مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

مخالفت همگانی فدراسیون های ورزشی با تشکیل وزارت ورزش و جوانان .

روسای فدراسیونها مخالف وزرات ورزش هستند. 51 رئیس فدراسیون در نامه ای سرگشاده به علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی با این طرح مخالفت کردند. سه روز بعداز این که بهارستان نشینان ، به طرح ادغام سازمان تربیت بدنی و ملی جوانان برای تشکیل وزارتخانه ورزش رای دادند،روسای فدراسیونها هم نامه ای سرگشاده به رئیس سازمان تربیت بدنی دادند و هم در جلسه ای نظراتشان را دراین باره ارائه کردند.
آنها برخلاف موافقان این طرح معتقدند با شناخت کاملی که حالا از ساختار و سازماندهی ورزش ایران دارند، طرح تشکیل وزارت جوانان و ورزش نه تنها کمکی به حل مشکلات موجود ورزش کشور نمی کند، بلکه می تواند در روند رو به رشد، پیشرفت و بالندگی ورزش که در بازیهای آسیایی با خلق حماسه گوانگژو، شاهد گوشه ای از نتایج آن بودیم، اخلال ایجاد کند. این تنها دغدغه روسای فدراسیونها نیست. به اعتقاد انها با راه اندازی وزرات ورزش ،وزیر باید دو معاون داشته باشد معاون ورزش و معاون جوانان.در حالی که حالا رئیس سازمان تربیت بدنی معاون رئیس جمهور است ، با این شرایط در وزرات ورزش سطح رئیس ورزش نزول می کند.
در حال حاضر 75 هزار نفر نیروی ورزشی در فدراسیونها شاغلند که استخدام دولت نیستند. اما با تیدیل سازمان به وزارتخانه طبق قانون باید همه انها دولتی شوند. اما هم ممنوعیت استخدامی وجود دارد و هم فدراسیونها از حالت NGO در می آیند.سازمان ملی جوانان اما درگیر مسائل جامعه،جوانان ،ازدواج و... است گره خوردن این قضایا با ورزش بیشتر ورزش را به چالش می کشاند تا وضعیت آن را بهتر کند. تنها ورزشی ها هم مخالف این مساله نیستند و بعضی از نمایندگان مجلس هم روز رای گیری برای تشکیل وزارت ورزش ،به آن رای ندادند. کاظم موسوی نماینده اردبیل هم در صف مخالفان بود.
از نظر او این کار بیشتر حذف سعیدلو بوده: «ورزش را سیاسی نکنید. ورزش در عین شور و نشاط، دارای حوادثی متنوع است و جامعه را تحت الشعاع قرار میدهد. مگر سعیدلو چه بی مهری ای کرده است که میخواهید او را حذف کنید؟ باید از زحمات او در گوانگ ژو تقدیر کرد نه اینکه او را حذف کنیم.» ابراهیمی نماینده دولت هم همانجا راضی نبودن دولت را با این قضیه اعلام کرد: «با تاسیس وزارت ورزش، عضویت ما در کنفدراسیونهای بین المللی هم زیر سوال می رود. کار این دو سازمان با هم هیچ سنخیتی ندارد. ادغام سازمانی که ماهیت آن تحقیق و سیاستگذاری برای جوانان است با سازمان تربیت بدنی، منجر به مغفول ماندن بحثهای جوانان می شود.»
اما فراکسیون ورزش که به قول سید جلال یحیی زاده رئیس ان دو سالی بود که پیگیر طرح وزراتخانه ورزش بود به ادغام سازمان تربیت بدنی با سازمان ملی جوانان رای نمی دهد. یحیی زاده می گوید: «حیطه مسئولیت این دو سازمان با هم فرق می کند و اصلا ماهیتی ندارند که با هم جمع شود نمی خواهیم این اتفاق هم بیفتد اگر چه موافق تشکیل وزارت ورزش هستیم .اما امروز در مجلس تلاش می کنیم که سازمان ملی جوانان سازمان بماند. »
او و همکارانش مخالف آن هستند که وزراتی شدن، به ضرر ورزش است: «باید ورزش وزیر داشته باشد. با این شرایط ورزش تحت نظارت مجلس باشد تا بیشتر پاسخگو باشد.» بعضی ها هم این طرح نمایندگان را تکرار تجربه قبلی می دانند که در برنامه و بودجه به وجود امد. سعید فائقی معاون سابق سازمان تربیت بدنی در این باره می گوید: «وزارت ورزش شائبه دخالت دولت در ورزش را در مجامع بین المللی به وجود می اورد . البته قبلا این مساله تجربه شده. وقتی که برنامه و بودجه وزارتخانه شد اما شکست خورد و در ردیف معاونتها قرار گرفت.»
البته نمایندگان مخالف این طرح در نامه ای به رئیس مجلس خواسته اند تا این طرح فعلا برای ساختار سازی مسکوت بماند و بعد از مدتی هم با طرح دوباره رد شود. اما احمد دنیا مالی رئیس فدراسیون قایقرانی هم که مثل همقطارانش مخالف این طرح است می گوید: «حتی این طرح اگر تصویب هم شود به خاطر مشکلاتی که ایجاد می کند بعد از 3 -4 سال بعد نمایندگان مجلس دنبال طرح جدیدی می گردند تا وزارتخانه ورزش را منحل کنند.» با استناد به برنامه پنجم دولت که هیچ وزارتخانه جدیدی اضافه نمی شود ورزشی ها امیدوارند این طرح تنها طرح بماند.

 

40/151

کد خبر 120188

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین