دفاع محسن هاشمی از دوچرخه سواری شهردار تهران/ ریاکاری نبود

محسن هاشمی در روزنامه اعتماد نوشت:روز سه‌شنبه شهردار جدید تهران در راستای عهدی که با شهروندان بسته بود، برای دومین هفته پیاپی بدون ماشین و خودرو با دوچرخه به محل کارش آمد.

اما این حرکت که شاید برای نخستین‌بار در بلدیه تهران رخ داده باشد، با موجی از واکنش‌ها، انتقادها و حتی هجمه‌ها از سوی چهره‌های مختلف همراه بود؛ واکنش‌هایی که بخشی از آنها قدردانی برای این اقدام مثبت و زیست محیطی بود و بخشی دیگر انتقاد از اینکه این حرکت بیشتر اقدامی تبلیغاتی و ریاکارانه بوده است.

به نظرم آنچه در این میان از نظرها دور مانده هویت و ماهیت این حرکت است، چرا که اصولا، دکتر حناچی این حرکت را در حمایت از پیشنهاد معاون حمل و نقل و ترافیک خود یعنی دکتر پورسیدآقایی انجام می‌دهند. پیشنهادی که بر اساس آن مدیران شهری روزهای سه‌شنبه، بدون خودرو به محل کار خود بروند تا ترویجی باشد برای تقویت کمپین «سه‌شنبه‌های بدون خودرو».

در حقیقت دکتر حناچی تلاش کرده‌ تا با این کار خود و همچنین الزام سایر مدیران شهری به حضور در این کمپین، ترویج انسان‌محوری به جای خودرومحوری را در شهر تهران، از درون خود شهرداری آغاز کنند تا در شهروندان نیز کم‌کم به تبعیت از این حرکت مدیران شهری، به جای خودروهای شخصی‌شان، از دوچرخه و مترو و اتوبوس و سایر وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند، چرا که همگی ما بر این ‌باوریم که بهترین راه برون‌رفت از چالش‌هایی چون ترافیک آلودگی هوا، ترویج همین فرهنگ استفاده از خودروهای عمومی و وسایلی چون دوچرخه است.

بنابراین نباید این اقدام قابل تقدیر شهردار تهران را در زمره امور ریاکارانه قرار داد، بلکه این حرکت، اقدامی سمبولیک است برای آنکه مردم به نقش دوچرخه و مترو و.... در کاهش ترافیک و آلودگی هوا و به دنبال آن استرس‌ها و دغدغه‌های شهری کنونی‌مان، پی ببرند و از آن تبعیت کنند. اصولا در تمام کشورهای دنیا از این دست حرکت‌های نمادین و سمبلیک که از سوی «چهره»‌های مختلف انجام می‌شود، زیاد به چشم می‌خورد. حرکت‌هایی که می‌تواند زمینه‌ساز آغاز جریان‌های فرهنگی مثبتی در جوامع شود. همان‌گونه که رییس‌جمهور ما نیز چندبار از مترو برای تردد استفاده کرده‌اند و انتقادهای چندانی هم به وی مطرح نشده است. پس امیدواریم همگی به این اقدام شهردار جدید شهرمان به دیده مثبت و حرکتی نو نگاه کنیم که می‌تواند سرآغازی برای ایجاد تحول در پایتخت و در بخش‌هایی چون کاهش ترافیک و آلودگی هوا باشد.

1717

کد خبر 1210025

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • PL ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    0 0
    باید بانوان هم بتونن دوچرخه سواری کنن
  • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    0 0
    اگر قالیباف میکرد همین محسن هاشمی میگفت ریا کاری.حالم از سیاست بهم میخوره
  • بی نام FR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    0 0
    وقتی وزارت بهداشت میگخه در روزی که آلودگی بالای 150 است فعالیت ورزشی خطرناکه و حتی پیاده روی ممنوعه ایشون در منطقه ای در اون روز دوچرحه سواری کرده که آلاینده ها بالای 150 بود.مردم حرف ایشون رو گوش بدن یا وزارت بهداشت رو؟
  • علی IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    0 0
    حتی اگر برای ریاکاری باشد که نیست چون برای ترویج اسفاده از دوچرخه وبهبود هوای آلوده تهران است قابل تقدیر ودفاع می باشد وبهتر است کسانی که به تمسخر واستهزاءاین عمل شهردار جدید را نقد میکنند کاش یادشان بود شهردار سابق که از هم مسلکان خودشان چه به روز تهران آوردند
  • كريمي IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
    0 0
    با سلام و عرض تشكر از زحمات خبر آنلاين و دكتر حناچي شهردار محترم تهران، لطفا بفرماييد بيش از 7 هزار خانواده ساكن برج هاي اطراف درياچه چيتگر كه در سال 1392 ظرف 3 ماه خيابان كشيف احداث ميدان و ... شد چگونه مي توانند با دوچرخه تردد كنند؟ چراكه وسايل نقليه عمومي فقط اتوبوس به مقصد مترو يا ميدان صادقيه است و تمام خانواده ها براي دسترسي به ميادين شهران، پونك، شهرك غرب و ونك وغيره با مشكل جدي كمبود وسايل عمومي مواجه هستند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین