در پی مخالفت و اخطارهای مکررنمایندگان با ماده 26 لایحه برنامه پنجم توسعه، این ماده برای بررسی بیشتربه کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

به گزارش خبرآنلاین، در ماده 26، لایحه برنامه پنجم آمده بود: وزارت آموزش و پرورش مکلف می‌شود ساز و کار اداره امور مدارس و مجتمع‌های آموزشی دراستان‌ها و مناطق خود را در چارچوب مواد 13 و 16 قانون مدیریت خدمات کشوری به صورت غیردولتی تهیه و حداکثر تا پایان سال اول برنامه به تایید معاونت برساند به نحوی که از سال دوم برنامه سالانه حداقل 3 درصد و در طول برنامه حداقل 15 درصد مدارس دولتی به صورت غیردولتی اداره شوند.

برخی نمایندگان این ماده را به منزله خصوصی سازی آموزش و پرورش خوانده و از مغایرت آن با قانون اساسی و سیاست‏های کلی اصل 44 سخن می‏گفتند. هرچه نماینده دولت و سخنگوی تلفیق توضیح می‏دادند که اینگونه نیست، مخالفان دست از اعتراض و تذکر نمی‏کشیدند. حتی توضیح رئیس مجلس مبنی بر مذاکره‏اش با مقام معظم رهبری در این خصوص و سخنان ایشان مبنی بر اینکه هنوز سیاست‏های کلی اصل 44 در بخش آموزش و پرورش، آموزش عالی و بهداشت و درمان را ابلاغ نکرده‎اند، هم نمایندگان مخالف را قانع نکرد.

چکیده سخنان معترضان را در ادامه می‎خوانید:

*اقبال محمدی نماینده مریوان: بر اساس اصل 30 قانون اساسی باید آموزش و پرورش رایگان داشته باشیم.

* نقوی حسینی نماینده ورامین: مقام معظم رهبری در تاریخ یک شهریور 89 در دیدار با دانشجویان صریحا در مورد خصوصی سازی فرهنگ و بهداشت گفتند که خصوصی سازی مربوط به شرکت‌های ذیل اصل 44 است. اگر مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کنید معلم را از بخش خصوصی می‌آورند و این خصوصی سازی شامل نیروی انسانی و مدیریت می‌شود که به صلاح نظام نیست.

*علی ادیانی‌راد نماینده قائم‌شهر: وقتی ساز و کار مدارس، غیردولتی می‌شود ما به ازای آن دریافت پول است و نتیجه‌اش آموزش رایگان نیست و تکلیف کردن این موضوع به دولت دقیقا سوق دادن آموزش و پرورش و تعلیم و تعلم به سمت خصوصی‌سازی است.

*زهره الهیان نماینده تهران: تنها بحث رایگان بودن آموزش نباید مدنظر مجلس باشد بلکه نظارت کیفی آموزش و پرورش در این مدارس برای ما مهم است. گزارش‌هایی که می‌رسد نشان می‌دهد در مدارس غیردولتی حرکت خزنده و خطرناکی اتفاق می افتد و حتی فردی از یک جریان فکری 70 شعبه مدرسه غیردولتی را در تهران به صورت سازماندهی شده احداث کرده است . اگر ما مدیریت را به بخش خصوصی واگذار کنیم عدم نظارت کامل بر تعلیم و تربیت را در پی خواهد داشت و این یعنی ما تربیت و آموزش نسل آینده‌مان را به دست بخش خصوصی می‌سپاریم.

* حمید رسایی نماینده تهران: این ماده در تعارض با اصول 3 و 30 و 43 قانون اساسی دال بر آموزش و پرورش رایگان است. در صورت تصویب ماده 26 دولت می‌تواند تا صد در صد آموزش و پرورش را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد . در لایحه دولت عنوان شده که این مدارس به صورت هیات امنایی اداره شوند که در این صورت آسیبش کمتر است تا آنچه کمیسیون تلفیق دراین باره مصوب کرده است.

کد خبر 105277

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین