به گزارش خبرآنلاین، با افزایش روز افزون افراد مبتلا به فشار روانی یا «بیماری تمدن جدید»، بررسی چیستی اضطراب و فشار روانی و راهکارهای درمان آن از منظر کتاب آسمانی ضروری به نظر میرسد. در کتاب «نگاه قرآنی به فشار روانی» نوشته سید اسحاق حسینی کوهساری از مجموعه کتابهای کانون اندیشه جوان که برای ششمین بار از سوی این مرکز تجدید چاپ شده است راهکارهای استخراج شده از قرآن برای مقابله با فشار روانی بازشناسی شده است.
این کتاب در چهار فصل گردآوری شدهاست. در فصل اول این کتاب ذیل عنوان «شناخت فشار روانی»، نشانههای اضطراب و پیامدهای مثبت و منفی آن بررسی میشود؛ در فصل دوم با عنوان «انگیزش و فشار روانی» به بررسی انگیزهها و رابطه آنها با فشارروانی واکاوی میشود و در فصل سوم به معرفی عوامل متعدد استرس زا از جمله برهم خوردن تعادل حیاتی بدن، موقعیت شغلی، بحرانهای خانوادگی، محیط، سیاست، شخصیت و... پرداخته می شود.
در فصل چهارم نیز در بررسی روشهای مقابله با فشار روانی، به ترتیب سه حوزهی شناختی، رفتاری و عاطفه مورد بررسی قرار میگیرد. حوزه اول مربوط به جریان فطرت، تنها راه انحصاری آرامش روانی، و ویژگیها و پیامدهای خروج از آن میباشد. حوزه رفتاری، آن دسته راهحل های عملی است که بیشتر با جسم انسان سر و کار دارد؛ بطور مثال: نرمش، خواب، تن آرایی و... . تلاش در جهت تنظیم عواطف و جلوگیری از غلبه هیجانات و نهایتا کنترل برون ریزی عاطفی مربوط به حوزه سوم است.
نظر شما