۰ نفر
۷ دی ۱۳۸۹ - ۰۸:۱۹

الگوی ایرانی و اسلامی پیشرفت 6 / گفت وگو با آیت الله کعبی

آیت الله عباس کعبی معتقد است رسالت اصلی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، تمدن سازی برای تمام بشریت است.

عضو سابق شورای نگهبان درباره الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: چهار پایه اساسی در این الگو وجود دارد که اگر مورد بی توجهی قرار گیرند در واقع آن بحث از محتوای آموزه های دینی و علمی برخوردار نیست.

وی تاکید کرد که در این الگو ابتدا باید فکر کردن و اندیشه ورزی محور قرار گیرد ، چرا که بالا بردن توجه به محوریت اندیشه یکی از شاخصه های پیشرفت به شمار می رود و این در حالی است که جهان غرب و لیبرالیسم به دنبال ترویج مصرف گرایی از اندیشه های آنهاست، اما الگوی اسلامی ایرانی توسعه باید بر مبنای خرد ورزی در آموزه های دینی عقلانیت و محوریت تفکر در جامعه را تقویت کند.

عضو سابق شورای نگهبان پایه دوم درالگوی ایرانی اسلامی توسعه را علم عنوان کرد و گفت: بی شک باید این الگو بتواند مرزهای دانش را درنوردد تا فرا گیری داشته باشد.

آیت الله کعبی با اشاره به نقش این الگو در زندگی و معیشت مردم گفت: پایه سوم از الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ارتقا سطح معیشت مردم است به گونه ای که از فقر و فساد و تبعیض در جامعه خبری نباشد.

وی در نهایت معنویت را نیز یکی از پایه های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دانست و گفت: این الگو باید عاملی برای ارتقای معنویت و تقویت ارتباط با خداوند در جامعه شود.

کعبی در ادامه چند نکته را نیز در بدست آوردن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مهم دانست و گفت: تعریف مدل مطلوب پیشرفت باید با توجه به شرایط روز صورت بگیرد و در این ایده پردازی نباید واقعیات فراموش شود بلکه این الگو بایستی آرمانگرایی و واقع گرای به طور همزمان در آن مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه به بخشی از سخنان یکی از حاضران در جلسه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حضور مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: یکی از حاضران با طرح این سئوال که آیا این الگو و گام نهادن در جهت آن یک تکلیف است یا نتیجه ، با استناد به برخی از منابع از جمله آیه ای از قرآن کریم معتقد بود که در جهت نتیجه است ولی به نظر اینجانب آنچه که از منابع فقهی مثل کتاب و سنت و عقل و اجماع در اختیار دارم گام نهادن در مسیر پیشرفت یک تکلیف برای جامعه اسلامی ایرانی است که نتیجه نیز در بر خواهد داشت لذا نمی توان این الگو را منحصر به فعال ساختن دانشگاه ها برای حصول به نتیجه دانست بلکه ما موظف به تمدن سازی و مکلف به پیشرفت همه جانبه برای تبدیل شدن به الگو برای جهانیان هستیم.

عضوسابق شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که در این مسیر چه کسی تولیت کار را به عهده دارد گفت: این موضوع یکی از راهبردی ترین مسائل کشور محسوب می شود که خود رهبر معظم انقلاب به دست گرفته اند و نشست اخیری که در حضور ایشان برگزار شد به منظور درگیر کردن ذهن نخبگان حوزه و دانشگاه است.

وی در عین حال افزود: البته پس از هدایتگری مقام معظم رهبری دستگاه اجرایی کشور و به طور مشخص معاونت راهبردی نظارت وبرنامه ریزی ریاست جمهوری متولی کار است که البته بنا بر اطلاعاتی که اینجانب دارم شورایی برای این منظور در این معاونت نیز تشکیل شده و فردی از فرهیخته گان نیز مامور پیگیری اقدامات اجرایی مربوط به آن شده است.

آیت الله کعبی در ادامه مخاطب اصلی رهبر معظم انقلاب در تاکید بر تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را همه نخبگان و فرهیختگان دانست و گفت: دستگاه اجرایی موظف است در عین سرعت ولی بدون شتاب زدگی زیر ساخت های لازم برای شکل گیری این الگو را مهیا کند.

وی در پایان با اشاره به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری درباره بالا دست بودن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نسبت به تمامی برنامه ها گفت: این الگو می تواند نقشه راهی برای همه برنامه ها حتی چشم انداز و سیاست های کلی و برنامه های توسعه تلقی شود و مسیر پیشرفت کشور را بر مبنای آرمان های بلند اسلامی مشخص کند./ به نقل از مهر

/62 

کد خبر 119069

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =