مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اینکه جمعی از علمای مصر و اهل سنت جنوب، برخی از برنامه‌های تاریخی که از صدا و سیما پخش می‌شود را اهانت به صحابه پیامبر (ص) قلمداد کردند، تصریح کرد: اهانت به صحابه پیامبر(ص) ارتباطی با روایت واقعیات تاریخ ندارد.

آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم برگزار شد با اشاره به واکنش برخی از علمای اهل تسنن نسبت به برخی از برنامه‌هایی که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود ابراز داشت: جمعی از علمای مصر و بردران اهل سنت جنوب، برخی از برنامه‌های تاریخی که از صدا و سیما پخش می‌شود را اهانت به صحابه پیامبر قلمداد کردند.

وی افزود: این‌ها باید توجه داشته باشند اهانت یک مسئله است و روایت تاریخ مسئله‌ای دیگر و این دو با هم تفاوت اساسی دارند.

آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: آیا کسی شک دارد که در تاریخ اسلام جنگی به نام جمل واقع شده است، آیا کسی شک دارد که طلحه و زبیر بیعت امامشان را شکستند، آیا کسی شک دارد که شمار زیادی از مسلمانان خونشان در جنگ جمل ریخته شد این‌ها روایت تاریخ است و قضاوت با خود مردم است.

وی در ادامه این بحث خود افزود: آیا کسی شک دارد که در اسلام جنگی به نام صفین واقع شد؟ کسی شک دارد بعضی از صحابه با امام زمان خود بیعت نکرد و به جنگ با او برخاستند و گروه زیادی کشته شدند، آیا شما می‌گویید که تاریخ را نقل نکنید؟

وی تأکید کرد: نباید چشم را بر تاریخ بست. تحقیر مسئله‌ای است و تحقیق مسئله‌ای دیگر و هیچگاه نباید بین این دو را خلط کرد.

آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: این برادران خوب است توجه بفرمایند که مسائل تاریخی را نمی‌شود فراموش کرد، تمام کتب تاریخی اسلام پر است مخصوصاً در کتب تاریخی اهل سنت نیز این مسئله درباره طلحه و زبیر و عبدالله بن زبیر وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر تاریخ را آن گونه که هست بررسی کنیم بسیاری از حقایق و مطالب روشن می‌شود.

مرجع تقلید شیعیان افزود: در طول تاریخ اسلام عده‌ای از صحابه در مسیر پیامبر باقی ماندند و عده‌ای هم در این مسیر باقی نماندند، اگر ما بدون تعصب با قضایا و رویدادهای تاریخی برخورد کنیم تکلیف ما روشن می‌شود، این مسائل شرح واقعه است وبه هیچ وجه اهانت نمی‌کنیم.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به حدیثی، طعنه زدن نسبت به شخص مسلمان را امری مذموم ارزیابی کرد و اظهار داشت: اگر فرد مومن کوچک‌ترین اهانتی نسبت به مسلمان دیگری انجام دهد و یا بدون دلیل به او نسبت کفر و ارتداد بدهد این شخص از اخوت اسلامی خارج می‌شود.

وی افزود: جمعی از وهابیون سلفی تا کسی پایش را جلو و عقب می‌گذارد نسبت شرک و ارتداد به او می‌دهند که با توجه به این حدیث خودشان این نسبت به خودشان باز می‌گردد.

مرجع تقلید شیعیان در پایان با تأکید بر اینکه پیامبر (ص) تکفیر مسلمانان را جایز نمی‌دانند ابراز داشت: نباید نسبت بد درباره کسی داشت البته مساله صحت اعمال و قبول آن موضوع دیگری است.

به نقل از مهر / 62

کد خبر 121262

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد علی بزرگان نیا IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۶
    0 0
    جلو گیری از نشر نظرات این حقیر که عاری ازهرگونه کینه وغرض ورزی وبی منطقی است اگر از سر کینه توزی نباشد که گمان کنم نیست ؛ از سر بی سوادی است که با توجه به عشق وعلاقه ای که به نظام اسلامی کشورمان دارم هرگز مایل نیستم چنین پدیدهای شومی را در کشور عزیزمان ونظامی اسلامی مبارک آن شاهد باشم . ای کاش می شد علت منع وجلوگیری را با این بنده ی گنهکار که کینه ی هیچ کس بجز شبطان وپیروانش را در دل ندارم در میان می گذاشتند تا نسبت به هیچ کس سوء ظنی به دل راه نمی دادم .
  • محمد علی بزرگان نیا IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
    0 0
    برادران اهل تسنن متاسفانه با اين گونه تعصبها پاي را از افراط وتفريطهاي ديگر مذاهب اسلامي فراتر گذاشته ندانسته عدد بي شمار صحابه را بدون استثنا حد اقل در گفتار همسان با خدا قلمداد ميکنند و بدون تحقيق وتفحص هيچ انتقادي را در حق آنان نمي پذيرند ؛ واين يک واقعيتي است که عقل سليم ، که خداوند بدليل آيات آشکار وفراوان قرآن مجيد آنرا محک شناخت خود وشناخت يکتايي خود قرار داده است ، اين رويه را باطل و مردود مي شمارد . بايد با کمال شگفتي گفت : زهي توقع بيجا !
  • محمد IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۸
    0 0
    چرا نظر من منتشر نشده ولی نظر بعدی منتشر شده؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین