۰ نفر
۱۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۴

نگاهی بر دو همایش بانک و بیمه به فاصله یک ماه

هفدهمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی بیمه و توسعه در حالی روز شنبه آغاز به کار کرد که بالاترین مقام حاضر در این همایش شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد بود. او نیز طبق روال سایر همایش ها پس از سخنرانی مجلس را ترک کرد. در این میان بیمه گران ماندند و ادامه همایش.

البته در اختتامیه همایش فتحی پور، رئیس کمسیون اقتصادی مجلس نیز حضور یافت و از آخرین اخبار مربوط به صنعت بیمه در مجلس  گفت.

تقریبا حدود یک ماه پیش بود که همایش نظام بانکی در مسیر توسعه در تاریخ 8 و 9 آبان در سالن اجلاس سران برگزار شد. همایشی که بدون شک محمود احمدی نژاد به عنوان دومین مقام کشور، بلندپایه ترین مقام حاضر در همایش بود. به جز او وزیر اقتصاد نیز در همایش حضور داشت. اختتامیه همایش نظام بانکی در مسیر توسعه نیز دارای اهمیت ویژه ای بود چرا که رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد میهمان ویژه آخرین دقایق همایش شد و برای حاضران سخنرانی کرد.

گویا این دو همایش که تنها به فاصله یک ماه از هم برگزار شدند از نگاه رئیس جمهوری تفاوت های فاحش دارند که در یکی حضور می یابد و در دیگری خیر.

شاید نوع نگاه دولت مردان تا حدودی به توان بانک ها در تامین منابع مربوط باشد، منابعی که همواره دولت ها نه در زمان حاضر بلکه در گذشته نیز به آن چشم داشتند تا اهداف خود را جامه عمل بپوشانند، کارکردی که بیمه گران فاقد آن هستند. بنابراین واضح است که عملا همین نگاه دولت در صنعت بیمه نیز جاری شود.

شاید اگر دولت مردان با اهمیت بیشتری به صنعت بیمه می نگریستند حال و روز آن بهتر از امروزش بود. ضریب نفوذ بیمه اخیرا اندک تکانی خورده و از 1.3 به 1.4 درصد رسیده است. مدتهاست رئیس کل بیمه مرکزی تلاش می کند دولت مردان را مجاب کند تا ساختمان ها و تمامی فعالیت های اقتصادی خود را بیمه کنند. با این حال به جز در پروژ های نفتی و پتروشیمی که پیش از رایزنی ها نیز بیمه کردن آنها توسط شرکت های خارجی رویه بود، دستاوردهای مهمی در این زمینه به دست نیامده است.

کارشناسان صنعت بیمه معتقدند در صورتی که دولت وارد این عرصه شود ضریب نفوذ بیمه بدون حتم افزایش قابل ملاحظه ای خواهد یافت.

این تنها مشکل متاثر از نگاه دولت نیست. بیمه شخص ثالث از دیگر مشکلاتی است که دولت برای صنعت بیمه به وجود آورده است. قوه قضاییه چندین سال پیاپی نرخ دیه را افزایش داد در حالی که دولت مانع افزایش حق بیمه شخص ثالث شد. قانون جدید شخص ثالث نیز که از شهریور 87 اجرا شد تنها تعهدات بیمه گران را افزایش داد در حالی که حق بیمه ها متناسب با تعهدات جدید افزایش نیافت. نتیجه آن شد که بیمه گران حجم فروش بیمه شخص ثالث را در پرتفوی خود کاهش دهند تا کمتر متحمل زیان شوند.

در صنعت بیمه از این دست چالش ها زیاد است اما واضح است اگر شخص رئیس جمهوری به عنوان دومین مقام ارشد کشور در این همایش حاضر می شد هم بر بار خبری آن افزوده می شد و رسانه های بیشتری برای پوشش آن اقدام می کردند و هم دید سایرین نسبت به صنعت بیمه تقویت می شد تا این صنعت تا به این حد تنها نباشد.

کد خبر 113569

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین