رئیس انجمن صنایع و معادن گچ ایران و دبیر انجمن گچ ایران دررابطه با اثرات هدفمندکردن یارانه‌ها بر صنایع و معادن گچ کشور» توضیح می دهند.

اگر چه دولت با پرداخت یارانه های نقدی به حساب شهروندان طرح هدفمند کردن یارانه ها را وارد فاز تازه ای کرده بود اما به جرات می توان گفت اصلی ترین بخش این طرح با آزاد سازی حامل های انرژی کلید خورد. موضوعی که به طور مستقیم تاثیرات خود بر پیکره اقتصاد را نمایان خواهد کرد چرا که « سوخت » به عنوان منبع اصلی بسیاری از کارخانه های تولیدی به حساب می آید و از همین روی با آزاد سازی قیمت حامل های انرژی چرخه تولید برای بهینه بودن باید به گونه دیگر برنامه ریزی شود.

 از همین روی فعالان بخش خصوصی از مدت ها قبل « آزاد سازی قیمت حامل های انرژی » را اصلی ترین بخش اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها عنوان کردند و اعتقاد داشتند دولت باید با تدابیر ویژه در این بخش عمل کند تا بنگاه های تولیدی از شرایط توجیه اقتصادی خارج نشوند و صرف اقتصادی خود را از دست ندهند. نگرانی های بسیاری نیز در این رابطه نزد فعالان بخش خصوصی شکل گرفت به طوریکه بررسی گفته های جملگی آنان در نشست های پارلمان بخش خصوصی در همین رابطه به طور واضح این نگرانی را نشان می دهد.  

در حال حاضر حدود دو هفته از اجرای سخت ترین فاز طرح هدفمند کردن یارانه ها گذشته است و به دنبال آن کارخانه های صنعتی وارد دوران تازه ای از فعالیت های خود شده اند. هر چند به گفته یکی از اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران برای قضاوت در این رابطه هنوز زود است و باید زمان داد تا قبض آب و برق مصرفی بنگاه های صنعتی صادر شود تا بتوان ارزیابی دقیق داشت اما فعالان برخی واحد های تولیدی صنعتی اریابی کلی از اجرای این طرح ارائه می کنند.  

در همین راستا « اثرات هدفمندکردن یارانه‌ها بر صنایع و معادن گچ کشور» موضوعی است که علاء میرمحمدصادقی رئیس انجمن صنایع و معادن گچ ایران در رابطه با آن اینگونه اظهار نظر می کند: « فعالان صنعت و معدن گچ کشور با اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها موافق هستند و آن را امری مهم در اقتصاد کشور می‌دانند.»

وی در ادامه گفته های خود و در همین رابطه با اشاره به ایجاد مشکلاتی برای معادن گچ کشور خواستار ارائه راه‌حل‌هایی برای رفع این مشکلات شد.

میرمحمدصادقی رئیس انجمن صنایع و معادن گچ ایران اعتقاد دارد قیمت گازوییل در یک برنامه زمان بندی معین افزایش پیدا کند تا بر این اساس صنایع کشور دچار مشکل نشوند: «گازوئیل مورد مصرف معادن به 350 تومان افزایش یافته است و باید در یک زمان‌بندی معین این افزایش صورت می‌گرفت که صنایع کشور آسیب نبینند.»

میرمحمدصادقی سپس با اشاره به تصمیم دولت به عدم افزایش نرخ کالاها به این موضوع اشاره کرد که نرخ ها باید در حد قابل قبول تعدیل شود: «نرخ‌ها باید در حد قابل قبولی تعدیل شود تا صنعت کشور نیز بتواند از این مرحله گذر کند.»

در رابطه با « اثرات هدفمندکردن یارانه‌ها بر صنایع و معادن گچ کشور»، مظفر علیخانی  دبیر انجمن گچ ایران نیز با اشاره به افزایش هزینه‌های تولیدکنندگان گچ کشور پس از هدفمندشدن یارانه‌ها، دو رویکر متضاد در قیمت گذاری گچ را مد نظر قرار داد و گفت: «دو رویکرد در ساختار اقتصادی کشور حاکم است که از سویی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان مخالف هرگونه افزایش قیمتی است و از سوی دیگر وزارت صنایع و معادن است که موافق افزایش منطقی و اقتصادی قیمت تمام شده گچ است.»

وی در ادامه گفته های خود به نیاز واحد های تولیدی گچ به منابعی که دولت قرار است در اختیار آنان قرار دهد اشاره کرد و گفت: «به استناد ماده 8 قانون هدفمندکردن یارانه‌ها دولت باید منابعی را به واحدهای تولیدی و سیستم اقتصادی تزریق کند و تولیدکنندگان گچ کشور برای ایجاد تعادل در قیمت نیازمند این منابع هستند.»

/36

کد خبر 119789

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین