به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از رویترز، در نشست شب گذشته سازمان ملل ۱۸۱ عضو این سازمان به پیمان مهاجرتی رای مثبت دادند.
بر اساس گزارش های منتشر شده از سازمان ملل کشورهای آمریکا، مجارستان، جمهوری دومینیکن، اریتره و لیبی به این پیمان رای منفی دادند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا اولین مخالف پیمان مهاجرتی سازمان ملل بود که چندی پیش کناره گیری واشنگتن از این پیمان را اعلام کرد. دولت مجارستان هم کمی بعد از آمریکا با انتقاد از این پیمان اعلام کرد که به آن رای نخواهد داد.
آمریکا در حالی مجددا با قطعنامه ای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مخالفت کرد که 181 کشور جهان به آن رای مثبت دادند و تنها یک کشور با واشنگتن همسو شد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه قطعنامه ای را تصویب کرد که به موجب آن چارچوب بهتری برای استفاده نوآوری ها در جوامع آوارگان اجباری و میزبانان آنها مشخص می کند.
در یک تصمیم تاریخی، کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد چارچوب جدید بین المللی را با عنوان «کمیته جهانی پناهندگان» تصویب کردند که جهان را ملزم می کند تا به جابجایی انبوه و بحران پناهندگان پاسخ دهد و پناهندگان و جوامع میزبان آنها از آن بهره مند شوند.
فیلیپو گراندی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در این زمینه گفت: هیچ کشوری نباید به تنهایی به هجوم عظیم پناهندگان پاسخگو باشد. بحران پناهندگان به مسئولیت جهانی نیاز دارد و کمیته جهانی پناهندگان، بیان قدرتمندی از نحوه همکاری ما در دنیای قطعه قطعه شده امروزی است.
کمیته جهانی پناهندگان به عنوان بخشی از قطعنامه سالانه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) است که بر پایه سیستم حقوق بین الملل موجود برای پناهندگان، به ویژه کنوانسیون پناهندگان 1951، حقوق بشر و قوانین بشر دوستانه بنا شده و یک ابزار عملی قانونی برای تقویت همکاری هاست.
اکنون بیش از 68.5 میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به گریختن به سراسر جهان شده اند که از این تعداد، 25.4 میلیون نفر از مرزها عبور کرده اند تا پناهنده شوند.
قطعنامه مربوط به پناهندگان در حدود 60 سال گذشته با اتفاق آرا به تصویب رسیده است اما این بار با توجه به سیاست های مهاجرتی دولت آمریکا، این کشور به آن رای مخالف داد.
هرچند قطعنامه های مجمع عمومی برای کشورها الزام آور نیست اما برای دبیرخانه سازمان ملل و ایجاد ساز و کار اجرایی کردن آن راهگشا است و می تواند مبنایی برای اقدامات بعدی باشد.
52310
نظر شما