روزنامه ابتکار در بخشی از سرمقاله خود با عنوان«بحرانی که در امان خدا رها شد» نوشت:

*سرانجام پس از یک ماه کلافگی عمومی مردم پایتخت و برخی از کلانشهرها دیروز باد و کمی باران آمد و تا حدودی شهر و مدیران کشور را از بلا رهانید. طی یک ماهی که گذشت از بخت بد مردم و شاید مسئولین، همه چیزدست به دست هم داد تا قضیه وارونگی هوا بر روی مردم نگون بخت شهر آوار شود و این پدیده به بحرانی حتی مرگبار مبدل گردد.

*دولت به عنوان مسئول و اتاق فرمان مدیریت بحران‌هایی از این دست، در این مدت راهکارهای متفاوتی را در پیش گرفت که تقریباهمه آن‌ها با شکست مواجه شد تا در کارایی این اتاق فرمان، دچار شک شویم .اگر از راهکار بدیهی اعمال نصف ونیمه طرح زوج و فرد سراسری خودروها بگذریم در این مدت مردم دیگر هیچ اقدام موثردیگری را برای مقابله با این بحران شاهد نبودند و به عبارتی انگار که شهر و آلودگی هایش به امان خدا رها شده بود.

*تردید و بی تصمیمی محض برای تعطیل کردن یا تعطیل نکردن پایتخت، روی آوردن به طرح‌های غیراجرایی و تخیلی پرماجرا مانند هواپیماهای آبپاش، عدم استفاده بهینه از رسانه فراگیری مانند تلویزیون برای آگاهی بخشی و شفاف سازی ابعاد بحران، تلاش مذبوحانه و چندگانه برای انداختن تقصیربرگردن سایرین و مهم تر از همه عدم پیش بینی وکنترل متغییرهای اثرگذار بلند مدتی مانند افزایش کیفیت سوخت و توسعه حمل و نقل عمومی از جمله دلایلی است که همه را متقاعد کرده که در این مدت تهران به امان خدا رها شده بود و خبری از مدیریت و کنترل این بحران به معنای واقعی کلمه نبود.

*اگرچه بلای رسیده، به مدد رحمت الهی و رسیدن باد و باران درحال فروکش کردن است و می‌توان کمی آسوده خوابید، اما با نمره ضعیف مدیریت بحران در پایتخت وعوارض این شیوه مدیریت برای بحران‌های بزرگتر چه کنیم؟ آنگونه که کارشناسان گوشزد می‌کنند و رئیس دولت مرتبا تاکید کرده اند و نقشه گسل‌های کشور نشان می‌دهد، خطر زلزله بزرگ مانند شمشیر داموکلس همواره بر فرازشهر خودنمایی می‌کند. نگرانی بزرگ این است که آیا مقابله با حادثه ای در ابعاد یک زلزله بزرگ را هم مانند هوای تهران می‌توان به امان خدا رها کرد؟ آیا با شیوه مدیریت بحران وارونگی هوا می‌توان به جنگ حادثه و بحرانی در اشل زلزله بزرگ رفت؟... پس دست به دعا می‌بریم که، ای خدای بزرگ که در اوج ضعف مدیران درکنترل بحران آلودگی هوا، باد و باران را فرستادی، لطفا ما و شهرمان را با زلزله بزرگ تهران امتحان نکن!

/118ف

کد خبر 115597

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علیرضا IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
    0 0
    از بابت ارسال این گزارش و تفسیر صریح و جانانه بسیار متشکر.. خسته نباشید.
  • بدون نام IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
    0 0
    پرداختن به این کارها برای ما افت دارد ما به فکر مدیریت جهانی هستیم.
  • بدون نام IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
    0 0
    مثل اینکه دریاچه ارومیه اصلا به حساب نمیاد اصلا خبر خشک شدنش هم کک شمارو نمیگزه.تابستون و پاییز اینده وقتی کوری فراوان و فشار خون بالا و سکته همه تبریز و ارومیه رو گرفت و مزرعه ها خشک شدند و نمک به شهر شما هم رسید محکم دست بزنید.اونوقت بگید وای بلایی دیگه.
  • پيشاهنگ ستوده درويش IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
    0 0
    اين اصلاً صحيح نيست كه نحوه مديريت فعلي را مصداق به امان خدا تلقّي كنيم . سبحان الله عما يصفون ! جلوي هر فسادي را بايد خود مردم بگيرند . به عبارت ديگر دولت هم بنمايندگي مردم حق ندارد در اينگونه امور دست و روي دست بگذارد و عده اي بگوييم همه جيز به امان خدا واگذار شده است . ديواري كوتاه تر از ديوار خدا نيافته ايم ؟
  • حسن IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
    0 0
    نظرات ارسالی را ترابه خدا گزینشی چاپ نکنید به هرحال:اتاق فکر دوستان گویا کارتن زیاد می بینند اکثر تصمیمات بسیار آبکی گرفته میشود درآینده خواهیم دید مثال زنده آن آب بازی شهر تهران بود
  • بدون نام IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۲
    0 0
    خدایا می خواستند بحران آلودگی هوا را با طرح های تخیلی حل کنند. ما را بیش از این با این گونه مسوولان امتحان نکن. این دعا کامل تر است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین