آلمان و فرانسه درباره ساز و کار مالی با ایران به توافق رسیدند

یک نشریه آلمانی به نقل از دیپلمات‌ها گزارش داد که فرانسه و آلمان برای میزبانی سازوکار مالی ویژه با ایران با یکدیگر توافق کرده‌اند.

به گزارش خبرآنلاین،به نقل از نشریه ویرتشافتز وخه، دیپلمات‌ها می‌گویند که فرانسه و آلمان برای حفظ کانال‌های پرداخت به ایران به منظور ادامه تجارت میان اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی بر سر یک سازوکار مالی ویژه توافق کرده‌اند که بر اساس آن، قرار است شرکت مربوطه در فرانسه باشد و رئیس آن از آلمان انتخاب شود.

به نوشته این روزنامه، از نظر اروپایی‌ها که ابتدا این سازوکار را با هدف دور زدن تحریم‌های آمریکا ایجاد کردند، این اقدام ارزش سیاسی بسیار بالایی دارد. این دیپلمات‌هادر این باره می‌گویند: برای ما بسیار حائز اهمیت است که از منافع شرکت‌های‌مان و استقلال اقتصادمان در برابر آمریکا محافظت کنیم.


در ادامه این گزارش آمده است: اتحادیه اروپا برای حفظ کانال های مالی با ایران یک سازوکار مالی ویژه طراحی کرده و آلمان و فرانسه در این باره به توافق رسیده اند.

به نوشته این روزنامه به نقل از دیپلمات های اروپایی، براساس توافق برلین و پاریس، سازوکار مالی ویژه برای حفظ روابط تجاری اتحادیه اروپا با ایران به صورت نهادی در فرانسه مستقر شده و یک آلمانی ریاست آن را برعهده خواهد داشت.

براساس این گزارش، 9 کشور اروپایی از جمله ایتالیا، اسپانیا، اتریش و اتحاد سیاسی-اقتصادی بنلوکس شامل بلژیک، لوکزامبورگ و هلند تمایل به پیوستن به این نهاد را دارند.

سازوکار مالی ویژه در ابتدا برای مصون ماندن از تحریم های آمریکا فقط به کالاهای اولویت دار همچون غذا و دارو محدود خواهد بود.

سازمان مجری این سازوکار اگرچه ابتدا به صورت نهادی کوچک خواهد بود، اما به تدریج مجوز انجام امور بانکی را نیز به دست خواهد آورد.

دیپلمات های اروپایی درباره اهمیت سیاسی این نهاد برای اروپا گفتند: دفاع از منافع شرکت هایمان و تحکیم استقلال اقتصادیمان از آمریکا برای ما مهم است.

پیشتر روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده بود که این نهاد اروپایی از یک نظام اعتباری برای تسهیل پرداخت های مربوط به تبادلات کالا میان ایران و اروپا استفاده می کند؛ به شکلی که نیاز به تراکنش مالی با بانک های اروپایی نباشد.

به نوشته وال استریت ژورنال به نقل از دیپلمات ها، این نهاد از سوی آلمان و فرانسه تامین مالی می شود و به صورت مستقیم تحت مالکیت دولت های اروپایی مشارکت کننده است تا از تحریم های احتمالی واشنگتن مصون بماند.

اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرده است که بیش از 10 کشور اروپایی در این سازوکار مالی مشارکت کنند و احتمالا با گذشت زمان کشورهای بیشتری از جمله چین به این گروه بپیوندند.

براساس این گزارش، مقام های اروپایی امیدوارند سازوکار مالی ویژه اروپا بتواند در نهایت با دریافت پروانه بانکی، به صورت رسمی یک نهاد اتحادیه اروپا شود.

پیش از این، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که برای شرکت درسومین سمینار همکاری‌های هسته‌ای ایران و اروپا به بروکسل سفر کرده بود، با تجلیل از تلاش های طرف های برجام برای حفظ این توافق، هشدار داد در صورتی که اظهارات سیاسی اروپا، چین و روسیه به عمل تبدیل نشود، چشم‌انداز آینده 'غیرقابل‌پیش‌بینی خواهد بود'.

همچنین سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در سومین سمینار همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران واروپا دربروکسل با اشاره به اینکه منافع اقتصادی ایران در برجام و لغو تحریم ها محقق نشده است، هشدار داد که این توافق در شرایط دشواری قرار گرفته است.

بعد از خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای ایران و 1+5 در اردیبهشت ماه امسال که با محکومیت جهانی روبرو شد، اتحادیه اروپا، روسیه و چین ضمن اعلام پایبندی به این توافق اعلام کردند که از مبادلات تجاری شرکت های خود با ایران حمایت می کنند.
اتحادیه اروپا ضمن فعال کردن قانون مسدود سازی در قبال اقدام آمریکا، اعلام کرده که سازوکار مالی ویژه ای را نیز برای ادامه تجارت ایران با جهان راه اندازی می کند.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1210877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • OM ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۹
    0 1
    مگر نه اینکه دارو و غذا شامل تحریم نمیشه؟! به طرز غیرقابل باوری این سخن انسان را به یاد سیاست نفت در مقابل غذا برای عراق می اندازد و طی یک دوره ده ساله چنان بلایی بر سر مردم عراق اوردند که حذف صدام فقط دوهفته طول کشید، این یعنی سیاست پوسیدگی از درون و یک ضربه مهلک در زمانی که شرایط کاملا اماده باشد.روزهای بدی در انتظارمان است.این عملکرد اروپا به نوعی تکمیل تحریم های امریکا در دراز مدت است،آن هم فقط انقدر با ایران در زمینه دارو و غذا همکاری شود که بهانه خروج از برجام از ایران بگیرند و با قطع درامد ایران جهت مصارف دیگر ارام ارام ایران به اضمحلال خواهد رفت.