علی اناری: بنا بر اخباری که دیروز روی خروجی سایتها و خبرگزاریها قرار گرفت، «سیمین غانم» به همراه گروهش در تاریخهای 24 و 25 خرداد پس از پایان تعمیرات تالار وحدت برای بانوان کنسرت اجرا خواهد کرد. «غانم» یکی از معدود خوانندگان زنی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با موج خروج خوانندگان زن و مرد همراه نشد و در ایران ماند.
او که از ۹ سالگی با خواندن در جشنهای مدرسه اولین گامها را در عرصه خوانندگی برداشته بود، در سال ۱۳۴۱ در مسابقههای آموزشگاههای ایران در رشته آواز اول شد. نخستین اجرای تلویزیونی «غانم» ترانه موج خروشان با تنظیم استاد مرتضی حنانه و تهیه عباس زندی در سال ۱۳۴۷ بود. در بررسی سابقه موسیقایی او به نامهای بزرگی برمیخوریم.
او که دوره موسیقی سنتی و ردیف را زیر نظر استاد محمود کریمی گذرانده بود مدتی نیز نزد استاد مرتضی حنانه قواعد موسیقی و سلفژ را آموخت و با استاد علی تجویدی نیز در زمینه موسیقی کار کرد. «قلک چشمات» را میتوان نخستین ترانه سبک جدید او به حساب آورد. این ترانه در زمان خود و در هنگامه غیبت سیدی و دیویوی و mp3 پلیرها تا مدتها صفحه روز بود. شعر این ترانه سروده سعید دبیری و آهنگسازی آن را فریبرز لاچینی بر عهده داشت. اما معروفترین و پرطرفدارترین ترانه سیمین غانم بیهیچ شک و تردیدی «گل گلدون من» است.
این ترانه که سروده فرهاد شیبانی و ساخته فریدون شهبازیان است از زمان ساخت تا امروز به مثابه امضای هنری این خواننده و هنرمند زن موسیقی ایران مورد توجه قرار داشته و تقریباً در اکثر قریب به اتفاق کنسرتها جزو اولین ترانههایی است که از سوی حاضران طلب میشود. «غانم» بیش از دو دهه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی از خوانندگی باز ماند. اما تقدیر این بود که او بار دیگر و این بار تنها برای بانوان ایرانی بخواند. نخستین کنسرت او پس از انقلاب در مهرماه ۱۳۷۸ و در سینما صحرا برگزار شد که با استقبال گستردهای هم رو به رو شد.
در حال حاضر فعالیت هنری او منحصر به کنسرتهایی است که از طریق جمعیت خیریه «فیروزنیا» گهگاه به اجرا گذاشته میشود. «سیمین غانم» در امور خیریه و انساندوستانه فعالیت مستمری دارد و جالب اینکه تقریباً اکثر ساکنان آسایشگاه کهریزک او را به اسم میشناسند.
نظر شما