رویدادی بکر و تازه که مردم را جدی گرفت!

دبیر اجرایی جشنواره قصه‌گویی از حضور پررنگ مردم در بیست و یکمین دوره این رویداد هنری خبر داد و این مسئله را از دغدغه‌های برگزارکنندگان دانست.

مهدی درستی: بیست و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به دبیری هنری سروش صحت و دبیری اجرایی مجید توکلی تا ۲۹ آذر و همزمان با شب یلدا در مرکز آفرینش‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

از رویدادهای جالب این جشنواره تقدیر از چهره‌های با سابقه حضور قصه‌گویی از جمله بهرام شاه محمدلو، مصطفی رحماندوست و احترام برومند بود که ویدئویی از بزرگداشت شاه‌محمدلو در این رویداد هنری با خواندن آهنگ تیتراژ برنامه «آقای حکایتی» بسیار در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت و برای همه کودکان دیروز خاطره‌ساز بود. حال و پس از پایان این جشنواره با مجید توکلی کارگردان سینما و دبیر اجرایی این رویداد هنری درباره اتفاقات و برنامه هایی که اجرا شد، گفتگویی کرده ایم که در ادامه می‌خوانید.

توکلی که کارگردانی «متولد ۶۵» را در کارنامه دارد، در ابتدای گفتگو درباره تفاوتی که جشنواره بیست و یکم قصه‌گویی با دوره‌های پیشین داشت و استقبال مردم، بیان کرد: «امسال بیست و یکمین دوره جشنواره قصه‌گویی بود و بیست دوره گذشته در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد ولی به دلیل جنس مدیریتی که در گذشته در کانون وجود داشته، این جشنواره با توجه به موضوع جذابی که داشت خیلی به صورت مردمی برگزار نمی شد. امسال تصمیم بر این شد که خون تازه ای به جشنواره تزریق شود و این رویداد بیشتر به صورت مردمی برگزار شود.»

او ادامه داد: «یک پیشنهاد اضافه کردن بخش ۹۰ ثانیه بود که مردم می توانستند قصه های زندگی خود را در ۹۰ ثانیه رو به دوربین تعریف کنند و به دبیرخانه ارسال کنند. همچنین تبلیغات گسترده ای که انجام شد، موجب حضور پررنگ تر مردم در این دوره جشنواره بود. طبیعتا جشنواره های فیلم و تئاتر مشابه زیادی با عناوین و موضوعات مختلف در کشور داریم اما نکته مثبت جشنواره قصه گویی بکر و تازه بودن آن است و از یک فرهنگی می آید که شاید سال هاست در بین خانواده ها از بین رفته و مغفول مانده است. مشابه این جشنواره در خیلی از کشورهای جهان وجود دارد و امسال هم در بخش بین الملل ما شرکت کننده های خارجی حضور چشمگیری داشتند و از کشورهای دانمارک، فرانسه، اسپانیا و کشورهای همسایه ما پذیرای مهمانان بودیم.»

این کارگردان درباره همزمانی روز پایانی جشنواره با شب یلدا، گفت: «تقارن جشنواره با شب یلدا نیز از مسایلی بود که تاکید داشتیم بتوانیم اساسا شب یلدا را به عنوان شب قصه‌گویی جا بیندازیم و خوشبختانه با وسع کمی که داشتیم به خوبی توانستیم با یک تیم خوب از عهده این موضوع بر بیاییم.»

توکلی در پاسخ به این پرسش که حضور چهره های شناخته شده در میان مردم تا چه اندازه در معرفی جشنواره نقش داشته است، توضیح داد: «آقای زمردیان معاون فرهنگی کانون ترجیح دادند که دبیر جشنواره نباشند و تصمیم داشتند این جایگاه را به چهره شاخصی از حوزه نمایش واگذار کنند، من به عنوان دبیر اجرایی و آقای سروش صحت به عنوان دبیر هنری از بیرون مجموعه کانون به جشنواره پیوستیم. اطلاع رسانی جشنواره ای اینچنینی که قرار است برای اولین بار به صورت گسترده برگزار شود، نیازمند یک شرایط ویژه ای هم هست، حضور آقای صحت به عنوان دبیر هنری و داورانی مانند رسول صدرعاملی، مهتاب کرامتی، لیلی رشیدی و احترام برومند طبیعتا اعتباری دو چندان به جشنواره می افزود و این اقدام هم در راستای سیاست جشنواره امسال بود که مردم از برگزاری چنین رویداد هنری آگاه شوند. استقبالی که به طور مثال از بخش ۹۰ ثانیه شد واقعا شگفت آور بود، حدود ۱۱ هزار فیلم از سراسر ایران با گویش ها و لهجه های مختلف به جشنواره ارسال شد که نشان دهنده وجود پتانسیل قصه گویی در کشور است. حضور چهره های مطرح میان مردم نیز در ایجاد انگیزه بین مردم و تبلیغات گسترده جشنواره نقش داشته باشد.»

او ادامه داد: «اتفاق مبارکی که در جشنواره امسال داشتیم، تبدیل قصه‌های تصویری که مردم فرستاده بودند به یک کتاب قصه توسط خانم شروین نادری نویسنده جوان حوزه ادبیات بود که با عنوان «قصه زندگی من» در روز دوم جشنواره رونمایی شد.»

دبیر اجرایی جشنواره درباره ایده بزرگداشت بهرام شاه محمدلو چطور شکل گرفت، بیان کرد :«به صورت شخصی یکی از مهم ترین بخش های جشنواره امسال برای من، نکوداشت آقای شاه محمدلو، آقای مصطفی رحماندوست و خانم مرضیه برومند بود. برای آنکه هر سه برای ما خاطرات بسیاری ساختند و در ذهنمان ماندگار هستند. آقای شاه محمدلو قطعا سهم بزرگی در کودکی همه ما و نسل دهه ۵۰، ۶۰ و اوایل هفتاد داشتند و شوخی نبود که اینکه ما بخواهیم برای یک آدمی ایستاده و او را تشویق کنیم، آن هم آدمی که بخش مهمی از تاریخ کودکی ما را رقم زده و ساخته. همه آنچه در مراسم بزرگداشت آقای شاه محمدلو رخ داد، جز عشق و علاقه نسبت به ایشان از طرف تیم برگزاری چیز دیگری نبود. ما قرار بود از ایشان تقدیر کنیم و در جلسات مختلف درباره چگونگی برگزاری آن حرف زدیم و در نهایت به این ایده رسیدیم که ایشان را به این شکل تکریم کنیم زیرا که همه ما با آهنگ برنامه «آقای حکایتی» خاطره داشتیم. ای کاش همه کسانی که این ویدئو را دیدند و با آن اشک ریختند در سالن بودند تا این شکوه و عظمت آن شب دو چندان می شد.»

توکلی درباره بازخورد این جشنواره از نظر مهمانان خارجی هم بیان کرد: «طبیعتا نه برای آنکه بخواهیم راجع به کشورمان حرف بزنیم، ما میزبانان خیلی خوبی هستیم و شاید بعضی اوقات نسبت به هم بداخلاقی کنیم اما از مهمانان خود به خوبی پذیرایی می کنیم و خوشبختانه مهمانان توانستند تصویر خوب و خوشایندی از مردم، بچه‌های ایرانی و جشنواره ببینند. ضمن اینکه فرهنگ ادبی و قصه گویی ما برای همه مهمانان شناخته شده بود و حتی یادم هست یکی از داوران خارجی از حافظ و سعدی شعر می خواند و یاد می کرد.»

۲۴۱۲۴۳

کد خبر 1215680

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =