از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر 3 میلیارد و842 میلیون سهم به ارزش 1700 میلیارد تومان در بازار مورد معامله قرار گرفته است.

سمیه فتحی:  از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر 3 میلیارد و842 میلیون سهم به ارزش 1700 میلیارد تومان در  بازار مورد معامله قرار گرفته است که این میزان از ابتدای راه‌اندازی فرابورس که به مهرماه سال گذشته برمی گردد تاکنون به 4 میلیارد و 366 میلیون سهم به ارزش هزار و 988 میلیارد تومان رسیده است. روند رشد معاملات در بازاری چون فرابورس نشان می دهد در حال حاضر رغبت شرکتهای سرمایه گذاری به سمت دیگر بازارهای بورس هم رفته است. با این حال  مصطفی امیدقائمی مدیرعامل فرابورس معتقد است؛ شرایط آسان پذیره نویسی و شفافیت بیشتر معاملات و مزایایی چون معافیت مالیاتی و مدیریت بهتر برای شرکتهایی که سهامداران بالایی دارند باعث شده است که اغلب شرکتهای سرمایه گذاری تقاضا کنند تا سهامشان از طریق فرابورس در بازار سرمایه بفروش رشد.

9 شرکت عرضه شده توسط سازمان خصوصی سازی به ارزش 999 میلیارد تومان

مدیر عامل  فرابورس که در  جمع خبرنگاران سخن می گفت با تاکید براینکه ارزش بازار فرابورس در حال حاضر به 572 میلیارد تومان رسیده است و این ارزش شامل 6 شرکت مرجان کار، کویرتایر، بیمه دی، لیزینگ ایرانیان و تجارت الکترونیک پارسیان است، تصریح کرد: در حال حاضر تمایل سرمایه گذار به سمت فرابورس به نسبت گذشته رشد چشم گیری بافته است.

قائمی همچنین از ارزش معاملات بازار اول و دوم فرابورس گفت که  از ابتدای سال تاکنون ارزش سهام این بازار به 193 میلیارد تومان رسیده است که ارزش سهام معامله شده در بازار اول و دوم از مهرماه سال گذشته تاکنون 304 میلیارد تومان بوده است. بر این اساس ارزش اوراق معامله شده در بازار اوراق مشارکت 50 میلیارد تومان از ابتدای سال تاکنون بوده است و از ابتدای تاسیس فرابورس ارزش اوراق معامله شده به 144 میلیارد تومان رسیده است.

وی به آمار معاملات بازار سوم این شرکت به عنوان بازار اصلی فرابورس اشاره کرد و گفت: تاکنون 15 عرضه موفق و یک پذیره نویسی در این بازار انجام شده است که شامل 9 شرکت عرضه شده توسط سازمان خصوصی سازی به ارزش 999 میلیارد تومان، 6 شرکت عرضه شده توسط نهادهای عمومی به ارزش 125 میلیارد تومان و پذیره نویسی سهام پارس آریان به ارزش 415 میلیارد تومان بوده است.

انجام اولین پذیره نویسی از طریق شبکه کارگزاری

مدیرعامل فرابورس با اعلام  انجام اولین پذیره نویسی از طریق شبکه کارگزاری و بزرگترین پذیره نویسی سهام در تاریخ کشور است،از اتمام پذیره نویسی سهام پارس آرین خبر داد گفت: پذیره نویسی دو میلیارد و 760 میلیون سهم شرکت پارس آرین به قیمت دو هزار و 40 ریال از روز گذشته در بازار فرابورس و شعب بانک پاسارگاد آغاز شد که بیش از دو میلیارد و250 میلیون سهم آن در روز اول از طریق فرابورس مورد پذیره نویسی قرار گرفت. در این پذیره نویسی دو میلیارد و 256 میلیون سهم از طریق فرابورس و 503 میلیون سهم از طریق شعب بانک پاسارگاد به فروش رسید و 5 تا 6 هزار نفر از این سهام استقبال کردند.  

مدیرعامل شرکت فرابورس در ادامه به عرضه‌های سازمان خصوصی سازی دراین بازار اشاره کرد و گفت: این عرضه‌ها شامل پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی پردیس، حمل و نقل ریلی نیرو، فولادریل جنوب، گسترش صنایع پایین دستی پتروشیمی ، صنایع تجهیزات نفت، کشت و صنعت جیرفت و تولید نیروی برق سبز بینالود بعنوان اولین نیروگاه دولتی در این بازار بوده است.

وی عرضه‌های انجام شده توسط نهادهای عمومی را مورد توجه قرار داد و گفت: در این مدت چهار بلوک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، پتروشیمی امیرکبیر و پتروشیمی کرمانشاه در بازار فرابورس انجام شده است. به گفته امیدقائمی در حال حاضر چهار عرضه توسط سازمان خصوصی سازی در این بازار انجام شد که هنوز قطعی نشده است که این عرضه‌ها شامل فولاد ارفع، ورق خودرو چهارمحال و توسعه صنایع خودرو است.

عرضه سهام بانک پاسارگاد ابتدا در فرابورس و سپس در بورس

وی به درخواست های پذیره نویسی سهام در بازار فرابورس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک درخواست پذیره نویسی از بانک پاسارگاد و گواهی سپرده ویژه سرمایه‌گذاری بانک کشاورزی وجود دارد که این پذیره نویسی طی هفته‌های آینده انجام می‌شود. بانک پاسارگاد شامل 7 میلیارد و 700 میلیون سرمایه است که 100 درصد افزایش سرمایه داده و از طریق سلب حق تقدم در شعب بانک پاسارگاد و فرابورس پذیره نویسی می شود.

قائمی با بیان اینکه مبلغ اوراق سهام این شرکت 15 هزار و 400 میلیارد تومان است و بزرگترین پذیره نویسی سهام در بازار سرمایه است، یادآور شد: تعداد شعب بانک پاسارگاد 234 شعبه بوده و حجم سرمایه آن 120 هزار میلیارد ریال و نسبت کفایت سرمایه این بانک 16،26 درصد است.  بر این اساس قرار است طبق برنامه ریزی قرار است سهام بانک پاسارگاد ابتدا در فرابورس و سپس در بورس عرضه شود بنابراین این بانک طی سال 89 در بورس اوراق بهادار پذیرش می‌شود.

همراه اول و استقلال و پرسپولیس برای عرضه هنوز درخواست نکردند

وی در موردخبرهای شنیده شده از عرضه سهام همراه اول و باشگاه استقلال و پرسپولیس در فرابورس تصریح کرد: تاکنون درخواستی از سوی این شرکت‌ها به فرابورس ارائه نشده است.

مدیرعامل فرابورس در ادامه  به سهام شرکت‌هایی که قرار است توسط سازمان خصوصی سازی در بازار فرابورس عرضه شود اشاره کرد و افزود: قرار است 94،5 درصد سهام شرکت مشانیر و صد درصد سهام هواپیمایی خدمات ویژه در بازار فرابورس عرضه شود.همچنین از فردا عرضه سهام توسعه عمران شاهد در فرابورس انجام می‌شود.  همچنین شرکت سیمان سبزوار، فولاد آلیاژ یزد، پتروشیمی امیرکبیر، کندر، گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان و شرکت توسعه صنعت ساختمان غدیر خوزستان شرکت‌هایی هستند که در حال طی کردن مراحل پذیرش بوده و به زودی در این بازار پذیرش می‌شوند.  پس از آن نیز شرکت‌های فراورده‌های سیمان شرق، پیچک و شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان مپنا شرکت‌هایی هستند که به زودی در هیات پذیرش فرابورس مورد بررسی قرار می‌گیرند.

کد خبر 103134

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین