به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان کرمان، بررسی منابع آب کشور نشان میدهد ایران از نظر مشخصات و وضعیت ذخایر آبی در آینده با مشکلات بیشتری روبرو خواهد شد. اراک،اصفهان، بندرعباس، تهران، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان و یزد از جمله شهرهایی هستند که در شرایط «تنش آبی» به سر میبرند. ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو هم درباره این ۱۲ کلانشهر کشور گفته بود که با کمبود ۱۲۵ میلیون مترمکعب آب روبهرو هستند.
حال با این توضیحات باید گفت، حدود ۴۰ روز است که آب پایگاه عشایری کهنوج و روستاهای همجوار آن که از منبع روستای تمگوران استفاده میکنند قطع بوده و مردم با مشکلات فراوانی مواجه شده اند.
کیفیت آب بسیار پایین در پایگاه عشایری کهنوج
مجیدیان یکی از شهروندان کهنوجی میگوید: علاوه بر قطعی پی درپی آب، بامشکل بی کیفیتی هم مواجهایم. آب شرب دراینجا کیفیت خوبی ندارد وحدود۴۰ روزاست که ما آب نداریم. اگر چه در همه مناطق محله آب هست اما خیلی مقدارش کم است و همیشه در حال قطع و وصل شدن است.این بی آبی در این چند روز باعث به وجود آمدن مشکلاتی در زمینه بهداشتی وخوراکی شده، امیدواریم مسوولان هرچه زودتر چارهای برای این مشکل پیدا کنند .
یکی دیگر از شهروندان کهنوجی به«خبرآنلاین» میگوید: حدود یک ماه است که پایگاه عشایری وچند روستای اطراف آن که ازمنبع آب تمگوران استفاده میکنند آب ندارد لطفا صدای مارا به مسوولان برسانید تا آب این پایگاه وصل شود .
افت آب تنها بدشانسی پایگاه عشایری
حسینی بخشدار مرکزی کهنوج می گوید: مشکل قطعی آب منحصر به پایگاه عشایری روستای تمگوران نیست و روستاهای حسن ترکی، حجت آباد، قوچ آباد، عشایر محمدرضاخانی وبلوچ آباد هم از این مشکل رنج می برند چراکه آب چاه افت کرده و مجبور به کفشکنی شده ایم. در این راستا مجوز ۲۰ متر کفشکنی دریافت و یک دستگاه حفاری به اینمحل اعزام شده که متاسفانه این دستگاه نتوانست در این جهت کاری انجام دهد و چاه کاملاً خراب شده است به همین دلیل مجبور به اعزام مجدد دستگاه حفاری جدید شده ایم تا مجددا چاه را حفر کند.اگر این اتفاق بیفتد ظرف سه تا چهار روز آینده آماده تحویل میشود. تا لحظه تنظیم گزارش، طبق گفته بخشدار چاه درنهم دیماه حفر و کار نصب تجهیزات انجام میشود .
حسینی تصریح کرد: آب این پایگاه حدود ۳۰ الی ۴۰ روز قطع است. متاسفانه تنها بدشانسی پایگاه عشایری افت آب چاه است که پس ازحفاری و دریافت مجوز۲۰متری مجددا چاه خراب شده و مجبور به انجام مجدد عملیات حفر شده ایم. طی تماسی که با رییس آب و فاضلاب روستایی داشتیم متوجه شدیم چهارالی پنج متر از این حفاری بیشتر باقی نمانده و تقریبا امروز یعنی ۹دی عملیات به پایان میرسد .
جلالی رییس اداره آب وفاضلاب روستایی هم میگوید: وضعیت چاه منطقه پایگاه عشایری بهم ریخته و درحال حاضر کفشکنی انجام شده اما در هر صورت آب از فردا یعنی ۱۰ دی وصل و دراختیار مردم قرار میگیرد.
کیفیت آب در روستاها و شهر کاملاً مورد بررسی است
قانعی فرد معاون سیاسی فرماندار کهنوج در رابطه با قطعی آب می گوید: حوزه آبرسانی قوچ آباد وامیرآباد حدود دوماه پیش به علت اینکه چاه آب خشک شده بود ما مجوزکفشکنی چاه را دریافت و اقدام به کفشکنی کردیم. به این صورت که یک دستگاه برای این منظور در نظر گرفته شد که درمرحله اول موفق به حفرچاه نشد و به مشکل برخورد امروز که دستگاه را تعویض کرده ایم و کار به اتمام رسیده و وارد مرحله تجهیز چاه شده. در واقع اگر به مشکلی بر نخوریم ظرف سه الی چهار روز آینده آب وصل میشود .
قانعی فرد دررابطه با کیفیت آب می گوید: ازلحاظ کیفیت آب تمام چاههای آبرسانی چه درحوزه ی شهر و چه در حوزه ی روستایی هرروز کلرزنی وهر صبح توسط کارشناسان بهداشت محیط نمونهبرداری میشوند. چنانچه مردم موردی را مشاهده کردند، نمونه را به فرمانداری تحویل داده تا پاسخگو باشیم.
۴۶
نظر شما