علی اناری: کارگردان مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» قصد دارد در جدیدترین پروژه تاریخکاوی خود مجموعه «بازیگران عصر جدید» را که شامل شش فیلم تلویزیونی است به سفارش سیما فیلم مقابل دوربین ببرد.
نگارش فیلمنامه این فیلمها را خود هدایت بر عهده دارد و تاکنون دو فیلمنامه این مجموعه توسط او نوشته شده و کد تولید دریافت کرده است. به گفته هدایت محوریت این فیلمهای تلویزیونی بر مبنای وقایع و شخصیتهای تاریخ معاصر استوار است. اولین فیلم این مجموعه به دورهای از زندگی میرزاده عشقی شاعر آزادیخواه ایرانی میپردازد. پیش تولید این فیلم تلویزیونی با نام «مرگ یک شاعر» شروع شده و به زودی کلید میخورد. بر اساس اخبار منتشره هدایت بعد از تولید «مرگ یک شاعر»، فیلم 90 دقیقهای «جدایی» را کلید خواهد زد. این فیلم به مسئله جدایی فوزیه همسر اول محمدرضا پهلوی میپردازد.
پرداختن به تاریخ دردسرهای خاص خودش را دارد که کمترین آن اتهام عدول از نص تاریخ است. آخرین اثر پخش شده هدایت یعنی مجموعه «کارآگاه علوی2» آنچنان که باید مورد استقبال قرار نگرفت و حتی خود هدایت هم در گفتوگویی رسانهای اعلام کرد از این مجموعه آنطور که باید و شاید رضایت ندارد.
همچنین ایراداتی که از لحاظ تاریخی به این مجموعه گرفته شد کام هدایت را بیش از پیش تلخ کرد. همین هفته گذشته یکی از تاریخدانان معاصر با اشاره به تحریفات و اشکالات موجود در فیلمها و سریالهای تاریخی با ذکر مثالی از کارآگاه علوی عنوان کرده بود که در این سریال درجه تیمساری را روی کلاه گروهبانها گذاشتهاند.
البته هدایت در واکنش به این ایرادات خود را از اتهام جعل تاریخ مبرا دانست: «همیشه سعی کردم به مستندات تاریخ وفادار باشم و هیچوقت سلایق شخصی خود را وارد کار نکردم. درست نیست وقایع تاریخی را مخدوش کنیم و هرگز علاقهمند به جعل تاریخ نبودهام.»
دیکته ننوشته غلط ندارد. همین که هدایت این شهامت را دارد به وادی پرپیچ و خم تاریخ، آن هم تاریخ معاصر که هزاران متخصص، کارشناس و دایه مهربانتر از مادر محاصرهاش کردهاند قدم گذارد شایسته تقدیر است. تنها انتظاری که از هدایت داریم این است که تاریخ را نه فقط راست که جذاب روایت کند. فقط همین و بس.
نظر شما