مهر نوشت:

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه تا کنون عاملان مستقیم هیچکدام از ترورهای دانشمندان شناسایی و دستگیر نشده اند گفت: اما افرادی که مرتبط با این ترورها بوده اند و از سوی سرویسهای بیگانه آموزش دیده اند دستگیر شده و اکنون در بازداشت هستند.

حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در نشست روز دوشنبه در پاسخ به اینکه چرا شورای نظارت بر دستگاههای اداری که مسئولیت تشکیل پرونده و برخورد با متخلفان و مفسدان مالی را برعهده دارد به اطلاع رسانی در زمینه پرونده های تشکیل شده نمی‌پردازد گفت: شورایی که تشکیل شده برای تذکر نیست بلکه این شورا از سوی دستگاههای نظارتی سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات اداری، وزارت اطلاعات و دستگاههایی که طبق قانون وظیفه نظارت بر عملکرد نهادها و دستگاهها را دارند تشکیل شده تا از موازی کاری بپرهیزند و هماهنگ تر اقدامات خود را پیش ببرند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: اینکه این شورای تا کنون هیچ کاری نکرده را قبول ندارم زیرا در پرونده های متخلفان اقتصادی و غیر اقتصادی تنها با دادن تذکر به مسئولان دولتی از سوی بازرسی کل کار تمام شده و جلوی تخلف گرفته می شود. محسنی اژه ای افزود: در مواردی نیز پرونده هایی از سوی این شورا تشکیل و به دستگاه قضایی ارجاع داده شده است.

وی در پاسخ به اینکه این شورا در مورد پرونده ای مبنی بر دستگیری تعدادی از اسپانسرهای فوتبال هیچ خبری منعکس نکرد گفت: اطلاع دقیقی از نتایج این پرونده ندارم و نمی دانم که حکم صادر شده در خصوص این پرونده چه بوده است اما پس از بررسی نتایج را به اصحاب رسانه اعلام می کنم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه سال گذشته شاهد ترور یکی از دانشمندان هسته ای بودیم و هفته قبل نیز دو ترور دیگر در این زمینه رخ داد، نتیجه پیگیریها تا کنون چه بوده و چه اقداماتی در خصوص شناسایی عامل این سه ترور انجام شده است گفت: متاسفانه در طول این دو سال سه ترور بر علیه دانشمندان هسته ای ایران انجام شد که اولی در سال گذشته و دو ترور دیگر در هفته پیش بود.

محسنی اژه ای افزود: متاسفانه تا کنون عاملان مستقیم هیچ کدام از این ترورها شناسایی و دستگیر نشده اند اما افرادی که مرتبط با این ترورها بوده اند و از سوی سرویس های بیگانه در جهت انجام این اقدامات تروریستی آموزش دیده اند شناسایی ودستگیر شده و اکنون در بازداشت هستند. وی گفت: افراد دستگیر شده به برخی از آموزشهای خود در زمینه انجام ترور اعتراف کردند.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: چه در این پرونده و چه در پرونده های دیگر حتی اگر منجر به صدور حکم شده باشد از بخش حقوقی وزارت خارجه پیگیری کرده و از کشورهایی که در زمینه انجام این ترورها دخالت داشتند شکایت می کنیم.

محسنی اژه ای گفت: دادستانی کل کشور این موضوع را در دستور کار قرار داده و از کشورهایی که داعیه مبارزه با تروریسم را دارند اما از تروریسم حمایت کرده و آن را دنبال می کند شکایت می کند. وی ادامه داد: سیستم حفاظتی کشور اقداماتی را انجام داده که امیدواریم عاملان مستقیم این ترورها هرچه زودتر شناسایی و دستگیر شوند.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نتایج رسیدگی سازمان بازرسی کل کشور به پرونده تعدادی از افراد دوشغله چه بوده اظهار داشت: بازرسی کل کشور از دوسال و نیم قبل شناسایی و برخورد با افراد دو شغله را در دستور کار قرار داده است زیرا طبق قانون یک نفر نمی تواند دو شغل داشته باشد.

محسنی اژه ای گفت: این موضوع در سه استان کشور پیگیری شد که در استان تهران 130 نفر ودر استان خراسان شمالی و رضوی 140 نفر از افرادی که دوشغله بودند شناسایی شدند. وی افزود: تعدادی از این افراد عنوان کردند که از قوانین در این زمینه اطلاعی نداشته و پس از تذکر بازرسی کل کشور از یکی از دو شغل خود استعفا دادند.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: حدود 93 نفر در تهران به دستگاه قضایی معرفی شدند که آنان نیز پس از معرفی به دستگاه قضایی از یکی از مشاغل خود استعفا دادند که منع تعقیب قانونی برای آنان صادر شد. محسنی اژه ای گفت: 7 نفر از این افراد از دادن استعفا خودداری کردند که به جزای نقدی مجازات شدند. از پرونده 270 نفری  که در این سه استان شناسایی شدند تنها پرونده 26 نفر باقی مانده که در حال رسیدگی است.

وی خاطرنشان کرد: گزارشات سایر استانها نیز در حال تکمیل شدن است تا با متخلفان در این زمینه برخورد شود. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به اینکه آیا در میان این افراد مسئولان دولتی نیز بودند گفت: 160 نفر از افراد شناسایی شده در زمینه های ورزشی بوده و برخی نیز از وزارتخانه های مختلف بودند.

محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه آیا تمهیداتی از سوی سازمان بازرسی کل کشور برای اجرای طرح هدفمندی یارانه ها و برخورد با سودجویان اتخاذ شده است گفت: بخش عمده این قضیه بر عهده وزارت بازرگانی و سازمان تعزیزات است اما قوه قضائیه نیز کمیسیونی تشکیل داده و شعبات ویژه در نظر گرفته تا در تمام استانها در صورت بروز مشکل احتمالی به آنها رسیدگی کند.

وی افزود: در تمام استانها شعب ویژه راه اندازی نشده اما مقدمه کار فراهم شده تا در صورت لزوم در تمامی استانها این شعب تشکیل شود. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا  صحت دارد که سرکرده شرکت هرمی "پالی نور" دستگیر شده افزود: شناسایی و برخورد با سرکرده های شرکتهای هرمی مدتی است که از سوی وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی با هماهنگی قوه قضائیه در دستور کار قرار گرفته است.

محسنی اژه ای گفت: در برخوردهای صورت گرفته دادستان محل نظارت و ماموران بر اساس حکم قضایی به برخورد می پردازند. وی افزود: پرونده این شرکت هرمی نیز در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است. محسنی اژه ای ادامه داد: در برخورد با شرکتهای هرمی شناسایی و دستگیر سرشاخه های اصلی و مجازات آنان بسیار حائز اهمیت است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 114015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =