نهمین نشست بررسی دورهای و جهانی حقوق بشر موسوم به یو.پی.آر روز جمعه ماموریت خود را به منظور بررسی وضعیت حقوق بشری آمریکا آغاز کرد.
این اولین باری است که کشوری چون آمریکا که همواره با استفاده از رسانه های گسترده خبری خود موارد نقض حقوق بشری دیگر کشورها را به چالش می کشید دربرابر چالش و نقد جهانی قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز آمریکایی ها که از ابتدا با عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل مخالف بودند روز جمعه نیز رسما ناخرسندی خود را از بررسی وضعیت حقوق بشری کشورشان ابراز داشتند و از طریق یکی از دیپلمات های خود اعلام کردندکه آمریکا تنها خود رادر برابر مردمش پاسخگو می داند.
براساس این گزارش در این نشست که برای اولین بار در تاریخ شکل گیری سازمان ملل متحد و صدور اعلامیه حقوق بشر به منظور رسیدگی به وضعیت حقوق بشری آمریکا تشکیل شده، دو دیپلمات بلندپایه امریکایی در سازمان ملل متحد به وجود برخی موارد نقض حقوق بشر در این کشور اذعان کردند.
در این نشست سه روزه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، نمایندگان کشورهای کوبا، ونزوئلا، چین، روسیه و ایران از جمله نخستین کشورهایی هستند که قرار است در نشست سه روزه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سخنرانی کنند .
شورای حقوق بشر، یک سازمان بینالمللی است که بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۴اسفند ۱۳۸۴، 15مارس ۲۰۰۶و در راستای مراقبت از حقوق بشر در سطح جهان تاسیس شده است. این شورا در پنجمین نشست خود در تاریخ ۲۸خردادماه ۱۳۸۶و با اجماع اعضا، رویهای دائمی به نام بررسی دورهای و جهانی حقوق بشرموسوم به UPRرا بنیان گذاشت که در چارچوب آن وضعیت حقوق بشر تمام کشورها به ترتیب و در دوره های مشخص مورد بررسی قرار میگیرد. این شورا تاکنون وضعیت بیش از یکصد کشور جهان از جمله ایران را بررسی کرده است. گزارش نهایی بررسی دوره ای جهانی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در خرداد ماه گذشته با اجماع به تصویب رسید، درحالیکه به نظر می رسد انتقادات گسترده کشورهای جهان به موارد نقض حقوق بشر توسط امریکا باعث محکومیت این کشور در این شورا شود.
نظر شما