردگی، پخش شدن جوهر و نامرتب بودن یک اثر در هنگام خلقش را می‌بینیم و در این مورد خاص ما شاهد شیوه غیرگرامری نثر هستیم. آستین در نوشتن بسیاری از قوانین گرامری انگلیسی خوب را رعایت نکرده است.»

وی در ادامه بیان کرد: «نقطه‌گذاری تمیز و سبک گرامری موقر که در اغلب رمان‌های او مرسوم است در این نوشته‌ها وجود ندارد و به نظر می‌رسد شخص دیگری به شدت نوشته‌های او را برای چاپ ویرایش کرده است.»

استاد ادبیات دانشگاه آکسفورد گفت: «نامه‌های آستین و جان موری دوم، ناشرش و ویلیام گیفورد، ویراستار و استعدادیاب موری خبر از بی‌نظمی نثر آستین می‌دهد و می‌توان گفت سبک این نویسنده بسیار تجربی بوده و مسئول این تغییرات و نثری که با آن آستین را می‌شناسیم گیفورد است.»

این محقق درمورد سبک تجربی نویسنده مشهور بریتانیایی افزود: «نقطه‌گذاری‌های او راحت‌تر است و به نظر می‌رسد با عجله می‌نوشته و تقریبا کاری تجربی انجام می‌داده، سعی می‌کرده نثرش شبیه مکالمات روزمره و واقعی باشند نه به صورت نثر فاخر. شخصیت‌ها در آثار او در حرف هم می‌پرند.»

جین آستین متولد 1775 بود و اغلب عمرش را در همپشایر واقع در جنوب انگلستان سپری کرد. او سال 1817 در سن 41 سالگی بر اثر بیماری ناشناخته درگذشت.

رمان‌های او از سال 1811 به بعد منتشر شدند و شامل آثار کلاسیکی چون «عقل و احساس»، «غرور و تعصب»، «پارک منسفیلد»، «اِما» و «فرقه» هستند.

در این بین سه رمان اول را موری منتشر نکرده و اغلب منتقدان آنها را نمونه چاپ ضعیف می‌دانند، اما ساترلند معتقد است نثر این آثار با نثر حقیقی آستین قرابت بیشتری دارند.

کشفیات ساترلند بخشی از پروژه بارگزاری آنلاین آرشیو دست‌نوشته‌های داستان‌های آستین است. این دست‌نوشته‌ها از روز دوشنبه بطور رسمی در سایت www.janeausten.ac.uk قرار می‌گیرند.

از سال 1845 تاکنون این اولین بار است که این نوشته‌ها یکجا در کنار هم قرار می‌گیرند. در آن سال طبق وصیت کاساندار، خواهر جین آستین این دست‌نوشته‌ها بین اعضای خانواده تقسیم شدند.

خبرگزاری‌فرانسه / 23 اکتبر

کد خبر 102834

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین