کاهش اختیارات شوراها و ایجاد درگیری بیشتر میان شوراها و شهرداری​ها از مهمترین دلایل مخالفان انتخاب شهردار از سوی استانداران در صحن علنی مجلس بود.

اما مهمتر از همه این بحث مطرح بود که کمیسیون شوراها به کل این طرح را تغییر داده و اگرچه طراحان خواستار انتخاب شهرداران با رای مردم شده بودند، اما کمیسیون آن را به استانداری​ها واگذار کرده بود.

به گزارش خبرآنلاین، پس از آغاز بررسی طرح اصلاح قانون شوراها که به تغییر روند انتخاب شهرداران اشاره داشت، برخی نمایندگان به مخالفت با آن پرداختند. در این طرح آمده بود که شهرداران تهران و استان​های بزرگ با پیشنهاد استاندار و رای اعضای شورای شهر و حکم وزیر کشور باشد و در دیگر شهرها با پیشنهاد فرماندار، رای شورای شهر و حکم استاندار انتخاب شود.

حسین نقوی حسینی نماینده ورامین در مخالفت با آن، کاهش اختیارات شوراها را از جمله نقاط ضعف این طرح دانست و گفت: اینگونه در عمل و اجرا بین شوراها و شهرداران اختلافات بسیاری رخ خواهد داد. الان که شوراها خودشان شهردار انتخاب می​کنند مشکلات زیادی بوجود می​آید واگر انتخاب شهردار به وزیر کشور، استاندار یا فرماندار موکول شود، این اختلافات به مراتب تشدید خواهد شد.

به گفته وی کاهش اختیارات شوراها خساراتی خواهد داشت و نباید امور مردم را که به خودشان واگذار شده، باز پس گرفته شده و به دولت سپرده شود.

نورالله حیدری نماینده اردل نیز در مخالفت با این طرح با تاکید بر اینکه با این طرح اقتدار شوراها از بین خواهد رفت، ادامه داد: با این طرح نقش نظارتی شوراها به شدت کاهش خواهد یافت. انتخاب شهرداران و دهیاران توسط شوراها به وظایف ذاتی آنها ارتباط دارد و نباید شوراها را به سمت دولتی شدن ببریم.

وی این طرح را چاله به چاه افتادن تشبیه کرد که هم انتخاب شهرداران را دچار بار امنیتی می​کند و هم اختلافات شوراها و شهرداری​ها را به وزارت کشور می​کشاند که باعث درگیر شدن وزیر کشور با این موارد می​شود و به صلاح نیست.

مهرداد لاهوتی سومین مخالف انتخاب شهرداران توسط استانداری​ها بود که می​گفت از طراحان اصلی این طرح بوده است! اما در طرح اولیه چیز دیگری آمده بود و ما خواستار انتخاب شهرداران شهرهای بالای 200هزار نفر جمعیت با رای مستقیم خود مردم شده بودیم. دلایل محکمی هم برای آن کار داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه شهرداران کلان شهرهایی چون تهران باید اقتدار بیشتری داشته باشند، گفت: متاسفانه کمیسیون شوراها تغییری در آن داده که ماهیت آن را به کل عوض کرده است.

به گفته وی، از 68 نفر امضا کننده طرح اولیه  46 نفر امضای خود را پس گرفته​اند و این طرح را طرح خودشان نمی​دانند چون منجر به دولتی شدن شوراها می​شود.

/30111

کد خبر 120264

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار