مدیر باغ وحش پارک ارم تهران درباره علت مرگ ببر سیبری گفته است: بر اساس آزمایشها ببر سیبری پیش از آنکه به بیماری مشمشه مبتلا شده باشد FIV مثبت یا ایدز گربهسانان داشته است. امیر الهامی با بیان این که "روزی که ببر سیبری در پارک ارم جان داد دامپزشکان ببر را مورد آزمایش قرار دادند و اعلام کردند که این ببر، ضعف ایمنی بدنی داشته است و ممکن بوده به هر نوع بیماری مبتلا شود" اظهار داشته: اما هیچ کدام از حیوانات باغ وحش پارک ارم مبتلا به ایدز گربهسانان نیستند و مشخص است که پیش از انتقال به باغ وحش به این بیماری مبتلا بوده است.
اما در همین رابطه، رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور با انتقاد از این اظهارنظر غیرکارشناسی میگوید: بیماری به نام ایدز گربهسانان وجود ندارد.
ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور در واکنش به اظهارات امیر الهامی مدیر باغ وحش پارک ارم تهران گفت: اظهارات رئیس باغ وحش ارم کذب محض است و بیماری به نام «ایدز گربهسانان» وجود ندارد.
او در گفتگو با ایلنا ادامه داد: این در واقع دعوای بین سازمان محیط زیست و باغ وحش ارم است و هدف از آن چیزی نیست جز متهم کردن و مقصر نشان دادن طرف دیگر در جریان مرگ ببر سیبری درباغ وحش ارم.
نبیپور تاکید کرد: اگر ببرها ایدز داشتند پس دلیل مرگ شیرها و پلنگهای باغ وحش چیست؟ او تصریح کرد: به طور قطع این بیماری «مشمشه» است و از طریق گوشت آلوده «تکسمیها» به شیرها و ببرهای باغوحش منتقل شده است.
این دامپزشک با انتقاد اظهارات بدون دلیل کارشناسی مدیر باغوحش تهران افزود: هیچکس غیر از اداره کل دامپزشکی حق اظهارنظر در مورد علت دقیق بیماری گربهسانان باغ وحش ارم را ندارد.
اوادامه داد: در حال حاضر نمونههای گرفته شده از ببرمرده و بیمار باغ وحش وهمچنین شیرهای باغ وحش ارم در آزمایشگاههای معتمد اداره دامپزشکی در حال بررسی است و احتمالاً تا آخر وقت امروز نتیجه قطعی آن اعلام میشود.
رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور گفت: محمدباقر صدوق معاون محیط طبیعی سازمان حفاظ محیط زیست نیز در اظهارات خود تصریح کرده است که این بیماری "مشمشه" است.
او تاکید کرد: در صورتی که به طور قطع ثابت شود این بیماری مشمشه است، همه حیواناتی که علائم این بیماری را نشان دادهاند باید کشته شده و در عمق دو متری زیر خاک دفن شوند و تمام محوطه باغ وحش ارم باید بوسیله سود سوزآور ضدعفونی شود. / 44
نظر شما