به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، علی جان صادق پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، بیان کرد: هم اکنون شیب مصرف آب در استان قم شکسته شده و سرانه مصرف به ۱۵۴ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز رسیده که این میزان باید به ۸۰ لیتر برسد.
وی افزود: برای رسیدن به این نقطه مطلوب مصرف که پاسخگوی همه نیازهای شهروندان است، نیازمند حمایت رسانه های استان و همکاری قشرهای مختلف مردم هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم در ادامه با اشاره به بیست و ششمین سالروز تشکیل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: هم اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری قم از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردارند، در حالی که قبل از تشکیل این شرکت تنها بخش محدودی از مردم قم به آب شرب دسترسی داشتند.
وی ادامه داد: در کنار این پیشرفت های کمی در حوزه تامین آب مورد نیاز مردم قم، اقدام های گسترده ای نیز برای دسترسی شهروندان به شبکه فاضلاب شهری انجام شد و هم اکنون بیش از ۵۰ درصد جمعیت قم می توانند به شبکه فاضلاب متصل شوند.
صادق پور گفت: افزایش کیفیت خدمات برای ارتقای مشتری مداری، استفاده از سامانه های هوشمند نظارتی، بهره گیری از آزمایشگاه های پیشرفته برای بررسی کیفیت آب، ارتقای خطوط انتقال آب و فاضلاب، خدمت رسانی مداوم به ۳۱۸ هزار مشترک به صورت حضوری و الکترونیکی، مرمت چاه های آب شرب و استفاده از چهار تصفیه خانه فاضلاب از جمله اقدام های شرکت آب و فاضلاب قم برای خدمت رسانی مطلوب به مردم استان است.
وی افزود: همچنین سامانه ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب به طور شبانه روز آماده خدمت رسانی به مردم قم است و به طور میانگین سالانه ۲۵۰ هزار تماس با این سامانه برقرار می شود.
وی ادامه داد: در مجموع از ابتدای دولت یازدهم تا کنون یک هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال در بخش آب و فاضلاب قم برای خدمت رسانی بیشتر به مردم هزینه شده است.
** ۱۲ طرح در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم همچنین گفت: به مناسبت دهه مبارک فجر، ۱۲ طرح با اعتبار یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: تکمیل شبکه آبرسانی شهر قم به منظور انتقال بهتر آب سرشاخه های دز، نصب انشعابات جدید، توسعه شبکه فاضلاب شهری و اصلاح خطوط انتقال آب و فاضلاب، از جمله طرح هایی است که در این ایام به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: طی سال های اخیر حتی یک ساعت هم آب شهر قم به دلیل کمبود منابع آبی قطع نشده است و اگر در مواردی قطعی رخ داده برای بهسازی و اصلاح شبکه خطوط بوده است.
صادق پور در ادامه گفت: راهبرد شرکت آب و فاضلاب قم، حمایت از تولید داخلی و اجرای پدافند غیرعامل است و در این زمینه طرح های عمرانی این شرکت با استفاده از محصولات ایرانی و درنظر گرفتن مولفه های پدافند غیرعامل انجام می شود.
وی همچنین در خصوص وضعیت انتقال پساب از تصفیه خانه شرکت آب و فاضلاب قم، افزود: پس از تصفیه شدن فاضلاب، مدیریت اختصاص پساب آن برعهده آب منطقه ای و سایر نهادهای نظارتی است که در این زمینه بخش کشاورزی بدون مجوز لازم از پساب استفاده می کند و مشکلاتی در این مورد به وجود آمده است.
وی ادامه داد: متاسفانه در مواقعی آب های سطحی جمع آوری شده از شهر قم نیز وارد این پساب می شود و کیفیت آن را به شدت کاهش می دهد که برای تولید محصولات کشاورزی مناسب نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: ۶۰ درصد این پساب باید برای تعادل بخشی به محیط زیست وارد سفره های زیر زمینی شود و حجم زیادی از آن نیز باید در اختیار صنعت قرار گیرد.
وی با اشاره به این که طرح های گسترده ای برای بهره گیری از آب های خاکستری در صنعت و فضای سبز در حال انجام است، افزود: همچنین می توان از آب های خاکستری برای مصارف غیر شرب در خانه ها استفاده کرد و به مجتمع های مسکونی که در این زمینه پیشگام باشند، تسهیلات لازم ارائه می شود.
وی ادامه داد: فردا به مناسب یازدهم دی ماه، سالروز تشکیل شرکت های آب و فاضلاب، چندین طرح عمرانی در این بخش با حضور مسئولان استانی به بهره برداری می رسد.
46
نظر شما