سخنگوی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه ایران دستور کار پیشنهادی خود برای مذاکرات گروه 1+5 را مبتنی بر بسته پیشنهادی خود به طرف مقابل اعلام کرد گفت: اگر طرف مقابل پیشنهاد جدیدی برای مذاکره دارد هر چه زودتر با طرف ایرانی مطرح کند. رامین مهمانپرست در گفتگو با مهر در خصوص اظهارات غربی ها مبنی بر لزوم به روز رسانی بسته پیشنهادی ایران برای آغاز مذاکرات با 1+5 تصریح کرد: موضوع به روز رسانی بسته پیشنهادی مقداری مبهم است، اگر 1+5 خواهان مذاکره جدی است باید برای دستور کار مذاکرات توافق طرف ایرانی را اخذ کند.
اهم سخنان مهمانپرست به شرح زیر است:
-
ما بحث ها را قبلا اعلام کرده ایم که چه موضوعاتی می تواند به عنوان دستور کار مذاکرات بحث شود.
-
موضوع به روز رسانی بسته پیشنهادی را بحث انحرافی است.
-
این بحث های انحرافی و غیر رسمی که از طرف برخی مطرح می شود ما را به مذاکرات واقعی نزدیک نمی کند.
-
ما بر سر زمان و مکان انجام مذاکره مشکل جدی نداریم و به راحتی می توانیم در این موضوعات به تفاهم برسیم و آمادگی خود را نیز اعلام کرده ایم اما بحث اصلی این است که وقتی بر سر میز مذاکره نشستیم درباره چه موضوعاتی باید گفتگو کنیم.
-
دستور کار مذاکرات باید مورد توافق قرار گیرد و فکر می کنیم پیشنهاد ما که بسته پیشنهادی ایران است می تواند مبنای خوبی برای مذاکرات باشد اما اگر طرف مقابل پیشنهادات جدیدی دارد زودتر با طرف ایرانی مطرح و مذاکره کند تا طرفین به چارچوب مشترکی برسند.
-
تا درباره دستور کار گفتگوها توافقی صورت نگیرد مذاکره ای در کار نخواهد بود.
-
به هیچ وجه جلسه ما و گروه 1+5 که با حضور دیگران یا بدون حضور آنها انجام می شود، شامل بحث تبادل سوخت نمی شود.
-
تبادل سوخت رسما در چارچوب فعالیت آژانس بین المللی انرژی اتمی تعریف می شود و ما به عنوان یک عضو فعال جزء حقوق طبیعی مان است که اگر احتیاج به سوخت داشتیم موضوع را به مدیر کل آژانس اطلاع داده تا به اعضا منعکس شود و هر عضوی که برای تامین سوخت اعلام آمادگی کرد مذاکرات آغاز می شود این مراحل طی شده و ما آمادگی خود را برای تبادل سوخت اعلام کرده ایم و مدیرکل آژانس نیز این موضوع را به اعضا منعکس کرده که در نتیجه فرانسه، روسیه و آمریکا در این زمینه اعلام آمادگی کردند.
-
ما مبنا را برای تبادل سوخت اعلام کرده ایم مبنا اعلامیه تهران است که در آن ذکر شده چه مقدار اورانیوم 3.5 درصد در ترکیه به امانت گذاشته می شود و چه مقدار اورانیوم 20 درصد طی چه دوره زمانی به ایران تحویل می شود، بنابراین آن چارچوب کاملا مشخص است و به هیچ وجه قابل تغییر نیست و به هیچ وجه نیز موضوع کار ما با 1+5 نیست.
نظر شما