درست است که در شرایط فعلی مصرف سی ان جی کاهش یافته اما پیش بینی می شود با اتمام سهمیه بنزین 100 تومانی از بهمن ماه امسال مصرف گاز طبیعی در خودروها افزایش یابد و به رونق گذشته برگردد.چرا که در شرایط فعلی مصرف سی ان جی به جای بنزین اقتصادی تر است.
در همین زمینه اگرچه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به دلیل سیاست های قیمتی لحاظ شده، مصرف سی.ان.جی در کشور روزانه حدود دو تا 2.5 میلیون مترمکعب کاهش یافته است اما این کاهش مصرف مقطعی است و از اواخر بهمن ماه مصرف این سوخت به روند گذشته بازخواهد گشت.
بر همین اساس از آنجا که از ابتدای اسفندماه عمده مصرف بنزین کشور، بنزین لیتری 400 و 700 تومانی خواهد بود، با کاهش و در نهایت اتمام سهمیه بنزین 100 تومانی، مصرف سی.ان.جی با نرخ 3000 ریال با صرفه تر خواهد بود و از اواخر بهمن ماه شاهد استقبال دوباره مردم از این نوع سوخت خواهیم بود.
در این بین باید تاکید کنم سهمیه بندی برای عرضه سی.ان.جی هنوز اعمال نشده است و هم اکنون هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.اما با توجه به پیش بینی افزایش مصرف این سوخت در خودروها و افزایش استقبال از مصرف آن پیش بینی شده است تا از اوایل سال آینده، عرضه کارتی سی.ان.جی در کشور آغاز شود و برهمین اساس باید از الان خاطرنشان کرد برای خودروهای دوگانه سوز غیرمجاز کارت سوخت صادر نخواهد شد.
برهمین اساس متاسفانه در حال حاضر مسوول مستقیم بازرسی فنی خودروهای گازسوز در کشور به طور دقیق مشخص نیست.برهمین اساس طرح بازرسی خودروهای دوگانه سوز هم اکنون تصویب و ابلاغ شده است و وزارت کشور متولی اجرای آن خواهد بود.چرا که بازرسی نشدن این خودروها می تواند خطرهای زیادی را متوجه دارندگان این قبیل خودروها، به خصوص خودروهای عمومی کند.بنابراین از این پس با روشن شدن وضعیت بازرسی خودروهای دو گانه سوز شرکت های متخصص داخلی می توانند برای بازرسی های فنی ادواری این نوع خودروها اقدام کنند.
از سویی دیگر، مشکلاتی هم برای توسعه استفاده از این سوخت در کشوروجود دارد.بنابراین تدوین مقررات و چارچوب هایی که جایگاه های سی.ان.جی بر اساس آن نگهداشت تاسیسات راهبردی و سرویس دهی به مردم را انجام دهند ، از جمله اولویت های این صنعت است.
پس از پایان دوره های ضمانت تجهیزات، بحث نگهداشت تاسیسات اهمیت بسیاری پیدا می کند که باید این بخش را به شرکت هایی با تخصص فنی واگذار کرد.
در این بین بر اساس بررسی های دو سال گذشته، فهرستی از شرکت های توانمند و متخصص در زمینه نگهداشت در مدیریت طرح سی.ان.جی تهیه و به تمام مناطق شرکت ملی پخش در کشور ابلاغ شده است.
اگر چارچوب مشخصی در زمینه کار جایگاه ها وجود نداشته و دو طرف تعهدهایی نداشته باشند، کار سلیقه ای می شود و نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
از زاویه ای دیگر ، فراهم کردن زمینه های لازم برای بخش های خصوصی فعال در صنعت سی.ان.جی به منظور تخصصی شدن بحث نگهداشت جایگاه ها ضروری است.چرا که با افزایش و توسعه شرکت های خصوصی فعال و توانمند در این عرصه، سرمایه های کشور در این زمینه حفظ خواهد شد.
فعال شدن شرکت های داخلی متخصص در زمینه نگهداشت تجهیزات جایگاه های سی.ان.جی همچنین می تواند زنجیره ای از اشتغال شامل تامین قطعات یدکی استاندارد، نگهداشت و بحث های فنی در زمینه تعمیرات اساسی سالانه و موردی را ایجاد کند./121
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی
نظر شما