شبکه تلویزیونی الجزیره برنامه آنسوی خبر (ماوراء الخبر) سه شنبه شب را به بررسی استیضاح نخست وزیر کویت در پارلمان این کشور و بررسی علل و پیامدهای آن اختصاص داد. در گزارشی از نبیل الریحانی که در ابتدای برنامه پخش شد آمده است: بحران سیاسی کویت به تشکیل جلسه استیضاح شیخ ناصر محمد الاحمد الصباح نخست وزیر این کشور منجر شد.
به این ترتیب پارلمان کویت فصل جدیدی از کشمکش سیاسی را بین دولت و مخالفان کلید زد.
در درخواست استیضاح که نمایندگان مخالف دولت تهیه کرده اند، دولت کویت به نقض قانون اساسی و محدود کردن آزادیهای عمومی متهم شده است.
مخالفان امیدوار بودند جلسه پرسش از نخست وزیر را رسانه ها به طور زنده پخش کنند ولی دولت ترجیح داد این جلسه پشت درهای بسته برگزار شود.
این هشتمین باری است که ناصر محمد الصباح از زمان منصوب شدن به نخست وزیری در سال 2006 استیضاح می شود.
حمله نیروهای امنیتی کویت به تجمع مخالفان دولت در هشتم دسامبر جاری به منظور متفرق کردن آنها که در آن عده ای از معترضان از جمله چهار نماینده پارلمان مضروب و مصدوم شدند عامل مطرح شدن تازه ترین درخواست برای استیضاح نخست وزیر بود.
دولت کویت در توجیه این اقدام ماموران امنیتی اعلام کرد طبق قانون که تشکیل چنین تجمعاتی را ممنوع اعلام کرده عمل کرده است.
اما مخالفان، این رویداد را بدعتی خطرناک دانستند که تجربه دموکراتیک کویت و نقش مخالفان در کشور را هدف قرار داده است. شواهد نشان می دهد بحران سیاسی کویت در اینده ای نزدیک حل نخواهد شد هرچند امیر این کشور وعده داده است که اوضاع به خوبی پیش می رود.
خبرهای دریافت شده از کویت نشان می دهد مخالفان دولت در پارلمان درخواستی را برای عدم همکاری با نخست وزیر تهیه کرده اند که اگر به امضای بیست و پنج نماینده پارلمان برسد منجر به سرنگونی دولت یا انحلال پارلمان خواهد به دستور امیر کویت خواهد شد و مرحله دیگری از سلسله بحرانهای سیاسی در کویت رقم خواهد خورد.
این بحرانها موجب شده است امیر کویت در پنج سال اخیر سه بار پارلمان را منحل کند و طی این مدت دولت پنج بار مجبور به استعفا شود.48
نظر شما