همچون بخش آموزش و پرورش، واگذاری بخش بهداشت و درمان به بخش خصوصی نیز در مجلس حاشیه ساز شد.

به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس همانطور که بر دولتی ماندن خدمات آموزشی در طول برنامه پنج اصرار کردند، مانع از خصوصی شدن خدمات درمانی به مردم نیز شدند. این در حالی بود که دولت با توجیهاتی نظیر کاهش هزینه‏های خود و مقرون به صرفه شدن خدمات آموزشی و بهداشتی در راستای سیاست‏های کلی اصل 44 در نظر داشت که این دو حوزه را به بخش خصوصی واگذار کند. اما نمایندگان با تذکرات و نطق‌های متعدد به دولت یادآورشدند که ارائه این خدمات از وظایف حاکمیتی است و مقام معظم رهبری نیز بارها بر این مساله که در اصول 29 و 30 قانون اساسی آمده است، نیز تاکید کرده‎اند.

ماجرای پر مباحثه جلسه عصر امروز مجلس بر سر خصوصی سازی خدمات درمانی از بند «ب» ماده 40 لایحه برنامه پنجم آغاز شد. در این بند آمده بود: «سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت بخش سلامت، در وزارت بهداشت متمرکز و کلیه امور تصدی‏گری ارائه خدمات بهداشتی از وزارت مذکور، منتزع می‏گردد».

محمدکریم شهرزاد، نخستین نماینده پزشک مجلس بود که به این بند اعتراض کرد و گفت: بهداشت و درمان از مصادیق امور حاکمیتی است و سلامت مردم را نمی‏توان به بخش خصوصی واگذار کرد. او واگذاری کلیه امور درمانی کشور به بخش خصوصی را در تناقض با اصل 29 قانون اساسی دانست.

پس از او مسعود پزشکیان، که از صبح امروز در جریان منع دوشغلگی پزشکان، بسیار فعالانه وارد عرصه مذاکرات مجلس شده بود، ادامه داد: خصوصی سازی به معنی ایجاد هزینه بیشتر برای مردم است نه کاهش هزینه. به گفته وی در حال حاضر بخش خصوصی، دوسوم درآمد کل درآمد کشور را دارد اما بخش دولتی با یک سوم از سهم درآمد، کل خدمات بهداشت و درمان رایگان و کم هزینه کشور را پوشش می‏دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان، با بیان اینکه «پدر مردم را در بیمارستان‎های خودگردان درآورده‏اید!»، خطاب به مسئولان دولتی و مجلسی، ادامه داد: سی سال است به مردم گفته‏اید خدمت رایگان درمانی می‏دهید و باز نداده‏اید. باز هم وعده سر خرمن می‏دهید؟ اگر بخواهید سیستم را به هر حال خود رها کنید، وای به حال مردم بدبخت! در روستاها که کسی بیمه نیست، مردم محروم و مستضعف چه باید بکنند؟ این همه ادعای خدمت به مردم، فقط با سی سال وعده به مردم محروم همراه بوده است نه تحقق وعده!

پزشکیان با اعتقاد بر اینکه این مصوبات، مردم بیچاره را له می‎کند، نه کسانی که پول دارند و آشنا دارند و دستشان به دهنشان می‎رسد، از نمایندگان خواست که به این بند از لایحه برنامه پنجم رای ندهند.

سپس حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان وارد گود مذاکرات شد و واگذاری خدمات درمانی به بخش خصوصی را خیانت به محرومین و مستضعفین دانست.

اما هرچه این انتقادات و تذکرات پررنگ‎تر می‎شد، رئیس جلسه بیشتر در مقابل آنها مقاومت می‏کرد. محمدحسن ابوترابی‏فرد که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی عصر امروز را بر عهده داشت، هیچ یک از این تذکرات را وارد ندانست.

البته وی با قبول اینکه «بیمه خدماتی جزء وظایف دولت است»، اظهار داشت: درست است که بر اساس قانون اساسی دولت از محل درآمدهای عمومی، باید خدمات و حمایت‎های مالی لازم را برای همه مردم فراهم کند، اما در مواردی اگر این خدمات به بخش غیردولتی داده شود، مقرون به صرفه‎تر خواهد بود و و کارآمدتر خواهد شد.

نایب رئیس مجلس با طرح این سوال که «آیا تصدی‎گری دولت در این سه دهه جوابگو بوده یا نه؟»، به سخنان خود وجهه بخشید و خاطرنشان کرد: اینکه دولت خدمات را بخرد و به مردم ارائه دهد، به نظر مقرون به صرفه‎تر است.

جالب‎تر از مواضع او که نایب رئیس کمیسیون تلفیق نیز بود، توجیهات نماینده دولت در مجلس بود. او با تاکید بر اینکه موضوع بند «ب» ماده 40 لایحه برنامه پنجم اصلا به معنی خصوصی سازی بخش درمان نیست، گفت: دولت کارهای سیاست گذاری را در وزارت بهداشت ابقا کرده و می‎خواهد کارهای تصدی گری را از وزارت بهداشت به دانشگاه‎های علوم پزشکی ملحق کند و  این فقط برای افزایش اختیارات دانشگاه‎هاست!

او در حالی این مطالب را به زبان می‎ارد که اصلا چنین چیزی در لایحه برنامه پنجم نیامده بود. در بند «ب» ماده 40 صرفا قید شده بود که «کلیه امور تصدی‌گری ارائه خدمات درمانی از وزارت بهداشت منتزع می‏شود» و هیچ اشاره‎ای به واگذاری آن به دانشگاه‎های علوم پزشکی نشده بود.

در میان فریادهای دو-دو نمایندگان به نشانه مخالفت با اعطای خدمات درمانی به بخش خصوصی، این بند از لایحه برنامه پنجم رای لازم را کسب نکرد و حذف شد. به این ترتیب نمایندگان پس از ممنوعیت از خصوصی شدن بخش آموزش و پرورش که برای ادامه بررسی‎ها به کمیسیون تلفیق بازگردانده شده و رئیس مجلس نیز از مذاکراتی با رهبری در این خصوص خبر داده بود؛ نمایندگان مخالفتشان با خصوصی سازی بخش بهداشت را نیز مصوب کردند تا در طول برنامه پنجم، هزینه درمان در بیمارستان‎ها سر به فلک نگذارد.

کد خبر 106247

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین