به گزارش واحد مرکزی خبر روزنامه لس آنجلس تایمز در مقالهای نوشت : تعداد روزافزونی از کشورها و گروه ها این هفته از عراق خواستند مجازات مرگ وزیر خارجه سابق صدام را لغو کند اما در این میان سکوت محسوسی در واشنگتن دیده می شود. اتحادیه اروپا، واتیکان، سازمان ملل، روسیه، یونان و عفو بین الملل از عراق خواسته اند در حکم اعدام طارق عزیز تجدید نظر کند.
آنها به کهولت سن، وضع نامطلوب جسمی و نقش ثانویه ای اشاره کرده اند که او در حلقه داخلی صدام داشته است و تردیدهایی درباره عادلانه بودن محاکمه او وجود دارد. اما مقامات آمریکایی که روابط طولانی و گاه مبتنی بر همکاری با این دیپلمات داشته اند، تا کنون چنین درخواستی را مطرح نکرده اند. یکی از مقامات ارشد دولت که خواست نامش به علت حساسیت موضوع فاش نشود، گفت: "این یک رویه حقوقی در عراق است و به ما ارتباطی ندارد." عزیز روز سه شنبه به علت شکنجه و کشتار اعضای حزب اسلام گرای شیعه عراق گناهکار شناخته شد.
او یک ماه فرصت دارد فرجام خواهی کند. مقامات فعلی و سابق دولت امریکا و دیگر تحلیلگران می گویند این کشور به چند علت در موقعیت دشواری قرار دارد.
دولت اوباما تلاش می کند نقش خود را در عراق کاهش دهد و نمی خواهد به عنوان قدرتی تلقی شود که به دولت عراق رای خود را دیکته می کند. فشار آمریکا بر دولت عراق ممکن است با واکنش منفی و نارضایتی اعضای آن روبرو شود و امکان عفو طارق عزیز را ضعیف کند. از طرف دیگر برای آمریکایی ها انتقاد از چنین مجازاتهایی دشوار است زیرا دادگاههای آمریکا نیز مکررا حکم مرگ را صادر می کنند. عزیز که یک مسیحی عراقی است پس از حمله آمریکا به عراق با مقامات آمریکایی همکاری اطلاعاتی داشته و گفته می شود پیش از سرنگونی صدام نیز تماس های مخفی با آمریکا داشته است. دیوید نیوتن سفیر سابق آمریکا درعراق که اغلب با عزیز ملاقات داشت، گفت صدام ظاهرا عزیز را مجبور می کرد حکم مرگ برخی عراقی ها را امضا کند.
وی گفت این احتمال وجود دارد که آمریکا به شکل خصوصی از عراقی ها بخواهد این حکم مجازات را اجرا نکنند
نظر شما