مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: بازدیدهای بدنی که به دلایل امنیتی در فرودگاه‌های عربستان صورت می‌گرفت تاخیراتی در انجام پروازها ایجاد کرد که در این‌باره طی مکاتبات سفیر ایران در عربستان با مسئولان سعودی، مشکلات پیگیری شد.

فارس: مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: بازدیدهای بدنی که به دلایل امنیتی در فرودگاه‌های عربستان صورت می‌گرفت تاخیراتی در انجام پروازها ایجاد کرد که در این‌باره طی مکاتبات سفیر ایران در عربستان با مسئولان سعودی، مشکلات پیگیری شد.

 فرهاد پرورش طی نشست خبری در حاشیه نمایشگاه بزرگ راه و ترابری، با اشاره به مشکلات فرودگاه جده و مدینه و کمبو‌د امکانات این فرودگاه‌ها برای خدمات پرواز‌های برگشت حجاج، اظهار داشت: همه ساله تأخیر پرواز حجاج رخ می‌دهد به خصوص در پروازهای برگشت بدان دلیل که پس از اتمام عملیات حج تمامی زائران قصد برگشت دارند، امکانات پایین فرودگاه‌ جده موجب بروز تأخیر پرواز‌ها می‌شود.


‌وی با اشاره به اینکه در سال جاری تعمیرات فرودگاه مدینه نیز به کمبود‌های فرودگاه جده افزود، گفت: پروازهای رفت حجاج بسیار مطلوب بود؛ 37 درصد از سهم 50 درصدی هما توسط این ایرلاین منتقل شد و متوسط تاخیرات پروازهای رفت 9 دقیقه بود.
مدیرعامل هما افزود: در پروازهای برگشت، به دلیل کمبود امکانات، تمامی هواپیماها علی‌رغم حضور به‌موقع، با ایستایی فراوان مواجه شدند.
پرورش ادامه داد: امسال یک فروند بوئینگ 747 به عنوان هواپیمای پشتیبان هما برای پرواز‌های برگشت حجاج در نظر گرفته شد که اگر هواپیمایی در عربستان با تاخیر مواجه شود،‌ تاخیرات عکس‌العملی به وجود نیاید.


وی با اشاره به ایستایی زیاد هواپیما‌ها و کرو پروازی در فرودگاه جده به دلیل عدم وجود امکانات و انتظار چند ساعته آنها برای سوار کردن مسافر، گفت: زمانی که خلبان از درب منزل خود خارج می‌شود طبق قانون تنها می‌تواند 14 ساعت فعالیت کند و پس از آن باید دوباره به استراحت بپردازد؛ ایران‌ایر در همین راستا در پروازهای برگشت خلبان اضافه در نظر می‌گرفت زیرا خلبان‌ها در صورت معطلی و ایستایی زیادتر از حد استاندارد، به هتل منتقل می‌شدند و خلبان‌های دیگری جای آنها قرار می‌گرفت.


پرورش با اشاره به اینکه متوسط تاخیر پروازهای برگشت هما 4 تا 5 ساعت بوده است، اظهار داشت: در سنوات قبل در کشور عربستان بارهای حجاج توسط مدیریت کاروان‌ها جمع‌آوری و به فرودگاه‌ها منتقل می‌شد اما امسال این امکان برای کاروان‌ها وجود نداشته است؛ هم‌چنین بازدیدهای بدنی که به دلایل امنیتی در فرودگاه‌های عربستان صورت می‌گرفت تاخیراتی در انجام پروازها ایجاد کرد که در این‌باره طی مکاتبات سفیر ایران در عربستان با مسئولان سعودی، مشکلات مربوط پی‌گیری شد.


مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پرداخت خسارت به زوار بابت تأخیرات هواپیماها، اضافه کرد: سازمان حج و زیارت در قراردادهای حج تمتع و عمره خود با ایرلاین‌ها، مبلغی را به عنوان خسارت برای تأخیر‌های بیش از شش ساعت هواپیماها پیش‌بینی کرده است و طبق قرارداد فی‌مابین، ایرلاین‌ها ملزم به پرداخت این خسارات در قبال تاخیرها هستند.
پرورش خاطرنشان کرد: هم‌چنین اگر تاخیر هواپیماها به دلیل مشکلات فرودگاهی ایجاد شود ایرلاین‌ها در قراردادهای خود که با فرودگاه‌ها دارند، پرداخت خسارت را بر عهده می‌گیرند.

* متوسط سن ناوگان هما 21 سال است

مدیرعامل هما در خصوص تجهیز ناوگان این شرکت هواپیمایی اظهار داشت: توسعه این شرکت هواپیمایی و یا به فرمایش مقام معظم رهبری "پیشرفت " ایران‌ایر یکی از رسالت‌های هما است که از طریق جایگزینی هواپیماهای جدید صورت می‌گیرد؛ هر از گاه شرایطی ایجاد می‌شود که نسبت به جایگزینی ناوگان اقدام کنیم.


پرورش با بیان اینکه در برنامه پنجم متوسط سن ناوگان 15 سال عنوان شده است، اظها‌ر داشت: در حال حاضر متوسط سن ناوگان هما 21 سال است که امید است متوسط سن ناوگان در سال‌های آتی به اهداف برنامه برسد.
مدیرعامل ایران‌ایر با بیان اینکه هما به همراه ایران‌ایرتور سالانه 9 میلیون نفر مسافر را جابجا می‌کند، گفت: ترکیب هواپیماهای ایران‌ایر به طریقی است که برخی در مسیرهای داخلی و منطقه‌ای و برخی در شبکه بین‌المللی استفاده می‌شود.


مدیرعامل هما ادامه داد: هواپیمایی نظیر بوئینگ 747 و برخی از مدل‌های ایرباس برای مسیرهای بین‌المللی و هواپیمایی نظیر فوکر و بوئینگ 727 برای پروازهای داخلی و منطقه‌ای مناسب هستند زیرا اینگونه هواپیماها امکان سرویس‌دهی برای پروازهای طولانی مدت، ندارند.

* برخی پرواز‌های تکلیفی هما غیر اقتصادی است

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این مطلب که هما به دلیل آنکه هنوز دولتی است تکالیفی دارد و در برخی مسیرها طبق نظر دولت پرواز برقرار می‌کند، گفت: برخی از این مسیر‌ها از نقطه‌نظر بازرگانی هما اقتصادی نیست اما به دلیل برخی تعاملات، هما در این مسیرها پرواز برقرار کرده است.

* درخواست افزایش پرواز‌های تهران - بغداد

پرورش در خصوص پرواز تهران ـ بغداد با بیان اینکه ‌سومین پرواز این مسیر روز شنبه هفته جاری انجام شد، گفت: این پرواز در روزهای شنبه انجام می‌شود؛ تقاضا کرده‌ایم که تعداد این پروازها به هفته‌ای دو پرواز افزایش یابد.‌ /ق

کد خبر 113896

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =