تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که ناگهان مصرف قهوه خود را افزایش می‌دهند با احتمال دو برابر بیش‌تر از دیگران ممکن است دچار سکته شوند.

افرادی که به طور معمول یک یا دو فنجان قهوه در روز ‌می‌نوشند در صورتی که یک یا دو فنجان دیگر به مصرف خود اضافه کنند با احتمال بیش‌تری نسبت به دیگران ممکن است خون در مغزشان لخته شود.
محققان متوجه شدند خطر ابتلا به سکته درست یک ساعت بعد از مصرف قهوه افزایش پیدا می‌کند اما بعد از دو ساعت تاثیر قهوه روی بدن کاهش پیدا کرده و به این ترتیب خطر ابتلا به سکته به تدریج رو به کاهش می‌گذارد.
یافته‌هایی که در این مورد در نشریه عصب‌شناسی به چاپ رسیده است نشان می‌دهد در صورتی که افراد مصرف خود را به اندازه یک یا دو فنجان افزایش دهند با احتمال بیش‌تری نسبت به دیگران ممکن است دچار سکته شوند.
اما افرادی که از همان ابتدا به میزان زیادی قهوه می‌نوشیدند، به مرور زمان حساسیت خود را نسبت به اثرات آن از دست می‌دهند و به همین دلیل خطر چندانی آن‌ها را تهدید نمی‌کند. کافئین موجود در قهوه دارای اثراتی است که از جمله آن می‌توان به بالا رفتن فشار خون، کاهش انعطاف رگ‌های خونی، بالا رفتن هورمون استرس و افزایش ضربان قلب را اشاره کرد.
کارشناسان مدرسه پزشکی هاروارد مطالعاتی را روی 400 قربانی سکته انجام دادند و میزان مصرف قهوه را یک ساعت قبل از بروز سکته بررسی کردند. هم‌چنین میزان مصرف معمول قهوه در این افراد در طول یک سال گذشته نیز اندازه‌گیری شد.
محققان متوجه شدند یک دهم این افراد یک ساعت قبل از سکته قهوه مصرف کردند.
تحقیقات نشان می‌دهد یک ساعت بعد از مصرف قهوه خطر ابتلا به سکته در انسان‌ها نسبت به زمان‌های دیگر نزدیک به 2 برابر بیش‌تر می‌شود. این خطر بیش‌تر متوجه افرادی است که از مصرف معمول خود تجاوز کرده‌اند و بیش از روزهای دیگر این نوشیدنی را مصرف کرده‌اند.

سکته هر روز 200 نفر را در انگلستان می‌کشد. دانشمندان معتقدند کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود که یکی از مهم‌ترین فاکتورها در ابتلا به سکته است. این در حالی است که قبلا تصور می‌شد وجود برخی آنتی‌اکسیدان‌ها در غذاهای و نوشیدنی‌های خاص از جمله قهوه می‌تواند در پیشگیری از سکته نقش مهمی داشته باشد.
دیلی‌میل، 11 دسامبر

ص/132

کد خبر 115491

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین