سعید یوسفی: این نگرانی ها از لحظه ای که قرعه کشی مسابقات فوتبال بازیهای آسیایی انجام شد و چین و ژاپن در کنار هم در گروه A قرار گرفتند وجود داشته و تا به امروز نیز ادامه دارد. هرچند مسئولین امنیتی مسابقات می گویند تمهیدات متعددی را برای حفاظت از بازیکنان و تماشاگران این مسابقه در نظر گرفته اند که جداسازی کامل طرفداران دو تیم از یکدیگر و ممنوعیت ورود هرگونه دوربین , بنر تبلیغاتی و بطری به ورزشگاه از جمله این تمهیدات است.
این اختلافات ریشه در تاریخ این دو کشور داشته و بخش اعظم آن مربوط به جنگ جهانی دوم و قتل عام بسیاری از چینی ها توسط ارتش ژاپن می باشد .اختلافاتی که بارها به میادین ورزش هم کشیده شده است.
- در مسابقات قهرمانی زیر 19 سال که ماه گذشته در چین به انجام رسید , پیش از آغاز یکی از بازی ها, چینی های حاضر در ورزشگاه در هنگام نواخته شدن سرود ملی ژاپن بازیکنان این تیم را هو کردند و حتی یکی از آنها پرچم ژاپن را از مسئولین برگزاری مسابقه ربود و فرار کرد.
- در جام ملتهای آسیا 2004 که در چین برگزار می شد تماشاگران بارها به سرود ملی ژاپن بی احترامی کردند. در دیدار فینال همان مسابقات ژاپن با نتیجه سه بر یک چین را شکست داد و قهرمان شد. پس از این بازی بود که خودرو یکی از دیپلمات های ژاپنی مورد حمله قرار گرفت.
- در مسابقات شرق آسیا سال 2008 چینی ها به سرود ملی ژاپن توهین و پرچم این کشور را به آتش کشیدند.
تاکنون 20000 قطعه از مجموع 50000 بلیت این بازی حساس به فروش رفته که سهم ژاپنی ها از این تعداد تنها 200 قطعه بلیط بوده است. باید دید این تدابیر تا چه حد در جلوگیری از ابراز خشم تماشاگران چینی موثر خواهد بود.
در حالیکه تمامی فکر و ذکر مسئولین بازی ها معطوف به این مسابقه جنجالی است دو کشور کره شمالی و کره جنوبی نیز در همین روز به مصاف یکدیگر خواهند رفت.
هر دوی این بازی ها در تاریخ 8 نوامبر سال جاری برگزار خواهد شد.
نظر شما