در ایالات متحده همواره دو حزب سنتی در رقابت های انتخاباتی قدعلم کرده است. امریکایی ها هم یا جمهوری خواه هستند و یا دموکرات. از چند ماه پس از حضور باراک اوباما سیه چرده در کاخ سفید اما ضرباهنگ جدیدی وارد معادلات سیاسی آمریکا شده است. جنبشی اعتراضی به نام تی پارتی.
ماجرا از تظاهرات های کوچک و بزرگی آغاز شد که در کوشه و کنار ایالات متحده آغاز شد. اما تظاهر کنندگان چه کسانی بودند: زنان و مردان عمدتا سفید پوست با گرایش های تند و تیز مذهبی. متاهل با میانگین سنی بالای 45 سال. عموما متمکن، تحصیلکرده و محافظه کارتر از جمهوریخواهان بودند.انگیزه ابتدایی از این تظاهرات، اعتراض به تصویب قوانین مشخص در کنگره بود، لایحه اصلاح نظام بیمه درمانی و اصلاح نظام مالی که دولت اوباما به کنگره زیر سلطه حزب خودش داده بود.
جوهر امضای اوباما خشک نشده بود که اعتراض ها تحت قالب جنبش تی پارتی آغاز شد و ده ها دادستان محلی علیه دولت اعلام جرم کردند.اتهام اوباما هم زیرپاگذاشتن قانون اساسی است. تی پارتی از همان ابتدا جنبشی توده گرا بود و البته فوق محافظه کار.
اصطلاح "تی پارتی"، وام گرفته از واقعه ای مهم در تاریخ آمریکاست. در سال ۱۷۷۳، جمعی از مستعمره نشینان بریتانیایی در شهر بوستون، صندوقهای چای را که قرار بود راهی بریتانیا شود، در اعتراض به مالیاتی که لندن به آنها بسته بود، به دریا ریختند، رخدادی که به "مهمانی چای بوستون" یا "بوستون تی پارتی" معروف شد و یکی از اولین جرقه های انقلاب آمریکا و استقلال این کشور بود.از آنجا که واژه "پارتی" در زبان انگلیسی هم به معنای "مهمانی" است و هم "حزب"، تی پارتی ها با شبیه سازی وقایع دوران استقلال آمریکا، می گویند خواهان انقلاب دومی در ایالات متحده است.
سارا پیلین، نامزد پیشین معاونت ریاست جمهوری، به بت طرفداران تی پارتی و سخنگوی غیر رسمی آنها مبدل شده است. او و طرفدارانش، سیاستهای باراک اوباما را چپی و سوسیالیستی می خوانند.تی پارتی برای انتخابات کنگره ۱۳۸ نامزد معرفی کرده که همگی جمهوری خواهند.
تمرکز این جنبش بر مسائل اقتصادی و نه اجتماعی است. این جنبش بر سه اصل استوار است:
1. مسئولیتپذیری در مقابل مالیاتدهندگان،
2. محدود کردن دولت
3. بازار آزاد
نظر شما