به گزارش ایرنا:

رییس اداره کل مبارزه با مالاریا در کشور گفت: حدود 40 درصد مردم دنیا در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند که از این میزان حدود 280 میلیون نفر در منطقه مدیترانه شرقی شامل خاورمیانه، کشورهای شمال آفریقا، ایران، افغانستان و پاکستان (جمعا 22 کشور)‌ زندگی می کنند.

دکتر احمد رئیسی در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی سمپاشی ابقایی در جزیره کیش اظهار داشت: مالاریا به عنوان یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی دنیا معرفی شده است و در حال حاضر حدود 109 کشور در مناطق در معرض خطر ابتلا به مالاریا قرار دارند که نیمی از آنها در قاره آفریقا ( جنوب صحرا ) قرار دارند.

رئیسی با بیان اینکه مالاریای شدید (فالسیپارم) همه ساله موجب مرگ بین 1/1 تا 7/2 میلیون نفر در جهان می شود، اعلام کرد: اغلب این مرگ ها در کودکان به علت کم خونی و ابتلا به مالاریای مغزی صورت می گیرد.

به گفته این مسوول بهداشتی کشور؛ 60 درصد موارد مالاریا در ایران مربوط به دو کشور پاکستان و افغانستان است و 75 درصد مالاریای وارد شده از پاکستان، نسبت به درمان مقاوم بوده و نیازمند رژیم درمانی خاص است که هزینه ی درمان را چند برابر می کند.

رییس اداره مبارزه با مالاریای وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال 89 این بیماری محدود به استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و شش شهرستان جنوبی استان کرمان بوده و ازاین مناطق گزارش شده است.

ارتقای سطح دسترسی به خدمات تشخیص فوری و درمان موثر، افزایش دسترسی به خدمات پیشگیری IVM و تقویت نظام مراقبت از مالاریا با تاکید بر پاسخ مناسب و به موقع، از جمله اقداماتی است که رئیسی در راستای برنامه حذف مالاریا در کشور به آن اشاره کرد.

وی در پایان تردد اتباع خارجه در مرزهای شرقی (افغانستان و پاکستان) را به عنوان یک تهدید و چالش مقابل بخش بهداشت و کنترل مالاریا در کشور دانست و تاکید کرد که بسیاری از ناقل های این بیماری از این مهاجرین به کشور ما رسیده است.

عامل بیماری مالاریا تک یاخته ریزی به نام 'پلاسمودیم' است که چهار گونه آن در انسان بیماری زاست

کد خبر 110699

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین