به گزارش ایسنا:

محققان دانشگاه مونترال و مرکز تحقیقات دانشگاه سنت جاستین اظهار کرده‌اند که صدای مادر باعث فعال شدن بخش‌هایی از مغز نوزاد که مسؤول یادگیری زبان است، می‌شود.

این تیم تحقیقاتی پس از انجام آزمایشات ضبط الکتریکی مغز نوزادان در 24 ساعت اولیه زندگی آنها، به این کشف نائل آمدند.

سیگنال‌های مغزی نشان داد: هنگامی‌که نوزادان به صدای زنان دیگر واکنش نشان دادند، این صداها فقط بخش‌های شناسایی صدا را در مغز آنها فعال کرد.

تا کنون اکتشاف مغزی آن هم در شرکت‌کنندگانی با این سن کم انجام نشده ‌بود. دکتر ماریس لاسوند از دانشگاه مونترال و رهبر تیم تحقیقاتی گفت: ما الکترودها را به سر 16 نوزاد تازه متولد شده در حالیکه خواب بودند، وصل کردیم و از مادر خواستیم تا صدای «آ» را در بیاورد. سپس این آزمایش را با پرستاران زن که نوزادان را به آزمایشگاه آورده ‌بودند، تکرار کردیم.

وی افزود: هنگامی که مادر سخن می‌گفت، اسکن‌ها به وضوح واکنش‌هایی در نیمه چپ مغز و بویژه در قسمت پردازش زبان در مغز نشان دادند. برعکس با سخن‌گفتن پرستار، قسمت راست مغز نوزادان واکنش نشان داد که با شناخت زبان مرتبط است.

تاثیر صدای مخصوص مادران در زمان صحبت با کودک خود از لحاظ علمی به رسمیت شناخته شده ‌است. محققان از این موضوع در آزمایشات خود استفاده کرده و پرستارانی را انتخاب کردند که خود، مادر بوده و همچنین در فواصل زمانی معین پیش از وضع حمل مادر با وی دیدار داشتند.

در حال حاضر این مسأله کاملا تایید شده که نوزادان ظرفیت ذاتی زبانی دارند و محققان در حال تحقیق در مورد این ظرفیت‌ها و چگونگی کارکرد آنها هستند.42201

کد خبر 116890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =